ΑΕΚ

Αλμέιδα: "Βαρετό να παίζεις για την ισοπαλία, ήρθαμε εδώ για τη νίκη"

Αλμέιδα: "Βαρετό να παίζεις για την ισοπαλία, ήρθαμε εδώ για τη νίκη"

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ΑΕΚ θα παίξει κόντρα στον Άγιαξ για τη νίκη, παρότι η ισοπαλία είναι αποτέλεσμα που τη βολεύει για να συνεχίσει στο Conference League.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, έχοντας στόχο να συνεχίσει στο Conference League με την ισοπαλία να είναι ένα αποτέλεσμα που τη βολεύει. Ο Ματίας Αλμέιδα όμως ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η Ένωση ήρθε για μια ακόμα φορά για να παίξει το παιχνίδι της και με στόχο τη νίκη, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει κάμια συνθήκη και κανένας αντίπαλος τη νοοτροπία της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: Για τον όμιλο θανάτου που η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή για τη συνέχεια και πως αισθάνεται γι' αυτό: "Έχω σκεφτεί πολύ και συνεχίζομαι να σκέφτομαι. Έχω ακόμα μια μέρα για να σκεφτώ. Πιστεύω ότι το γκρουπ που προπονώ είναι ανταγωνιστικό. Έχει δείξει όρεξη, ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Σίγουρα θέλαμε να φτάσουμε στο αυριανό παιχνίδι με περισσότερους βαθμούς, αλλά είναι σημαντικό που έχουμε πιθανότητες να συνεχίσουμε.

Να κάνουμε ένα βήμα σε άλλη διοργάνωση. Εμπιστεύομαι τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι αύριο. Μπορώ να πω ότι έχω μεγάλες προσδοκίες για το αυριανό παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο που έχει αλλάξει προπονητή και τρόπο παιχνιδιού. Έχει πάρει θετικά αποτελέσματα. Αυτό που θα προσπαθήσουμε αύριο είναι να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο'.

Για το αν θα αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας λόγω της ισοπαλίας που βολεύει την ομάδα: "Η δική μας η νοοτροπία είναι πάντα ίδια. Δε θα εξαρτηθούμε και δε θα μας επηρεάσει ένα παιχνίδι από το πως θα συνεχίσουμε ή όχι. Πάντα μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν θα αλλάξει κανένα αποτέλεσμα τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πιστεύουμε".

Για τον τρόπο που παίζει ο Άγιαξ και τι έχει ξεχωρίσει: "Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Γιατί με την αλλαγή του προπονητή κάθε προπονητής προετοιμάζει αλλιώς την ομάδα. Υπάρχουν αλλαγές θέσεων σε ποδοσφαιριστές. Αυτό που μεταφέρω πάντα στους παίκτες μου είναι το πώς παίζει ο αντίπαλος.

Να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Είναι το πιο σημαντικό πως θα είναι οι δικοί μου ποδοσφαιριστές. Αν είναι καλά θα απολαύσουμε ένα όμορφο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε καλούς λίγο πιο έμπειρους. Όλοι έχουμε διάθεση να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι, βρισκόμαστε σε έναν από τους ναούς του ποδοσφαίρου.

Τελευταία φορά που ήρθα εδώ ήταν το 2000. Έχω δει φωτογραφίες με τους παίκτες που πέρασαν από αυτό το κλαμπ. Με χαροποιεί που ήμουν σε ένα γήπεδο σαν αυτό. Μπορώ να πω ότι με χαροποιεί που είμαι σε ένα γήπεδο σαν αυτό. Οι ποδοσφαιριστές που προπονώ μου δείχνουν εμπιστοσύνη".

Αν βλέποντας τις φωτογραφίες των παικτών του Άγιαξ τους δίνει κίνητρο ή τους "αποθαρρύνει": "Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Οι δικοί μας παίκτες έχουν τη δική τους ιστορία. Η ατμόσφαιρα που μπορεί να βιώσει κάποιος στο γήπεδο της ΑΕΚ είναι μοναδική. Εγώ μελαγχολώ γιατί τα παιδιά είναι πολύ νέα και πραγματικά βλέποντας μια φωτό του Φαν Μπάστεν σκέφτομαι αν τον έχουν δει γιατί είναι από τους καλύτερους του κόσμου.

Αυτό το κλαμπ έχει κάνει κάτι ξεχωριστό στο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει κάνει κάτι τεράστιο στις ακαδημίες. Γι' αυτό το λόγο έχουν βγάλει τόσους παίκτες και θα βγάλουν άλλους τόσους. Το να βλέπει κάποιος αυτές τις φωτό και τις στιγμές, δίνει κίνητρο αλλά δε φρενάρει κάποιες διαθέσεις. Υπάρχει αναγνώριση για το κλαμπ και το καλό ποδόσφαιρο που έχει παίξει".

Για το ότι η ΑΕΚ έχει το μαξιλάρι της ισοπαλίας και πόσο επηρεάζει την ομάδα με βάση και τις απουσίες που έχει: "Εμείς έχουμε ετοιμάσει αυτό το παιχνίδι για να παίξουμε στην αντεπίθεση, θα περιμένουμε (γέλια). Εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε τη νίκη. Δεν είναι μέσα στο μυαλό μας να έρθουμε να παίξουμε για να πάρουμε την ισοπαλία, αυτό θα μας έκανε ζημιά. Αν εγώ σχεδίαζα ένα παιχνίδι για την ισοπαλία, δε θα πίστευα στους παίκτες μου. Είναι πολύ βαρετό να παίξεις ένα παιχνίδι για την ισοπαλία.

Για έναν ποδοσφαιριστή θα είναι άσχημο να του πει ο προπονητής, περιμένετε πίσω και αν σας δοθεί ευκαιρία. Δεν έχω δει κανένα παιδί να παίζει για την ισοπαλία. Εγώ θέλω οι ποδοσφαιριστές να έχουν αυτή τη νοοτροπία. Να βγουν να το διασκεδάζουν. Ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε πάντα και δε θα σκεφτούμε την ισοπαλία".

Για το τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ για την πρόκριση: "Εγώ αν ήταν να αλλάξω κάτι δεν θα άλλαζα τίποτα. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Είχαμε στο τελευταίο λεπτό τη φάση με τον Γιόνσον. Δεν παίξαμε καλά μόνο λόγω αυτού, αλλά σε όλο το ματς. Μετά το παιχνίδι μιλήσαμε και είπαμε ότι δεν κάναμε σε γκολ τις φάσεις που δημιουργήσαμε.

Εύχομαι και επιθυμώ το αυριανό παιχνίδι να είναι παρόμοιο, αλλά να κάνουμε γκολ τις φάσεις μας. Έχουμε όρεξη και διάθεση να συνεχίσουμε. Έχουμε δουλέψει και έχουμε αφιερώσει χρόνο στη διοργάνωση. Έχουμε αυτή την πολλή όρεξη να συνεχίσουμε στην Ευρώπη".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ