ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγωνία για διεθνείς, "μέλι" για Μανούτσο

Αγωνία για διεθνείς, "μέλι" για Μανούτσο
προπόνηση, Σπυρόπουλος, Δημούτσος, Σαλπιγγίδης

Με αγωνία περιμένει (υγιείς) τους διεθνείς ο Πεσέιρο. Τρεις αλλαγές ενόψει "Βασίλισσας του Βορρά"

Να έρθουν υγιείς...


Ο 47χρονος Πορτογάλος προπονητής που θέλει αρχικά να επιστρέψουν υγιείς οι παίκτες του στην Παιανία, θα προσπαθήσει να διατηρήσει προσηλωμένους τους παίκτες του αφού την τελευταία φορά που είχαν απουσιάσει για τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα γύρισαν και δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα στην Σούπερ Λίγκα.

Μετά την επιτυχία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο και την κατάληψη της κορυφής βρέθηκαν ξαφνικά στην τρίτη θέση μετά από τις δύο συνεχείς ισοπαλίες με ΑΕΛ (2-2, εκτός) και Ξάνθη (0-0, εντός).

Βασικοί... Μάτος, Μόρις και ντεμπούτο Σπυρόπουλος

Σε ότι αφορά τα πρώτα πλάνα που ενδεχωμένος να έχει στο μυαλό του ο Ζοσέ Πεσέιρο και με αφορμή τις απουσίες των τιμωρημένων Γκούμα και Βύντρα, πιθανότεροι αντικαταστάτες τους φαντάζουν ο Νασίφ Μόρις (που επέστρεψε από το Κόπα Αφρικα) και ο Νίκος Σπυρόπουλος στο επίσημο ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα.

Βασικός αναμένεται να επιστρέψει και ο Μαρσέλο Μάτος που δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα αντί του Εκι Γκονζάλες.

Ετρεξε μετά από μήνες ο Λεοντίου

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα της σημερινής προπόνησης στην Παιανία, ήταν η επιστροφή σε αγωνιστικό επίπεδο του Σωτήρη Λεοντίου, όπου μετά από αρκετούς μήνες ο ταλαντούχος μέσος ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, χωρίς τους γνωστούς απόντες διεθνείς ποδοσφαιριστές ολοκληρώθηκε η πρωϊνή προπόνηση που άρχισε με ζέσταμα, ασκήσεις στις πάσες και παιχνίδια στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ συνέχισαν παίζοντας δίτερμα υπό περιορισμούς. Τέλος οι επιθετικοί έκαναν ασκήσεις στα τελειώματα και οι αμυντικοί στις στημένες φάσεις.

Η προπόνηση της Πέμπτης που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.30 στις εγκαταστάσεις της Παιανίας θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ενώ μία ώρα νωρίτερα (15.30) οι εκπρόσωποι των Μέσων θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν ποδοσφαιριστή του "τριφυλλλιού".

Στάζουν μέλι για Μανούτσο...

Τα θετικά σχόλια για τον επιθετικό των "πράσινων" Μανούτσο Γκολσάλβες συνεχίζονται καθημερινά. Την Τετάρτη σειρά πήρε η εφημερίδα "Α Bola" που με τίτλο " Βρίσκεται στο επίπεδο των μεγάλων αστεριών" αναφέρει σχετικά με το ταλέντο του 24χρονου Αγκολέζου φορ.

" Ο Μανούτσο είναι το σήμα κατατεθέν της νέας γενιάς των Αγκολέζων ποδοσφαιριστών και έχει αναδειχθεί σε ίνδαλμα του λαού της Αγκόλας. Ο Μανούτσο, μπορεί να είναι μόλις 24 ετών, έχει όμως δώσει δείγματα ότι μπορεί να συνεχίσει στα βήματα των μεγάλων αστεριών του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μέσα σε λίγο διάστημα βγήκε στην επιφάνεια και επωμίστηκε την ευθύνη να οδηγήσει την Εθνική του ομάδα όσα γίνεται πιο μακριά στο Κόπα Αφρικα.

Σημείωσε τέσσερα γκολ, το τελευταίο εναντίον της πρωταθλήτριας Αιγύπτου και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης μαζί με τον Αιγύπτιο Χόσνι. Μπροστά του βρίσκεται μόνο ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Σάμουελ Ετό.

Με σπουδαία φυσικά προσόντα ο Μανούτσο έρχεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα ως δανεικός στον Παναθηναϊκό του Ζοσέ Πεσέιρο, ως παίκτης που είναι σχεδόν έτοιμος αντίθετα με ό,τι συνέβη με τους άλλους δύο κορυφαίους αφρικανούς στράικερ των ημερών, Ετό και Ντρογκμπά.

Ο Μανούτσο ανδρώθηκε στη Μπενφίκα ντε Λουάντα και στην Πέτρο ντε Λουάντα, ενώ ο Ετό είχε έρθει στην Ισπανία σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο Ντρογκμπά από την άλλη ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, περνώντας από διάφορες ομάδες μέχρι ο Μουρίνιο να τον πάρει στην Τσέλσι. Για όλα αυτά ο Μανούτσο είναι μία σπάνια περίπτωση αφρικανού ποδοσφαιριστή"







.

Ετοίμασε βαλίτσες ο Καϊσίνια

Για ταξίδι "κατασκοπείας" ετοιμάζεται το "δεξί" χέρι του Ζοσέ Πεσέιρο. Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Καϊσίνια θα μεταβεί στη Σκωτία προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της επόμενης αντιπάλου του Παναθηναϊκού, Ρέιντζερς κόντρα στη Φόλκερκ.


























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ