ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ζήτημα με την άμυνα που καλείται να αντιμετωπίσει λόγω των εθνικών ομάδων

ΑΕΚ: Το ζήτημα με την άμυνα που καλείται να αντιμετωπίσει λόγω των εθνικών ομάδων
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ δε θα έχει στη διάθεσή της μέσα στον Ιανουάριο τον Μουκουντί λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και (εκτός απροόπτου) και τους Μοχαμάντι και Χατζισαφί λόγω του Κυπέλλου Εθνών Ασίας και έτσι πρέπει να διαχειριστεί ένα πρόβλημα στην άμυνά της.

Η διακοπή για τα Χριστούγεννα ήταν άκρως ευεργετική για την ΑΕΚ από πολλές απόψεις. Ο κιτρινόμαυρος οργανισμός χρειαζόταν να "ξεφύγει" μετά από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του 2023 και με γεμάτες μπαταρίες να συνεχίσουν τη μάχη για τη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων.

Μέσα στην εβδομάδα ήδη πέντε ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια. Ανάμεσά τους και ο Πάολο Φερνάντες που άφησε οριστικά πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη και μετά από έξι μήνες φουλάρει για την επιστροφή στην αγωνιστική εξίσωση και θα το χρειαστεί τον χρόνο του και γι' αυτό.

Ταυτόχρονα η Ένωση έμαθε ότι τον Ιανουάριο δεν θα έχει τον Μουκουντί στη διάθεσή της, καθώς από την Πρωτοχρονιά θα είναι με την αποστολή του Καμερούν και θα είναι εκτός τουλάχιστον μέχρι τις 23 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα ο Νορντίν Άμραμπατ δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή του Μαρόκου και θα παραμείνει κανονικά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Πριν από μερικές μέρες είχε γνωστοποιηθεί ότι και ο Ζίνι θα απουσιάσει για λογαριασμό της Ανγκόλας.

Με (σχεδόν) δεδομένη την απουσία των Χατζισαφί και Μοχαμάντι, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα είναι στην αποστολή του Ιράν για το Κύπελλο Εθνών Ασίας (το τουρνουά είναι από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ το Ιράν θα έχει υποχρεώσεις μέχρι τις 23/01), δημιουργείται ένα ζήτημα που πρέπει να διαχειριστεί η ΑΕΚ στον φορτωμένο Ιανουάριο.

Το μόνο που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι η μέρα που θα ενσωματωθούν στην αποστολή της εθνικής τους και αν θα προλάβουν το παιχνίδι με τον Βόλο ή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με τις τρεις απουσίες στην άμυνα

Με την απουσία των Ιρανών στο αριστερό άκρο της άμυνας μένει ο Σταύρος Πήλιος. Ο 23χρονος μπακ δουλεύει καθημερινά υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα, έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και με την πρώτη ομάδα, όμως περισσότερο χρόνο συμμετοχής έχει έως τώρα με τη δεύτερη.

Η συγκεκριμένη συνθήκη (της απουσία των δύο Ιρανών) ήταν γνωστή και γι' αυτό ο Πήλιος προετοιμαζόταν για να είναι έτοιμος σε αυτό το διάστημα που θα έχει "αναβαθμισμένο ρόλο". Σε ειδικές συνθήκες μπορεί να αγωνιστεί εκεί και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα η ΑΕΚ αναζητά παίκτες για τα άκρα της άμυνας, κυρίως για τα αριστερά, όμως ο λόγος δεν έχει να κάνει με την απουσία των δύο παικτών στην εθνική τους. Η Ένωση θέλει έναν παίκτη σε αυτή τη θέση είτε για τον Ιανουάριο είτε το καλοκαίρι που θα είναι ο βασικός της ομάδας σε αυτή τη θέση και θα την αναβαθμίσει. Αν βρεθεί η κατάλληλη λύση θα γίνει από τώρα η κίνηση για να ενισχυθεί η Ένωση σε αυτή τη θέση.

Ως προς το κέντρο της άμυνας το πρόβλημα δεν είναι τόσο σύνθετο (αλλά καθαρά αριθμητικό). Ο Αλεξάντερ Κάλενς έχει παίξει ήδη τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα με τον Ντομαγκόι Βίντα και παρότι δεν έχουν αρκετό καιρό μαζί έχουν συνδυαστεί αρκετά καλά. Οι δυο τους μαζί με τον Μήτογλου θα τραβήξουν το "κουπί" για τον Ιανουάριο, ενώ υπάρχουν και οι Χρυσόπουλος και Γεμπόα που δουλεύουν (και) με την πρώτη ομάδα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ