ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Πάμε καλά, θα πάμε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα"

Αλαφούζος: "Πάμε καλά, θα πάμε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίστηκε αισιόδοξος από την έως τώρα συμμετοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στην Παναθηναϊκή συμμαχία ενώ αναφέρθηκε σε μεταγραφές, παρασκήνιο και γήπεδο.

Γεύμα γνωριμίας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού παρέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γιάννης Αλαφούζος και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν το Τριφύλλι.

Ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΙ έκανε λόγο για 2 τουλάχιστον μεταγραφές ακόμα, μίλησε για τις ανανεώσεις αλλά και το παρασκήνιο το οποίο θα βγάζει συνέχεια στο φως.

Σισέ και κινήσεις έκπληξη...

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδειξε ότι είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την έως τώρα συμμετοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στο εγχείρημα της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και επισήμανε πως θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο η καμπάνια το επόμενο διάστημα.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά σε αυτό θα βοηθήσει και η συμμετοχή πρώην, αλλά και νυν αθλητών του Τριφυλλιού (ακόμη κι από το ποδοσφαιρικό τμήμα) με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τζιμπρίλ Σισέ. Για τον Γάλλο σούπερ σταρ μάλιστα, θα γίνει ειδικό σποτ μέσω ανθρώπου της συμμαχίας στο Λονδίνο.

Επίσης, στο άμεσο πλάνο του "Σωματείου" υπάρχει και η ομογένεια από όπου θεωρούν στο Τριφύλλι ότι μπορούν να μαζέψουν αρκετά χρήματα και για τον λόγο αυτό, θα γίνουν άμεσα κάποια ταξίδια σε μεγάλους πυρήνες της στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και σε άλλα σημεία της υφηλίου, όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Εκλογές τον Σεπτέμβρη

Σε ότι έχει να κάνει με την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε ότι το πολύ μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί μιας και απομένει πλέον το τυπικό σκέλος.

Όπως εξήγησε, επειδή εταιρική χρήση της ΠΑΕ για το 2011 έκλεισε στις 30 Ιουνίου, περίμεναν να «κλείσει» αυτή η περίοδος για να συμπεριληφθούν και οι «ζημιές» της φετινής περιόδου και να μειωθεί έτσι ή να μην υπάρξει καθόλου φόρος μεταβίβασης.

Από εκεί και πέρα τον Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένο να γίνουν και οι πρώτες εκλογές στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Η νέα διοίκηση στη συνέχεια θα αναδείξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΔΣ της ΠΑΕ ενώ η θητεία της θα είναι τριετής.

Για τη συνεισφορά των μετόχων, υπογράμμισε πως ήδη κάποιοι παλιοί μέτοχοι, όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης έχουν προσφέρει χρήματα επί του ποσοστού τους.

Όσο για τον Βαρδινογιάννη υποστήριξε πως έχει δώσει μία χορηγία (300 χιλ. ευρώ μέσω της AVIN), ενώ παραχώρησε δωρεάν την Παιανία για ένα χρόνο, κίνηση που “γλίτωσε” από τον προϋπολογισμό της ομάδας, περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Ο Βοτανικός, το "ΟΑΚΑ" και η Λεωφόρος

;Ένα από τα βασικά θέματα που καίει και απασχολεί και τον Γιάννη Αλαφούζο είναι το γήπεδο. Για αυτό και ο ισχυρός άνδρας του "Σωματείου" στάθηκε αρκετά στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας πως θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα δημιουργίας του νέου «σπιτιού» του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Υποστήριξε όμως πως υπάρχει στο μυαλό του και κι ένα εναλλακτικό πλάνο με την δημιουργίας της «Πράσινης Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, ενός πλάνου που είχε εμπνευστεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όχι στο νυν ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά σε ένα άλλο χώρο (π.χ. στο ποδηλατοδρόμιο), στο οποίο θα μπορούσε να “σηκωθεί” ένα νέο γήπεδο.

Για το δεύτερο πλάνο μάλιστα υποστήριξε πως λόγω των «ανοιγμάτων» και των οφειλών που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ από το κράτος (περίπου 10-11 εκατ. ευρώ), θα μπορούσε να προστεθεί στο «πακέτο» και η κάλυψη της λειτουργίας των εξόδων, ενός άλλου γηπέδου, όπως π.χ. του μπάσκετ.

Στην συζήτηση έγινε λόγος και για το «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει γνωστό ότι ήταν στις αρχικές σκέψεις του, αλλά η περίπτωση του «κόπηκε», λόγω του ότι δεν πληρούσε τα στάνταρ του αντισεισμικού νόμου, ενώ για την ανακατασκευή της χρειάζονταν αρκετά λεφτά.

Το ίδιο ασύμφορη, λόγω περιορισμένων θέσεων, θα ήταν και η οποιαδήποτε σκέψη για μικρή επέκταση των κερκίδων της Λεωφόρου. .

Βέβαια στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζο υπάρχει μια ξεχωριστή σκέψη για το ιδεατό γήπεδο για τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ένα γήπεδο χωρητικότητας 50-60.000 θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών, ενώ υπογράμμισε πως πλέον η κατασκευή ενός γηπέδου λόγω κρίσης θα είναι πολύ-πολύ μικρότερη.

Δυο μεταγραφές ακόμα

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αλαφούζο το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού, λειτουργεί 100% με βάση τις εισηγήσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ αποκάλυψε πως θα ολοκληρωθούν ακόμα 1-2 κινήσεις, όσο πιο σύντομα γίνεται για να είναι ακόμα πιο έτοιμη η ομάδα εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ισχυρός άνδρας της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" αναφέρθηκε και στον Καραγκούνη λέγοντας ότι ο "Κάρα" είναι μία πολύ ειδική περίπτωση καθώς όλοι στην ομάδα επιθυμούν την παραμονή του, ενώ σκοπός της διοίκησης είναι μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του, να του προταθεί κάποια θέση στο τεχνικό τιμ.

Όσον αφορά τον Κατσουράνη σχολίασε ότι το “πρόβλημα” είναι το πολύ υψηλό συμβόλαιο του, το οποίο δεν μπορεί να το… σηκώσει το μπάτζετ της ομάδας. Και γι' αυτό θα πρέπει να βρεθεί μία άκρη στις συζητήσεις που θα γίνουν.

Τέλος για τον Κουίνσι, είπε ότι τα πράγματα είναι πιο καλά απ’ ότι πριν από λίγες μέρες, αλλά είναι ένα καθαρά οικονομικό ζήτημα το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Η πρόταση για Λέτο

Ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και στον Σεμπάστιαν Λέτο και στην πρόταση που θα του γίνει σε συνάντηση που θα έχουν οι πράσινοι με τον μάνατζερ του. Όπως είπε ο Αλαφούζος ο Αργεντινός στήριξε πολύ την ομάδα, σε πολύ δύσκολες στιγμές για αυτό και η ομάδα θα τον στηρίξει απόλυτα σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της καριέρας του. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε πως στην συνάντηση που θα γίνει με τον μάνατζερ του Φερνάντο Κοσεντίνο θα του προταθεί μείωση των απολαβών του για φέτος, με επέκταση για ένα χρόνο ακόμα.

Φως στο παρασκήνιο

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει συζήτηση και για το παρασκήνιο, αλλά και τον "πόλεμο" που δέχεται η “Παναθηναϊκή Συμμαχία”. Όπως τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος πρόθεση του Παναθηναϊκού δεν είναι να μπει στο παρασκήνιο, αλλά να το αποκαλύπτει άμεσα κι όλα τα πράγματα να βγαίνουν στο φως!

Ακόμα σχολίασε ότι σίγουρα κάποιοι έχουν ενοχληθεί από αυτή την προσπάθεια και μπορεί και να φοβούνται κι έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το «Σωματείο» δεν θα αφήσει να πειράξει κανείς τον Παναθηναϊκό.

Στο τέλος του γεύματος έγινε αναφορά και στην πολύ υψηλή φορολογία που υπάρχει στα συμβόλαια των παικτών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, χαρακτηρίζοντας την “παράνοια”.

Είπε δε, ότι αυτή η τακτική επί της ουσίας ευνοεί όσους θέλουν να κάνουν μηδενικά συμβόλαια και να μοιράζουν χρήματα με... μαύρες σακούλες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ