ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το πλάνο του Αλμέιδα για τη νίκη επί του Ατρομήτου στο κάστρο της OPAP Arena

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ιωνικό
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ιωνικό INTIME SPORTS

Την τέταρτη σερί νίκη της απέναντι στον Ατρόμητο στη γεμάτη OPAP Arena (16/10, 16:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) θέλει να πετύχει η ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να διατηρεί την ίδια ενδεκάδα και τους ίδιους "άξονες" σε σχέση με τον Άρη.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στην OPAP Arena (16/10, 16:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), το δεύτερο παιχνίδι της στο νέο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο περιμένουν πολύ οι φίλοι της Ένωσης, οι οποίοι θα γεμίσουν ξανά το γήπεδο, προσπαθώντας να σπρώξουν την αγαπημένη τους ομάδα στην τέταρτη διαδοχική της νίκη στη Super League.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την ΑΕΚ καθώς θέλει να παραμείνει στη δεύτερη θέση και να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στη Λαμία, για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή (ή έστω να τη διατηρήσει ως έχει).

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα πολύ σημαντικό "τεστ" για τον κόσμο, καθώς σε περίπτωση που υπάρξει μια διακοπή δευτερολέπτων από το παιχνίδι λόγω καπνογώνων (όπως έγινε στο πρώτο παιχνίδι με τον Ιωνικό), υπάρχει κίνδυνος να διεξαχθούν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και δη με τον ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή έχουν ληφθεί μέτρα σε τρεις άξονες, για να μπορέσουν να λυθούν κάποια προβλήματα που υπήρξαν στο πρώτο ματς.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Αλμέιδα προετοίμασε τους παίκτες για το παιχνίδι με την ίδια συνταγή που δούλευε το καλοκαίρι αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια, εστιάζοντας στην υψηλή πίεση, την ένταση στο παιχνίδι και την κατοχή της μπάλας. Απέναντί της βρίσκει μια δυνατή ομάδα που έχει δείξει διαφορετική εικόνα σε σχέση με την περσινή σεζόν, η οποία κρύβει κινδύνους και θέλει προσοχή.

Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη, επέστρεψε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση και έχει δύο προπονήσεις στα πόδια του και ο Γαλανόπουλος. Εκτός έμειναν ο Τσούμπερ που υπέστη θλάση στους κοιλιακούς και ο Σιντιμπέ που υπέστη οσφυαλγία και τέθηκε νοκ-άουτ από την Παρασκευή.

Εκτός για ένα ακόμα παιχνίδι έμειναν ο Γιώργος Τζαβέλλας που παρότι προπονείται κανονικά κρίθηκε ανέτοιμος, όπως και ο Φαν Βερτ που έκανε το ατομικό του πρόγραμμα.

Δεν αλλάζει η ενδεκάδα σε σχέση με Άρη

Ο Ματίας Αλμέιδα προσανατολίζεται στο να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι με τον Άρη, καθώς δείχνει να έχει δέσει και απέδωσε εξαιρετικά στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν ο Ρότα στα δεξιά, ο Μοχαμάντι στα αριστερά και οι Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή θα τοποθετηθούν ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα. Ο Πολωνός θα μένει πιο χαμηλά στο γήπεδο στηρίζοντας τα στόπερ, ενώ ο Μεξικανός θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα αγωνιστεί στα αριστερά και ο Νίκλας Ελίασον δεξιά. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός θα έχει και αυτός με τη σειρά του μια ελευθερία κινήσεων, σε αντίθεση με τον Ελίασον που "μένει" στο άκρο του. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστούν ο Αραούχο (σε έναν πιο περιφερειακό ρόλο) και ο Λιβάι Γκαρσία ως η αιχμή του δόρατος.

Θέση στην ενδεκάδα σε αυτό το παιχνίδι διεκδικούσε ο Σιντιμπέ, ο οποίος ανέβασε στροφές, όμως η οσφυαλγία τον έθεσε εκτός μάχης και κατ' επέκταση το ντεμπούτο του καθυστερεί. Μετά και την απώλεια του "Τσούμπερ", οι Στάνκοβιτς και Γιόνσον διεκδικούν θέση βασικού, έχοντας πολύ λιγότερες πιθανότητες από τους Αθανασιάδη και Στάνκοβιτς αντίστοιχα.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ OPAP ARENA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ