ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλος Ολυμπιακός στην Τούμπα για το πρώτο βήμα πρόκρισης

Ο Ζοάο Καρβάλιο
Ο Ζοάο Καρβάλιο PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Οι 6+1 επιπλέον παίκτες που μπορεί να πάρει πράγματα ο Μαρτίνς σήμερα στην Τούμπα, σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στη διάθεση του τους Σισέ, Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Κανέ, Κούντε και Λόπες οι οποίοι δεν είχαν παίξει τότε, ενώ ο Αραμπί είχε αγωνιστεί μόλις τρία λεπτά. Από την άλλη, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά και Φορτούνης.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου θέλει να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός στον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (21/4, 19:30, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24), στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υπολογίζει τους Αγκιμπού Καμαρά, Ματιέ Βαλμπουενά και Κώστα Φορτούνη.

Ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα εξακολουθούσε να νιώθει ενοχλήσεις στο στήθος στην τελευταία προπόνηση από μία γονατιά που είχε δεχτεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής δεν ξεπέρασε τους πόνους από το χτύπημα που δέχτηκε στη μέση από τον Παλάσιος και ο Έλληνας άσος είχε ενοχλήσεις χαμηλά στο πόδι. Έτσι, ο Πορτογάλος προπονητής έχει στη διάθεσή του για τη θέση του επιτελικού χαφ μόνο τον Καρβάλιο, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλέξει σήμερα σχήμα με "δεκάρι".

Οι αλλαγές και η πιθανότητα έκπληξης από τον Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, απέφυγε να δείξει σύστημα και πρόσωπα στην τελευταία προπόνηση στο Ρέντη και ενδεχομένως να ετοιμάζει κάποια έκπληξη απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά. Σε κάθε περίπτωση, ο ερυθρόλευκος ποντάρει σε έξι επιπλέον παίκτες τους οποίους δεν είχε στη διάθεσή του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1) τον περασμένο Ιανουάριο και πρόκειται για τους Σισέ, Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Κανέ, Κούντε και Λόπες.

Ο Σισέ έλειπε με την Εθνική Σενεγάλης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής όταν ο Ολυμπιακό ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ο Πορτογάλος τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει τον Μπα στο κέντρο της άμυνας. Τότε, η πειραϊκή ομάδα είχε παραταχθεί με τριάδα στην άμυνα (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα), αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα δούμε κάτι ανάλογο και απόψε. Βέβαια, σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς είχε παρατάξει ο Μαρτίνς και στον τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν λειτούργησε.

Πέρα από τον Σισέ, ο Ροντρίγκες είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα, αλλά δεν είχε αγωνιστεί ούτε λεπτό, καθώς μόλις είχε επιστρέψει από τα παιχνίδια με το Πράσινο Ακρωτήρι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο διεθνής εξτρέμ είχε παραμείνει στον πάγκο, καθώς ο Μαρτίνς είχε χρησιμοποιήσει τον Μασούρα και τον Αγκιμπού Καμαρά στα πλάγια της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Καρβάλιο μόλις είχε αποκτηθεί από την Νότιγχαμ Φόρεστ, είχε δύο εικοσιτετράωρα στην Αθήνα και δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για τη Θεσσαλονίκη, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και με τον Κανέ. Επίσης, ο Κούντε και ο Λόπες είχαν μείνει τότε εκτός αποστολής.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο ματς του Ιανουαρίου, ο Ελ Αραμπί είχε αγωνιστεί μόλις τρία λεπτά, κατά συνέπεια ο Μαρτίνς έχει 6+1 παίκτες που μπορεί να πάρει πράγματα απόψε και δεν είχαν ενεργό συμμετοχή στο προηγούμενο παιχνίδι στην Τούμπα.

Έμφαση στις στημένες μπάλες

Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε το βάρος στην τελευταία προπόνηση στις στημένες μπάλες (φάουλ και κόρνερ), καθώς ο Ολυμπιακός έχει πληγωθεί αρκετές φορές αμυντικά με αυτό τον τρόπο μέσα στην περίοδο και από μία τέτοια είχε δεχτεί το τέρμα στο προηγούμενο ματς στην Τούμπα. Ο Μαρτίνς ζήτησε από τους παίκτες συγκέντρωση, μαχητικότητα, γρήγορη αντίδραση και αποφασιστικότητα στις στημένες φάσεις, κάτι το οποίο θα πρέπει να διαθέτουν γενικότερα οι ερυθρόλευκοι μέσα στο παιχνίδι.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν από τη στιγμή που ο Ιβηρας τεχνικός δεν ήταν ξεκάθαρος στις προπονήσεις της εβδομάδας. Ο Βατσλίκ αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Λαλά ή ο Βρουσάι, αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, στα στόπερ ο Παπασταθόπουλος και ένας εκ των Μανωλά ή Σισέ, στα χαφ ο Εμβιλά και ο Μαντί Καμαρά, μπροστά τους ο Ροντρίγκες, ο Μασούρας, ο Καρβάλιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραμπί ή ο Τικίνιο.

Σε περίπτωση, που ο Μαρτίνς χρησιμοποιήσει τριάδα στο κέντρο, θα παίξει ο Μπουχαλάκης και θα μείνει στον πάγκο ο Καρβάλιο, ενώ αν ο Ολυμπιακός παραταχθεί με τριάδα στην άμυνα με τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σισέ, τότε και ο Μπουχαλάκης και ο Καρβάλιο θα μείνουν εκτός αρχικού σχήματος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ