ΠΑΟΚ

Αγώνας με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο

Αγώνας με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο
χαβιτο μελισσης

Δυναμικό "παρών" έδωσαν αθλητές τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Άρη στη δεύτερη μέρα της εξόρμησης εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Συκεών

Το αδιαχώρητο από μικρούς και μεγάλους σημειώθηκε στη σημερινή δεύτερη μέρα της εξόρμησης εθελοντικής αιμοδοσίας του δήμου Συκεών, όπου δυναμικό παρόν έδωσαν αθλητές από τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τους Ακρίτες Συκεών με τα χαμόγελα και τις φωνές ενθουσιασμού να περισσεύουν.
Οι αθλητές επιβράβευσαν τους γονείς, εθελοντές αιμοδότες και τα παιδιά τους διανέμοντας και υπογράφοντας αθλητικό υλικό που ήταν προσφορά της εταιρείας ADIDAS και του καταστήματος αθλητικών ειδών ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΠΟΡ.

Περισσότερα από 250 παιδιά εθελοντών αιμοδοτών πήραν αυτόγραφα και μπάλες με την υπογραφή των αγαπημένων τους παικτών.

Από την ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ παρόντες ήταν οι Στέλιος Ηλιάδης, Χρήστος Μελίσσης, Δημήτρης Ορφανός, Παναγιώτης Γλύκος, και Daniel Fernandes, και από την ομάδα μπάσκετ οι Νίκος Κούβελας, Δημήτρης Βεργίνης, Γιάννης Δεμερτζής και ο προπονητής Κώστας Φλεβαράκης.

Από την ομάδα Ποδοσφαίρου του ΑΡΗ παραβρέθηκε ο Χαβιέ Χαβίτο, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο και Κώστας Νεμπεγλέρας ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο προαύλιο των Ιερών Ναών Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου (οδός Επταπυργίου) όπου θα φιλοξενηθεί η τρίτη και τελευταία μέρα της αιμοδοσίας από τις 3 μετά το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.

Ανεξάρτητα από την όποια αντιπαράθεση ομαδική ή αθλητική, δυο μαχητές σύλλογοι όπως είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έδωσαν σήμερα το σωστό παράδειγμα και συμπαρασταθήκαν σε αυτή την προσπάθεια του δήμου μας για συνεισφορά στο συνάνθρωπό τους, τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. "Για άλλη μια φορά καταρρίπτουμε ρεκόρ ανθρωπιάς, αφού μόνο τις 2 μέρες συγκεντρώσαμε περισσότερες από 250 φιάλες αίματος.

Η εθελοντική αιμοδοσία εκτός των άλλων αποτελεί μια προσωπική επένδυση, μια που οι εθελοντές αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το απόθεμά τους σε αίμα οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστούν. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να επιστήσουμε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση στη δωρεά οργάνων σώματος που αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουϊσμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Δυστυχώς στη χώρα μας η μειωμένη συμμετοχή των πολιτών στο μητρώο δωρητών οργάνων και οι αδικαιολόγητοι φόβοι και επιφυλάξεις που ακόμα υπάρχουν, περιορίζει τις δυνατότητες της ιατρικής και έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές".

Ενημερωθείτε για τη μεταμόσχευση οργάνων

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας οι εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ενημερώνουν για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Την αιμοδοσία διοργανώνουν η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος» και «Παπανικολάου» με την υποστήριξη των ιερών ναών της περιοχής, της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και Συκεών, του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», της εθελοντικής ομάδας ΘΕΜΕΛΙΟ, της Ένωσης Γονέων Συκεών, του ΚΑΠΗ Συκεών, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, της ΕΔΟΜΑΚ, του 1ου ΤΕΕ-ΕΠΑΛ, των Συνδέσμων Φιλάθλων και των Αθλητικών Σωματείων, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Τοπικού Συμβουλίου Μεταναστών και Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Συκεών.

















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ