ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλεξανδρόπουλος: "Αντάξιοι και δυνατοί στην Ευρώπη"

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στη διάρκεια του φιλικού Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός | 17 Ιουλίου 2022
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στη διάρκεια του φιλικού Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός | 17 Ιουλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Λεβερκούζεν στάθηκε στη δουλειά που έγινε στην Αυστρία και υποστήριξε πως η ομάδα θα είναι έτοιμη και δυνατή στο πρώτο Ευρωπαϊκό της παιχνίδι.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά το ισόπαλο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Λεβερκούζεν στάθηκε στη δουλειά που έγινε στην Αυστρία και υποστήριξε πως η ομάδα θα είναι έτοιμη και δυνατή στο πρώτο Ευρωπαϊκό της παιχνίδι.

"Είναι μεγάλη χαρά να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου αλλά πιστεύω σταθήκαμε αντάξιοι, τεστάραμε τις δυνατότητες μας και βγάλαμε πράγματα που θέλουμε μέσα από την προπόνηση. Πιστεύουμε στο πλάνο και συνεχίζουμε ώστε να είμαστε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον".

Για το μηδέν παθητικό:

"Σημαντικό το ότι δεν δεχτήκαμε γκολ σε τρία παιχνίδια. Αυτό δείχνει πως ήμασταν συμπαγείς. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον, έχουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και στην άμυνα και την επίθεση αλλά είναι σημαντικό που η ομάδα δεν δέχεται γκολ εύκολα".

Για την έως τώρα δουλειά στην προετοιμασία:

"Δουλεύουμε πολύ σκληρά, σίγουρα το καμπ στην Αυστρία έχει μεγάλη επιτυχία, όπως και το καμπ στο Βόλο που πήραμε φυσική κατάσταση και ανάσες. Με το που γυρίσουμε με το καλό στην Αθήνα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να φανούμε αντάξιοι και δυνατοί στην Ευρώπη".

Για τη σύγκριση σε σχέση με πέρυσι:

"Βλέπω μεγάλες διαφορές τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Είμαστε μια δεμένη, δουλεμένη ομάδα και βγαίνουν οι αυτοματισμοί μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να βελτιωθούμε παραπάνω όλοι μας αλλά πιστεύω είμαστε σε ένα καλύτερο σημείο απ' ότι πέρυσι αυτή την εποχή".

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: "Μας λείπει η δημιουργικότητα"

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του Φώτη Ιωαννίδη μετά το τέλος του φιλικού με τη Λεβερκούζεν με τον νεαρό επιθετικό μιλώντας στο PAO TV να σημειώνει:

"Γνωρίζαμε εδώ και καιρό, από τότε που ακούσαμε για το φιλικό πως θα είναι το πιο δυνατό τεστ μέχρι σήμερα. Το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε το παιχνίδι που βγάλαμε και πέρυσι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και καταφέραμε πολλές φορές να είμαστε κυρίαρχοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για το γεγονός πως υπάρχει η περσινή βάση:

"Υπάρχει τεράστια βάση την οποία θέλαμε και εμείς οι ίδιοι να την κρατήσουμε και πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω πάνω σε αυτή ώστε να βελτιωθούμε και να κυνηγήσουμε πολλά παραπάνω πράγματα".

Για την επίθεση:

"Στα φιλικά δεν μπορείς να κρίνεις μια ομάδα εύκολα διότι είναι και η κούραση που παίζει σημαντικό ρόλο. Και πρέπει να είμαστε δημιουργίκοι. Για να έχεις δημιουργικότητα πρέπει να έχει και καθαρό μυαλό, νομίζω ότι αυτό θα έρθει με το χρόνο. Είναι φυσιολογικό. Πρέπει να είμαστε και εμείς οι ίδιοι περισσότερο δημιουργικοί και απειλητικοί προς τον αντίπαλο. Απλά θεωρώ πως δεν είναι ότι μας λείπει κάτι στο τελείωμα της φάσης όσο το να δημιουργήσουμε φάσεις. Έπειτα το γκολ θα έρθει. Αν έχουμε ευκαιρίες θα βάλουμε γκολ".

Για το Ευρωπαϊκό ματς:

"Δουλεύουμε για αυτό από την αρχή της προετοιμασίας ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο Ευρωπαϊκό ματς ώστε να καταφέρουμε να περάσουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ