ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αϊντχόφεν - Φέγενορντ 2-2: Οι δύο ασίστ του Ντε Γιονγκ την κράτησαν στο +10

Ο φορ της Αϊντχόφεν Λουκ Ντε Γιονγκ
Ο φορ της Αϊντχόφεν Λουκ Ντε Γιονγκ © 2023 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRES

Η Αϊντχόφεν κατάφερε να κρατήσει τη Φέγενορντ στο 2-2 και μαζί την απόστασή τους στο +10 στη μάχη τίτλου της Eredivisie.

Η Αϊντχόφεν πήρε αυτό που ήθελε στο "Φίλιπς Στάντιον" κόντρα στη Φέγενορντ, αφού με το 2-2 για την 24η αγωνιστική της Eredivisie διατηρήθηκε στο +10 από τη διώκτριά της στην κούρσα του τίτλου.

Πρωταγωνιστής στο ντέρμπι κορυφής ήταν ο Λουκ ντε Γιονγκ, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, παρότι επικεφαλής του πίνακα των σκόρερ στην κατηγορία με 22 τέρματα (ένα παραπάνω από τον Βαγγέλη Παυλίδη), ήταν ο δημιουργός των γκολ των γηπεδούχων.

Πρώτα έδωσε ασίστ στον Μαλίκ Τίλμαν μόλις στο 4ο λεπτό και στο 71' έδωσε πάσα στον Χους Τιλ για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Η Φέγενορντ (με τον Κώστα Λάμπρου να κάθεται στον πάγκο) προηγήθηκε με 2-1 χάρη στα γκολ των Γιανκούμπα Μίντεχ στο 22' και Σαντιάγκο Χιμένες στο 61', με τον Μεξικανό να φτάνει τα 20 γκολ, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το "τρίποντο".

  • ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο (64' Τιλ), Μποσκαλί, Ντεστ, Σχόουτεν, Ζούνιορ (85' Ομπίσπο), Μπακαγιοκό (85' Μπαμπάντι), Τίλμαν, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ
  • ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βελενρόιτερ, Χερτράιντα, Μπέλεν, Χάντσκο, Χάρτμαν (87' Λόπες), Βίφερ, Ζερουκί, Τίμπερ, Μίντεχ (75' Νιούκοπ), Χιμένες, Μιλάμπο (67' Ιβάνουσετς)
TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ