ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ανακοίνωση της ΠΑΕ για Ρόκα

Ανακοίνωση της ΠΑΕ για Ρόκα
ροκα

Η ΠΑΕ Πανθρακικός εξέδωσε την Τετάρτη, ανακοίνωση μετά την επίσημη ενημέρωση από την Σούπερ Λίγκα, ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας της ομάδας, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

Η διοίκηση της ομάδας της Κομοτηνής θέλοντας να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή, αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης και το γεγονός πως πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα και την εβδομάδα του συγκεκριμένου αγώνα, έπειτα από επίσκεψή του σε γιατρό του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ενός ρινικού σπρέι.
Στο συγκεκριμένο φάρμακο στην ετικέτα της συσκευασίας αναγράφεται η ουσία η οποία ανιχνεύτηκε στον ποδοσφαιριστή. Παράλληλα επισημαίνει ότι θεωρεί παιδαριώδες το λάθος του ποδοσφαιριστή, να μην αναφέρει τη χρήση του φαρμάκου στο ιατρικό επιτελείο αλλά από την άλλη πλευρά τονίζεται ότι ξέροντας το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή και την επαγγελματικότητά του, ποτέ δε θα ενεργούσε εις βάρος του εαυτού του και της ομάδος κάνοντας χρήση απαγορευμένων ουσιών με στόχο την διέγερση της απόδοσής του. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Με έκπληξη μας ενημερωθήκαμε χθες από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ ότι ο ποδοσφαιριστής μας JOSE MANUEL ROCA CASES βρέθηκε θετικός σε δείγμα ελέγχου ντόπινγκ μετά το παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Ηρακλή της 25-01-2009 στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία BUDESONIDE.

Θέλοντας να διαλευκάνουμε την υπόθεση, αλλά και να προστατέψουμε τον ποδοσφαιριστή μας από οποιαδήποτε εις βάρος του κατηγορία προχωράμε στην παρακάτω ανακοίνωση που αναφέρουμε ουσιαστικά το ιστορικό της υπόθεσης, βάση των διευκρινήσεων του ποδοσφαιριστή προς εμάς αλλά και την επιτροπή ελέγχου ντόπινγκ.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα και την εβδομάδα του συγκεκριμένου αγώνα, έπειτα από επίσκεψή του σε γιατρό την 20-01-2009 του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ενός ρινικού σπρέι (ZEFECORT).

Στο συγκεκριμένο φάρμακο στην ετικέτα της συσκευασίας αναγράφεται η ουσία η οποία ανιχνεύτηκε στον ποδοσφαιριστή μας. Η χρήση του φαρμάκου αυτού δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αθλητική ικανότητα του ποδοσφαιριστή, δεν περιέχει ουσία ντόπινγκ απλώς μία απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία. Λανθασμένα από τον ποδοσφαιριστή δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να δηλώσει στο ιατρικό επιτελείο του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. την χρήση του.

Θεωρούμε παιδαριώδες το λάθος του ποδοσφαιριστή μας, να μην αναφέρει τη χρήση του φαρμάκου στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας έτσι ώστε να τον συμβουλέψει και να τον προστατέψει.

Ταυτόχρονα όμως ξέροντας το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή μας και την επαγγελματικότητά του και θεωρούμε ότι ποτέ δε θα ενεργούσε εις βάρος του εαυτού του και της ομάδος κάνοντας χρήση απαγορευμένων ουσιών με στόχο την διέγερση της απόδοσής του. Ελπίζοντας ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της SUPER LEAGUE εξετάζοντας τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά και την απολογία του ποδοσφαιριστή θα κατανοήσει την όλη υπόθεση. Το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Πανθρακικός".












TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ