ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ξεκαθάρισμα ρόστερ, μέρος 2ο

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς
Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ καλείται τον ερχόμενο Γενάρη να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις για παίκτες που θα φύγουν και άλλους που θα ενταχθούν στο ρόστερ. Το SPORT24 έχει το ρεπορτάζ.

Το περασμένο καλοκαίρι, η ΑΕΚ προχώρησε σε βαθιά εκκαθάριση στο ρόστερ της, η οποία σε μεγάλο βαθμό άλλαξε τη μορφή της προς το καλύτερο μεσοεπιθετικά, ωστόσο οι αμυντικές πληγές της δεν επουλώθηκαν, αν και η ανασταλτική λειτουργία είναι ζήτημα συνόλου κι όχι μόνο ατομικών παραμέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρκετές αποχωρήσεις (Λόπες, Νεντελτσιάριου, Τσιγκρίνσκι, Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλος, Κρστίτσιτς, Ολιβέιρα συν τους δανεικούς Ινσούα, Αλμπάνη, Ντέλετιτς, Αθανασιάδη, Μαχαίρα και Χνιντ) αναμένεται να έχουν και συνέχεια τον ερχόμενο Ιανουάριο καθώς υπάρχουν τέσσερις υποθέσεις παικτών που δεν βρίσκουν στην ομάδα εμπιστοσύνη και χρόνο συμμετοχής, άρα πρόκειται για συμβόλαια τα οποία έχουν κόστος δίχως ιδιαίτερη (ή και καθόλου) χρήση.

Στράτος Σβάρνας

Ο ποδοσφαιριστής με τις 41 συμμετοχές πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά φέτος μόλις 9 λεπτά παρουσίας στο πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει παίξει καθόλου επί Αργύρη Γιαννίκη. Είναι ξεκάθαρα ο τελευταίος της ιεραρχίας στις θέσεις των στόπερ -ίσως πάρει αύριο ένα 90λεπτο στο Κύπελλο, κόντρα στην Κηφισιά- κι είναι λογικό να αναζητεί την αποχώρησή του για να παίξει, αν και μόλις έναν χρόνο πριν, ανανέωσε με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2025. Ασφαλώς ενδεχόμενη αποχώρηση του προϋποθέτει είτε την απόκτηση άλλου στόπερ, είτε την ενεργοποίηση του Ζίγκα Λάτσι που αγωνίζεται με την ΑΕΚ Β, ως τέταρτου στην πρώτη ομάδα.

Μιχάλης Μπακάκης

Από πέρυσι είχε διαφανεί η πρόθεση της ΑΕΚ να προχωρήσει σε άλλες λύσεις για το δεξί άκρο της άμυνας, ας μη ξεχνάμε δε ότι τις περισσότερες εμφανίσεις σε αυτή τη θέση πραγματοποίησε ο Βασιλαντωνόπουλος. Μετά τις δύο παρουσίες του στα παιχνίδια του περασμένου Ιουλίου κόντρα στη Βελέζ, ο διεθνής μπακ δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τις προθέσεις της ομάδας απέναντί του. Περιορίζεται σε κάποια ματς με την ΑΕΚ Β.

Όλεγκ Νταντσένκο

Μετά από 11 παιχνίδια στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι ήταν μια λανθασμένη επιλογή για τη θέση του δεξιού μπακ λόγω χαρακτηριστικών, εμφανίζεται στις προπονήσεις και εκεί περιορίζεται η παρουσία του. Έγινε προσπάθεια να παραχωρηθεί το περασμένο καλοκαίρι, όμως δεν βρέθηκε ομάδα που να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον. Ίσως να συμβεί το Γενάρη, αν και με τέτοια απραξία, δεν θα είναι εύκολο...

Μουαμέρ Τάνκοβιτς

Είναι η περίπτωση που (θα έπρεπε να) "πονάει" την ΑΕΚ περισσότερο από κάθε άλλη, καθώς με 8 γκολ και 7 ασίστ πέρυσι, παρόλο που ο ίδιος είχε παράπονα για άδικη μεταχείριση από τους προπονητές του, έδειξε ότι υπάρχει ουσία στο παιχνίδι του. Ο Σουηδός δεν έχει κερδίσει τον Γιαννίκη κι αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει μέσα από σκόρπιες συμμετοχές. Χρειάζονται διαδοχικά ματς για να βρει ρυθμό, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει στην Ένωση. Είναι λογικό όσο ένας παίκτης αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τόσο περισσότερο να κοιτάζει προς την πόρτα της εξόδου.

Εμανουέλ Ινσούα

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε ότι επιστρέφει στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο καθώς η Αλδοσίβι δεν θα προχωρήσει στην αγορά του, ο Αργεντινός αριστερός μπακ είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα. Πρέπει να βρεθεί η επόμενη ομάδα του, ώστε να μην παραμείνει στα Σπάτα ακόμα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν θα υπολογίζεται, παρά μόνο για τις προπονήσεις.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ