STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Άρης 2-1: Άντεξε με δέκα η Ένωση, ξανά στο -1 από τον Ολυμπιακό

Ο Μήτογλου πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Άρη
Ο Μήτογλου πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Άρη, επικρατώντας με 2-1 στο ΟΑΚΑ, χάρη στα γκολ των Μήτογλου στο 16' και Μάνταλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 37ο λεπτό. Ο Άρης μείωσε στο σκορ με τον Ματέο Γκαρσία στο 74ο λεπτό, προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, δίχως αποτέλεσμα, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Άρη στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 2-1. Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στο γκολ του Μήτογλου στο 16' και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στο 37ο λεπτό.

Οι κίτρινοι αντέδρασαν και δημιούργησαν ευκαιρίες, ωστόσο αρκέστηκαν μόνο στη μείωση του σκορ με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία στο 74ο λεπτό. Η Ένωση ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σίμου Μήτογλου στο 71ο λεπτό, η οποία υποδήχθηκε μέσω VAR.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ νωρίς νωρίς στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μήτογλου πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με ωραία προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 37' η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράμπετς στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο οποίος νίκησε τον Κουέστα, δίνοντας έτσι ένα ευρύ προβάδισμα στην ΑΕΚ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 69' ο Μήτογλου έκανε φάουλ στον Αμπουμπακάρ Καμαρά στην προσπάθειά του να κόψει την επέλασή του στην περιοχή της Ένωσης. Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος τού έδειξε αρχικά την κίτρινη κάρτα, ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

Στο 74' ο Άρης μείωσε στο σκορ με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία. Ο Σούντγκρεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αργεντινός μέσος εκμεταλλεύτηκε το κενό στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Στάνκοβιτς και μείωσε σε 2-1.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να μπουν δυνατά στο παιχνίδι για να απειλήσουν. Πρώτη καλή στιγμή έγινε από πλευράς γηπεδούχων. Ο Ρότα αναπτύχθηκε ταχύτατα από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα με τον Πέτρο Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά και τον Κουέστα να αποκρούει. Οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν χέρι από τον διαιτητή, με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει να συνεχίστει το παιχνίδι.

Οι φιλοενούμενοι απάντησαν με δύο τελικές προσπάθειες, ωστόσο ο Στάνκοβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του. Αρχικά στο 7' απομάκρυνε το σουτ που επιχείρησε ο Μπερτόγλιο έξω από την περιοχή, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Ματέο Γκαρσία έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Μετά το γκολ του Μήτογλου η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, ωστόσο ο Άρης άρχισε δειλά δειλά να γίνεται απειλητικός για την Ένωση. Στο 23' οι κίτρινοι έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η κεφαλιά του Μπράμπετς κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Μετά το γκολ του Μάνταλου ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους παίκτες της Ένωσης να αφήνουν στους κίτρινους την μπάλα στα πόδια, καταφέρνοντας να τους απανεργοποιήσει πλήρως. Μόνη τελική που δημιούργησαν στο ματς ήταν ένα σουτ του Γκάνεα εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ.

Μετά τη λήξη του δευτέρου μέρους, η ΠΑΕ Άρης έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, με την οποία διαμαρτυρήθηκε για τις αποφάσεις του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος μέχρι την αποβολή του Μήτογλου

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός με τους παίκτες του Άρη να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα και την Ένωση να περιμένει να απειλήσει μέσω των αντεπιθέσεων.

Πρώτη τελική στο πρώτο μέρος ένα σουτ του Μπερτόγλιο στο 51ο λεπτό, η οποία πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Καμαρά στο 65ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 69ο λεπτό ο Μήτογλου τράβηξε από τη φανέλα τον Άρη και δεν τον άφησε να αναπτυχθεί. Ο Διαμαντόπουλος αρχικά του έδειξε κίτρινη κάρτα, ωστόσο είδε τη φάση στο VAR και τελικά του υπέδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Μετά την αποβολή του Μήτογλου, οι παίκτες του Άρη επιτέθηκαν με αναπτερωμένο το ηθικό τους και βρήκαν γρήγορα το γκολ της μείωσης με τον Ματέο Γκαρσία. Ο Γιαννίκης αναγκάστηκε να στερηθεί τον Σιμάνσκι για να περάσει στη θέση του τον Τζαβέλλα, ο οποίος μπήκε για να καλύψει το κενό του Μήτογλου.

Στο 76' οι παίκτες του Άρη βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ της ισοφάρισης. Έπειτα από σέντρα του Μαντσίνι, Σάσα και Καμαρά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την άστοχη έξοδο του Στάνκοβιτς και να σπρώξουν την μπάλα στην εστία με τον Μισλέν να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Οι παίκτες των κίτρινων συνέχισαν να απειλούν μέχρι να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, με το σουτ του Μαντσίνι στο 89' από μακρινή απόσταση να καταλήγει στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς. Στο 90+3' ο Ιτούρμπε βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή, με την μπάλα καταλήγει άουτ. Έκανε κακή εκτέλεση ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός.

Στο 90+4' προκλήθηκε μια ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων μετά από μαρκάρισμα του Καμαρά, πάνω στον Βράνιες. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι δύο ποδοσφαιριστές μαζί φυσικά με τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος ενεπλάκη στη φάση μαζί με τον Ματέο Γκαρσία.

Τελευταία καλή στιγμή για τους κίτρινους στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάσα βρέθηκε σε θέση βολής με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Μετά από αυτή τη φάση, ο Διαμαντόπουλος σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, με την Ένωση να σημειώνει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ