FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Τσούμπερ και Μάνταλος είναι partners in crime στην ομάδα του Γιαννίκη

Οι Τσούμπερ και Μάνταλος πανηγυρίζουν γκολ της ΑΕΚ
Οι Τσούμπερ και Μάνταλος πανηγυρίζουν γκολ της ΑΕΚ INTIME

Πέτρος Μάνταλος και Στίβεν Τσούμπερ αλληλοσυμπληρώνονται, προκαλούν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, είναι οι κορυφαίοι δημιουργοί ευκαιριών σε set και open play στο πρωτάθλημα και βοηθούν την ΑΕΚ να διατηρείται σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten και παρέμεινε στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Πέτρος Μάνταλος που είχε ένα γκολ και μία ασίστ, κάνοντας τη διαφορά και χαρίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ παρουσιάζεται απελευθερωμένος τη φετινή σεζόν, καθώς πέρα από τον ίδιο, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στη μεσαία και επιθετική γραμμή που μπορούν να αναλάβουν τόσο το κομμάτι της ανάπτυξης και δημιουργίας όσο και σε εκείνο της εκτέλεσης.

Ωστόσο, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, παρότι ο χρόνος συμμετοχής του έχει περιοριστεί σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, συνεχίζει να έχει την πρωτοκαθεδρία στον τομέα των ασίστ. Βασικά, είναι στην κορυφή του πίνακα των ασίστ με πέντε, ενώ ακολουθούν οι Ροζέριο Τουράμ του Ιωνικού και Χουλιάν Μπαρτόλο του Βόλου με τρεις. Όπως και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έτσι κι ο Αργύρης Γιαννίκης τον χρησιμοποιεί στον άξονα, σε διάταξη με δύο αμυντικά χαφ πίσω του και η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο σχήμα αποδίδει και με το παραπάνω.

Μάνταλος και Τσούμπερ αλληλοσυμπληρώνονται

Βέβαια, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform που αποτυπώνει το χώρο δράσης του, ο Μάνταλος, πέρα από τον άξονα, κινείται και προς τα αριστερά, λειτουργώντας ως ιδανικό συμπλήρωμα του Στίβεν Τσούμπερ.

Ο χώρος δράσης του Πέτρου Μάνταλου
Ο χώρος δράσης του Πέτρου Μάνταλου OPTA/STATS PERFORM

Δεν είναι, άλλωστε, λίγα τα παιχνίδια που οι δύο ποδοσφαιριστές αλλάζουν θέση, δημιουργώντας ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αγώνα κόντρα στον Βόλο, όπου ο Ελβετός ήταν εκείνος που είχε πάρει πάνω του τόσο τη δημιουργία όσο και την εκτέλεση, με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο χώρος δράσης του Στίβεν Τσούμπερ
Ο χώρος δράσης του Στίβεν Τσούμπερ OPTA/STATS PERFORM

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο Ελβετός αγωνίζεται περισσότερο ως αριστερός χαφ-εξτρέμ, αν και δεν λείπουν οι αναμετρήσεις που έρχεται πιο κεντρικά και λειτουργεί είτε ως "δεκάρι" είτε ως δεύτερος επιθετικός. Η ικανότητα που έχει ένας εναντίον ενός του δίνει τη δυνατότητα να απειλεί και να εκτελεί από διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο, αποτελώντας δίχως αμφιβολία έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κορυφαίοι στη δημιουργία ευκαιριών σε set και open play

Μάλιστα, τόσο ο Τσούμπερ όσο και ο Μάνταλος είναι πρώτοι στη δημιουργία ευκαιριών σε set και open play στο πρωτάθλημα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει δημιουργήσει 10 ευκαιρίες για την ομάδα του από στημένες φάσεις, εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε ασίστ και κατ' επέκταση γκολ.

Την ίδια στιγμή, ο Τσούμπερ έχει δημιουργήσει 13 ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε ασίστ. Υψηλά νούμερα, υψηλές προδιαγραφές και μεγάλη ποιότητα από τους δύο παίκτες που έχουν καταφέρει να μετατραπούν και οι ίδιοι σε ιδανικούς.... partners in crime.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ