ΑΕΚ

Αν... φύγει o "Ζορό", έρχεται Τζιμπούρ

Αν... φύγει o "Ζορό", έρχεται Τζιμπούρ
Μπλάνκο

Η ΑΕΚ έχει έτοιμη πρόταση για Τζιμπούρ-Μάκο σε περίπτωση που οι Σαουδάραβες καταθέσουν προσφορά 5.5 εκατομμυρίων για τον Μπλάνκο. Οι ανακοινώσεις απομένουν για Μπασινά

Το φετινό καλοκαίρι για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, τελικά, μόνο... ξενέρωμα δεν προκαλεί στον κόσμο. Μέσα στην αγωνία, την ανησυχία αλλά και την έκπληξη (ευχάριστη ή δυσάρεστη). Παρόλα αυτά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όλα επιτρέπονται ειδικά αν συμφέρουν την ομάδα.
Η περίπτωση του Παπασταθόπουλου βρίσκεται προς το τέλος, αλλά ο Έλληνας αμυντικός ίσως να μην είναι ο μόνος που θα φύγει από την ΑΕΚ με μεταγραφή. Συγκεκριμένα ο Ίσμαελ Μπλάνκο βρίσκεται στο στόχαστρο των... πετροδόλαρων της Ιτιχάντ και σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση έχει προφορική πρόταση που αγγίζει τα 5 εκατ ευρώ.

Οι λόγοι για το "Ναι"



Η πρόταση αυτή έβαλε σε σκέψεις τους ανθρώπους της "Ένωσης" και αυτό που διαρρέει είναι πως υπάρχει διάθεση για πώληση του Μπλάνκο αν και μόνο αν η πρόταση γίνει επίσημη και αγγίξει τα 5 με 6 εκατ ευρώ.

Σε αυτή τη σκέψη οδηγήθηκε η ΑΕΚ μετά από το υπερβολικό ποσό για την αγορά του Αργεντίνου από Σαουδική Αραβία, τη στιγμή που οι "κιτρινόμαυροι" είχαν δαπανήσει περίπου 800.000 με 900.000 ευρώ για την αγορά του παίκτη και σίγουρα η πρόταση συμφέρει.

Επίσης ο δεύτερος λόγος είναι πως καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Μπλάνκο δεν έχει καταφέρει να δέσει στο σύστημα του τεχνικού της ομάδας Γιώργου Δώνη. Ο αργεντίνος δεν μπορεί να παίξει στο 4-3-3 , δηλαδή με πλάτη στο τέρμα.

Η θέση του είναι να βρίσκει τη μπάλα μπροστά του για να μπορεί να εκμεταλλευθεί την εκτελεστική του δεινότητα. Επίσης και στο 4-4-2 με ρόμβο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει αν δεν έχει δίπλα του έναν παίκτη σαν τον Λυμπερόπουλο. Καθώς αυτός που πέρυσι... εκμεταλλεύτηκε τον Μπλάνκο, ήταν ο Καλαματιανός επιθετικός.

Η πώληση Ζορό, χτυπάει Τζιμπούρ-Μάκο



Αν όλα τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα, η διοίκηση της ΑΕΚ έχει έτοιμη πρόταση για να αποκτήσει πακέτο από τον Πανιώνιο τον Τζιμπούρ με τον Μάκο. Συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει 3 εκατ ευρώ συν τον Ενσαλίβα για τους δύο "κυανέρυθρους".

Όλα αυτά όμως, θα συμβούν μόνο αν η περίπτωση της πώλησης του Μπλάνκο με το ποσό τον 5 εκ. ευρώ και άνω, προχωρήσει. Ειδάλλως όλα θα μείνουν ως έχουν και ο Μπλάνκο θα παραμείνει στο ρόστερ.

Όπως και να έχει, η πώληση ενός παίκτη για 5 εκ ευρώ τη στιγμή που τον πήρες 900.000 ευρώ, είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση. Τώρα αν ο παίκτης λέγεται Μπλάνκο και η περίπτωση αυτή βρίσκεται στη συγκεκριμένη περίοδο, με τον κόσμο να είναι ανήσυχος, η πώληση είναι λίγο δύσκολη, αλλά όλα γίνονται.

Ίσως κινηθεί μόνο για Μάκο



Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση, κατά την οποία η ΑΕΚ, αν δεν προχωρήσει η πώληση του Μπλάνκο, να κινηθεί για τον Μάκο με 1,5 εκατ ευρώ συν τον Ενσαλίβα. Αυτό προκύπτει από τις άσχημες εμφανίσεις που έκανε ο πρώην άσος του Πανιωνίου.

Ο "Ταμ" είναι πολύ καλός χαρακτήρας, αλλά αν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και το καλό που βρίσκουν πάνω σου είναι ο καλός σου χαρακτήρας τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχει πείσει τον Γιώργο Δώνη με τις εμφανίσεις του, τη στιγμή που ο Έλληνας τεχνικός πίστευε πάρα πολύ στο ταλέντο του.

Το μόνο σίγουρο όμως, είναι πως υπάρχουν ακόμα πολλά επεισόδια, και τελικά ο Αύγουστος μόνο... ξενέρωτος δεν θα είναι για τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Συμφωνία με Μπασινά



Σε ότι αφορά τον Άγγελο Μπασινά όλα δείχνουν πως απομένει μονάχα η επίσημη ανακοίνωση του διεθνούς μέσου από την ΑΕΚ. Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα για κλειστό τριετές συμβόλαιο με αποδοχές που φτάνουν στα 850.000 ευρώ και η επιστροφή του παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι θέμα χρόνου.

Ο παίκτης που αρχικά είχε ζητήσει 900.000 ευρώ το χρόνο, όμως έληξε τελικά τις απαιτήσεις του κατά 50.000 ευρώ και αποδέχτηκε την πρόταση του Ντέμη Νικολαϊδη με την οριστική συμφωνία να επιτυγχάνεται και τον διεθνή μέσο να προστίθεται στις επιλογές του Γιώργου Δώνη για τη νέα σεζόν.

Ολοκληρώνεται του Παπασταθόπουλου

Ποδοσφαιριστής της Τζένοα θα πρέπει να θεωρείται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με το διεθνή αμυντικό να αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον ιταλικό σύλλογο.

Τα τυπικά λοιπόν απομένουν προκειμένου να... επισημοποιηθεί ο "γάμος" του Παπασταθόπουλου με την Τζένοα. Το κόστος της μεταγραφής υπολογίζεται στα 3.8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πάντως αναμένεται να χρησιμοποιήσει άμεσα η "Ένωση" για τον αντικαταταστάτη του 20χρονου διεθνή στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα.

Η περίπτωση του Σωτήρη Κυριάκου φέρεται να απασχολεί έντονα την ΑΕΚ, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να παρουσιάζεται να έχει ήδη προσεγγίσει τον διεθνή κεντρικό αμυντικό, προσφέροντάς του μάλιστα πενταετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές οι οποίες θα αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Δύσκολες ώρες για Σκόκο



Η είδηση για το χαμό του παππού του Σκόκο, έχει φέρει τον παίκτη σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Όλοι οι συμπαίκτες του αλλά και το τεχνικό επιτελείο βρέθηκαν κοντά στον αργεντίνο. Μάλιστα, για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η ΠΑΕ ΑΕΚ:

" Δύσκολες στιγμές περνά ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ignacio Scocco, καθώς αργά χθες το βράδυ πληροφορήθηκε την αιφνίδια απώλεια του παππού του. Παρά την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που είχε μαζί του, ο Ignacio Scocco θα παραμείνει στην Αυστρία και θα συνεχίσει κανονικά την προετοιμασία.

Το τεχνικό επιτελείο και οι συμπαίκτες του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά του. Η διοίκηση της ΠΑΕ και το ποδοσφαιρικό τμήμα εκφράζουν τη στήριξη τους και τα θερμά συλλυπητήρια προς τον παίκτη και την οικογένεια του. "



Στα αγωνιστικά, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη το πρωί της Πέμπτης ακολούθησαν ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης.

Όσον αφορά το μέτωπο των τραυματισμών οι Εντίνιο και Ταμαντανί Ενσαλίβα προπονήθηκαν στο γυμναστήριο, ενώ ο Σάββας Γκέντσογλου παρέμεινε στο ξενοδοχείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Κλινήρης παρέμεινε ο Ζεράλδο Άλβες.








































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ