ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άιντραχτ - Ολυμπιακός: Πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι για τους "ερυθρόλευκους"

Ο Παπ Αμπού Σισέ
Ο Παπ Αμπού Σισέ PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο αγώνα του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ (22:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE από SPORT24) είναι ο κρισιμότερος που έχει κληθεί να δώσει μέχρι στιγμής, αφού από το αποτέλεσμά του θα κριθούν πολλά στον 4ο όμιλο του Europa League, με τους "ερυθρόλευκους" να πρέπει να σπάσουν και την αρνητική παράδοση που έχουν επί γερμανικού εδάφους.

Ο αγώνας στη Φρανκφούρτη με αντίπαλο την Άιντραχτ απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 2 και LIVE από το SPORT24) είναι ο πιο δύσκολος για τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα στην περίοδο. Και συνάμα ο πιο κρίσιμος, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να ξεδιαλύνει ή να θολώσει την εικόνα στον 4ο όμιλο του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι, που θα έχουν στο πλευρό τους περισσότερους από 2.000 οπαδούς, με νίκη στο “Deutsche Bank Park” θα αυξήσουν στο +5 τη βαθμολογική διαφορά τους από την γερμανική ομάδα κλείνοντας τον α´ γύρο στον όμιλο. Και θα είναι επίσης στο +5 από τη Φενέρμπαχτσε, ακόμη και στην περίπτωση που η τουρκική ομάδα κερδίσει στην έδρα της την Αντβέρπ. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα έχει στον β´ γύρο και τις δύο παραπάνω ομάδες στο Καραϊσκάκης, που θα σημαίνει πως θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης.

Άλλο Φεβρουάριος, άλλο Μάρτιος

Κάτι άκρως σημαντικό, αφού είναι διαφορετικό να τερματίσει μία ομάδα πρώτη στον όμιλο της περνώντας απευθείας στους 16 του Europa League και παίζοντας μετά τον Μάρτιο, κι άλλο να έρθει δεύτερη και να έχει την διαδικασία των αγώνων των play-offs τον Φεβρουάριο. Στην πρώτη περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει δύο δύσκολα παιχνίδια, δεν θα βάλει σε κίνδυνο την πρόκρισή του στους 16 και, ταυτόχρονα, θα έχει περισσότερο χρόνο να αφιερωθεί στις υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα. Όμως, αυτό είναι ακόμη κάτι μακρινό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Φρανκφούρτη. Διότι, και η ισοπαλία κάνει στους Ερυθρόλευκους σήμερα, καθώς θα παραμείνουν μόνοι πρώτοι στον όμιλο και θα διατηρήσουν το +2 από την Άιντραχτ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, στη συνέχεια, τα δύο από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια των Πειραιωτών στον όμιλο θα διεξαχθούν στο Νέο Φάληρο.

Ο στόχος και η παράδοση στη Γερμανία

Κατά συνέπεια, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή, να περιορίσουν τα λάθη, να εκμεταλλευτούν τις στημένες φάσεις και να παίξουν μυαλωμένα και έξυπνα φέροντας στα μέτρα τους την Άιντραχτ.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή παράδοση επί γερμανικού εδάφους, ωστόσο στους πέντε τελευταίους εκτός έδρας αγώνες του στην Ευρώπη μετράει τρεις νίκες (1-0 την Άρσεναλ, 1-0 τη Νέφτσι Μπακού, 3-0 τη Φενέρμπαχτσε) και δύο ισοπαλίες (2-2 με τη Λουντογκόρετς, 2-2 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας). Επιπλέον, έχει σκοράρει και στα επτά τελευταία ματς μακριά από την έδρα του, αν προσθέσει κάποιος τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν (ήττα 2-1 που, όμως, του έδωσε πρόκριση) και την Μαρσέιγ (επίσης ήττα 2-1).

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πανηγυρίσει μόλις μία νίκη στη Γερμανία, που ήταν και η πρώτη τους εκτός έδρας στους ομίλους του Champions League, στη Βρέμη επικρατώντας 3-1 της Βέρντερ, στις 3 Οκτωβρίου 2007. Μετρούν όμως και επτά ήττες: τρεις από τη Μπάγερν στο Μόναχο (2-0 το 2019, 4-0 το 2015 και 3-0 το 1980) και από μία από την Σάλκε (1-0 το 2012), την Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-0 το 2011), τη Λεβερκούζεν (2-0 το 2002) και το Αμβούργο (1-0 το 1982).

Ωστόσο, κάθε αγώνας αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία. Και ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία στη Φρανκφούρτη να βάλει τις βάσεις για τη συνέχεια του στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League.

Τα πλάνα του Μαρτίνς

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, υπάρχουν διλήμματα για κάποιες θέσεις και ο Μαρτίνς θα πάρει τις αποφάσεις του λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Ο Βατσλίκ θα είναι ανάμεσα στα δοκάρια, ο Λαλά ή ο Ανδρούτσος δεξιά στην άμυνα, ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά και ο Παπασταθόπουλος με τον Σισέ στα στόπερ. Μπροστά τους θα είναι ο Εμβιλά και τις άλλες δύο θέσεις στα κεντρικά χαφ διεκδικούν ο Μαντί Καμαρά, ο Μπουχαλάκης και ο Κούντε. Και στην επίθεση προβάδισμα για να ξεκινήσουν το ματς έχουν ο Μασούρας, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Ελ Αραμπί. Χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με την παρουσία του Λόπες.

Στον αγώνα εναντίον της Φενέρμπαχτσε, ο Πορτογάλος είχε κάνει την έκπληξη με την επιλογή του Ουσεϊνού Μπα σε ρόλο δεξιού μπακ θέλοντας να περιορίσει την δραστηριότητα του Πέλκα και του Φερντί Καντίογλου, αλλά ο βαθμός δυσκολίας αυτή τη φορά είναι υψηλότερος, αφού σε αυτή την πλευρά αναμένεται να αγωνιστεί ο καλύτερος παίκτης της Άιντραχτ, Φίλιπ Κόστιτς. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο Μαρτίνς να ετοιμάζει ένα νέο “τρικ”, προκειμένου να περιορίσει την δραστηριότητα του διεθνούς Σέρβου εξτρέμ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ