ΑΕΚ

Αλμέιδα: "Στον κόσμο υπάρχουν πόλεμοι, να είμαστε ευγνώμονες που κάνουμε αυτό που μας αρέσει"

Ο Ματίας Αλμέιδα σε συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ για το Europa League | 25 Οκτωβρίου 2023
Ο Ματίας Αλμέιδα σε συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ για το Europa League | 25 Οκτωβρίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα εξέφρασε την άποψη πως το ματς της Μαρσέιγ με την ΑΕΚ θα είναι μία γιορτή για το ποδόσφαιρο, μίλησε για την πίεση που δεν πρέπει να υπάρχει και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του παίζει πολύ καλύτερα απ'ότι εκείνος ως ποδοσφαιριστής.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Μασσαλία όπου το απόγευμα της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει στο Βελοντρόμ τη Μαρσέιγ (26/10, 19.45, COSMOTE SPORT 4 HD, LIVE από SPORT24) για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ματίας Αλμέιδα επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (25/10) ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και ότι η αυριανή αντίπαλός της έχει μεγάλους παίκτες και δυναμιική υποστήριξη από τον κοινό της, με τον ίδιο να εκφράζει όμως την πίστη του στο δικό του σύνολο και στις δυνατότητές του.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως δεν θα πρέπει να υπάρχει πίεση στους ποδοσφαιριστές και πως θα πρέπει να αισθάνονται ευγνωμοσύνη για το γεγονός πως ασχολούνται με κάτι που αγαπούν, μέσα σε έναν κόσμο που είναι γεμάτο με πολέμους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Γνωρίζουμε πολύ καλά πως είμαστε σε ένα γκρουπ πολύ δύσκολο και σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε θα πρέπει να παίρνουμε έναν τέλειο βαθμό. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με πολύ μεγάλους παίκτες, με μεγάλη ιστορία, που έχει πολύ κόσμο που τον υποστηρίζει, με οπαδούς που μεταδίδουν πολύ πάθος στην ομάδα τους. Είναι αρκετοί παίκτες που μας λείπουν αλλά εγώ είμαι ήρεμος με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου και ξέρω ότι θα τα πάμε καλά".

Για τον Γκατούζο που δήλωσε πως τον έχει αντιμετωπίσει ως παίκτης και ότι τον θεωρεί πολύ σκληρό αντίπαλο και ότι μεταφέρει το ίδιο και στην ομάδα του ως προπονητής: "Τον καιρό εκείνο που παίζαμε, σκεφτόμασταν με διαφορετικό τρόπο, ο Γκατούζο ήταν ένας πολεμιστής, τότε στην Ιταλία είχαν μοιράσει καλά τους ρόλους, υπήρχαν παίκτες που είχαν τα δικά μου χαρακτηριστικά και έτρεχαν. Οι ομάδες του Γκατούζο παίζουν με έναν παρόμοιο τρόπο όπως έπαιζε εκείνος και η δική μου ομάδα παίζει πολύ καλύτερα απ'ότι έπαιζα εγώ".

Για τον κόσμο των δύο ομάδων: "Θεωρώ ότι με το πάθος που έχει ο δικός μας κόσμος, ο κάθε ένας ακούγεται σαν να είναι δύο. Σέβομαι πάρα πολύ τον κόσμο της Μαρσέιγ και έχω πολλές αναμνήσεις και καλές και όχι τόσο καλές από αυτό το γήπεδο ως παίκτης. Αύριο θα είμαι μία γιορτή για το ποδόσφαιρο, είναι δύο ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, δύο ομάδες που χαρακτηρίζονται από το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, δύο ομάδες που οι παίκτες τους νιώθουν ότι ανήκουν σε αυτά τα κλαμπ που εκπροσωπούν. Σε προσωπικό επίπεδο, το απολαμβάνω που είμαι εδώ, αύριο θα το διασκεδάσω πολύ περισσότερο γιατί τη λέξη πίεση στο ποδόσφαιρο πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κάθε φορά και λιγότερο. Στον κόσμο υπάρχουν πόλεμοι, εμείς θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Αυτό που επιθυμώ είναι να δοθεί ένα καταπληκτικό θέαμα, οι ποδοσφαιριστές μας να αισθάνονται και να είναι ελεύθεροι και να μπορέσουν να απολαύσουν το ματς. Είναι έντεκα εναντίον έντεκα".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ