ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός 0-0: Πέρασε το τεστ κόντρα στους Γερμανούς

Ο Αλεξανδρόπουλος στη διάρκεια του φιλικού Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός | 17 Ιουλίου 2022
Ο Αλεξανδρόπουλος στη διάρκεια του φιλικού Λεβερκούζεν - Παναθηναϊκός | 17 Ιουλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα κόντρα στη Λεβερκούζεν σε ένα ματς όπου έως το 60' και πάλι εξαιρετικός σε κυκλοφορία, πίεση και αποφυγή πίεσης και του λείπουν ένα-δύο πράγματα που θα έρθουν με τη μεταγραφική ενίσχυση για να τον κάνουν καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 στο τρίτο και τελευταίο φιλικό του στην Αυστρία κόντρα στην ισχυρή Λεβερκούζεν και πέρασε με επιτυχία το τεστ που είχε να δώσει κόντρα σε μια ομάδα που του χρόνου θα παίζει στους ομίλους του Champions League και ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της σε δύο εβδομάδες.

Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί έως το 60' σε κυκλοφορία, πίεση και αποφυγή πίεσης και έλειψαν ένα-δύο πράγματα στη δημιουργία και την εκτέλεση τα οποία αναμένεται να έρθουν με τη μεταγραφική ενίσχυση των επόμενων ημερών ώστε να τον κάνουν ακόμα καλύτερο.

Στα θετικά του φιλικού με τη Λεβερκούζεν η πρώτη παρουσία του Μάγκνουσον ο οποίος έπαιξε για τριάντα λεπτά στο δεύτερο μέρος καθώς και η θετική εμφάνιση των Τσέριν, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλου αλλά και του Λοντίγκιν ο οποίος στο δεύτερο μέρος που αγωνίστηκε είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο ήταν εξαιρετικός σε κάποια πράγματα στα οποία έχει δουλέψει αρκετά όλες αυτές τις μέρες στην Αυστρία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι "πράσινοι" μπορούσαν να αποφύγουν με σχετική ευκολία την πίεσης της Λεβερκούζεν, έδιναν σωστά στηρίγματα, λίγες φορές πούλησαν τη μπάλα και εν γένει είχαν σωστή ανάπτυξη. Επίσης το τριφύλλι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετούς ωραίους συνδυασμούς ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του, είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά. Τέλος ο Παναθηναϊκός αρκετές φορές στο πρώτο 45λεπτο ανέβασε σωστά τις γραμμές του ψηλά, πίεσε, έκλεψε μπάλες και απείλησε χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Αυτό που έλειψε από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν δημιουργία και εκτέλεση. Κόντρα βέβαια σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, σε έναν δυνατό αντίπαλο, σε έναν αντίπαλο που ξεκινάει επίσημες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα σε δύο εβδομάδες ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και είχε ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη εξ αυτών στο 30' όταν ο Αλεξανδρόπουλος πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Αϊτόρ ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τον Κοσονού να κάνει το τάκλιν και να απομακρύνει σωτήρια τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα οι πράσινοι και πάλι βγήκαν στην επίθεση, αυτή τη φορά από τα αριστερά με τον Γκάνεα να δίνει στον Αϊτόρ ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Ιωαννίδης ήταν ένα κλικ πίσω από τη μπάλα για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός κράτησε μακριά από την εστία του τους Γερμανούς που είχαν ένα σουτ του Αζμούν αρκετά άστοχο και ένα από τον Ντεμιρμπάι στο 19' μετά από λάθος του Σένκεφελντ με τον ίδιο τον Ολλανδό να κόβει τη μπάλα με τάκλιν.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές με τους Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Σάρλια, Χουάνκαρ να μπαίνουν στο ματς. Από την άλλη η Λεβερκούζεν άλλαξε τους δέκα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές του και οι Γερμανοί πήραν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απειλίσουν στο 48' με κεφαλιά από κοντά του Πογιάνπαλο που έφυγε έξω από από την εστία του Λοντίγκιν. Στο 57' ο Χλόζεκ βρέθηκε εντός περιοχής στα αριστερά, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι (46’ Λούνεφ), Φρίμπονγκ (46’ Φοσού-Μενσά), Ταπσόμπα (46’ Ταχ), Κοσουνού (46’ Μοναμέι), Μπάκερ (46’ Χίνκαπι), Ντεμιρμπάι, Ε. Παλάσιος, Αζμούν (46’ Μπράβο), Αουρίρ (46’ Αζχίλ), Ντιαμπί (46’ Χλόζεκ), Σικ (46’ Πογιάνπαλο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (46' Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46' Κώτσιρας), Σένκεφελντ (62' Μάγκνουσον), Πούγγουρας (46' Σάρλια), Γκάνεα (46' Χουάνκαρ), Πέρεθ (62' Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (66' Καρλίτος), Τσέριν (72' Ηλιάδης), Αϊτόρ (78' Κρυπαράκος), Παλάσιος (62' Καμπετσής), Ιωαννίδης (72' Σαρδέλης).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ