ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το πρώτο βήμα που έχει μπροστά της πριν τις μεγάλες μάχες και η διαχείριση της γραμμής κρούσης

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  /  )
Ο Πόνσε πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει να περάσει από τη Λαμία (10/03, 17:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) για να βάλει τους τρεις βαθμούς στο σακούλι της πριν μπει στη μάχη με τα συνεχόμενα ντέρμπι. Τα προβλήματα στην επίθεση που πρέπει να διαχειριστεί ο Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ μπαίνει στα playoffs ξεκινώντας την προσπάθεια για τη διατήρηση των σκήπτρων της κόντρα στη Λαμία (10/03, 17:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στο άδειο Αθανάσιος Διάκος μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ.

Μετά από αυτό το παιχνίδι η Ένωση θα πρέπει να περιμένει τρεις εβδομάδες (λόγω της αναβολής που ζήτησε η ΕΠΟ ενόψει των υποχρεώσεων της Εθνικής για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024) για να δώσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena στις 31 Μαρτίου και ακολούθως συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με τα συνεχόμενα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε στις 12 Μαΐου.

Μέχρι τότε όμως έχει μπροστά της μία υποχρέωση νίκης στο παιχνίδι με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, στη Λαμία, την οποία επισκέφθηκε και πρόσφατα για την κανονική διάρκεια. Αν τα καταφέρει, τότε θα μπορεί να παρακολουθήσει με μεγαλύτερη άνεση τα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν χρονικά για να δει τι κέρδη θα αποκομίσει.

Αυτά που πρέπει να προσέξει και οι απουσίες στη μεσοεπιθετική γραμμή

Η αποστολή της φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολη (αν και σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα τα παιχνίδια απέναντι στους Φθιώτες θα είναι τα πιο "βατά" για τους διεκδικητές του τίτλου), καθώς η Λαμία έδειξε στην κανονική διάρκεια ότι μπορεί να κάνει ζημιά στους μεγάλους. Στο γήπεδό της νίκησε τον Ολυμπιακό, ενώ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο απέσπασε ισοπαλία και με δέκα παίκτες.

Στα τελευταία παιχνίδια το κύριο ζητούμενο της Ένωσης είναι να μπορέσει η ίδια να επιβάλλει το παιχνίδι της κόντρα στον αντίπαλο κάτι που δεν το είχε στον ιδανικό για εκείνη και τον Ματίας Αλμέιδα βαθμό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα της έφερε τούμπα προσωρινά το ματς, αλλά δεν το πλήρωσε, σε αντίθεση με το ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" που έχασε το τρίποντο στο φινάλε.

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν για ένα ακόμα παιχνίδι, με μια βασική διαφορά ότι τώρα έχει λαβωθεί σε μεγάλο βαθμό στη γραμμή κρούσης της, σε αντίθεση με την άμυνα. Ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε στις προπονήσεις και το πιθανότερο είναι ότι θα είναι στην αποστολή για να μπει στο ματς ως αλλαγή.

Αντίθετα από τη μεσοεπιθετική γραμμή δεν υπολογίζονται λόγω προβλημάτων τραυματισμού οι Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Φερνάντες και Ζίνι, ενώ δεδομένα εκτός είναι και ο τιμωρημένος Τσούμπερ που συμπλήρωσε κάρτες με τον Άρη. Συνολικά πρόκειται για πέντε απουσίες και ο Αλμέιδα ενδέχεται να έχει ζήτημα πώς θα διαχειριστεί το παιχνίδι με τις κινήσεις από τον πάγκο.

Λύσεις για την ενδεκάδα έχει, όμως εκτός από τον Γκαρσία έχει να φέρει από τον πάγκο μόνο τον Πισάρο (που έχει βοηθήσει ελάχιστα την ΑΕΚ φέτος) και τον παραγκωνισμένο Φαν Βέερτ. Ο Πινέδα αναμένεται να παίξει στο αριστερό άκρο της επίθεσης κι έτσι οι Μάνταλος και Λιούμπιτσιτς θα πάρουν κι αυτοί φανέλα βασικού.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ