ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το κενό του Λιβάι Γκαρσία και η διακοπή που ήρθε στο κατάλληλο timing

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε κόντρα στον Παναθηναϊκό και το διάλειμμα των εθνικών ομάδων είναι μια ιδανική ευκαιρία για τον Αλμέιδα και τους παίκτες του να ανασυνταχθούν και να προετοιμαστούν για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο πλέον υπάρχει ένα... "πρέπει". Σημαντική αποδείχθηκε η απουσία του Λιβάι Γκαρσία και εξίσου απαραίτητη είναι η επιστροφή του για το ντέρμπι της Τούμπας.

Η ισοπαλία στην OPAP Arena δεδομένα δεν άφησε ικανοποιημένη την ΑΕΚ που δεν κατάφερε να αφήσει πίσω της τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League, κάτι που αν το πετύχαινε θα πήγαινε με άλλο αέρα στην συνέχεια του μίνι-πρωταθλήματος, ούσα στην κορυφή.

Πλέον το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συλλέξει τα κομμάτια τη και εκμεταλλευόμενη τη διακοπή να πάρουν οι παίκτες ορισμένες ανάσες, αλλά και να επιστρέψουν οι τραυματίες (ο Λιβάι Γκαρσία έμεινε εκτός 20άδας από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) ενόψει της κρίσιμης τετράδας αγώνων (μαζί δηλαδή με τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό) μέχρι και τη διακοπή λόγω Πάσχα.

Και αυτό το διάλειμμα λόγω εθνικών ομάδων ίσως έρχεται για πρώτη φορά προς "συμφέρον" της ΑΕΚ επί ημερών Ματίας Αλμέιδα. Αρκεί φυσικά να αξιοποιηθεί σωστά.

Η απουσία του Λιβάι Γκαρσία αποδείχθηκε κομβική στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους παίκτες που χρησιμοποίησε με τον Ολυμπιακό, κάνοντας απλά μια "αναγκαστική" αλλαγή με τη χρησιμοποίηση του Μήτογλου αντί του τιμωρημένου Βίντα, με τον Έλληνα στόπερ να τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Η επιλογή του αυτή τον δικαίωσε στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς η ΑΕΚ δέχθηκε μικρότερη απειλή από το τριφύλλι σε σχέση με τους ερυθρόλευκους, όμως δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Το δίδυμο Πινέδα - Αραούχο ήταν λιγότερο απειλητικό σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό και έτσι μοιραία η ΑΕΚ κόλλησε στο μηδέν για πρώτη φορά στο νέο της σπίτι.

Σε αυτά τα δύο ντέρμπι που η ΑΕΚ γνώρισε και τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στην OPAP Arena φάνηκε και η απουσία του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος όχι μόνο είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης αλλά έχει τη δυνατότητα να ηγεμονεύσει στην αντίπαλη περιοχή, μιας και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή σε όλο το πρωτάθλημα, αφήνοντας αρκετά πίσω του τους υπόλοιπους.

ΑΕΚ: Το κενό του Λιβάι Γκαρσία και η διακοπή που ήρθε στο κατάλληλο timing
Τα σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο πρωτάθλημα και η "αξία" σε xGoals των τελικών προσπαθειών του SPORT24

Ο Αραούχο είχε μόλις δύο ενέργειες στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ο Πινέδα μια. Και αν από τον Μεξικανό ήταν πιο "λογικό" μιας και κινήθηκε αρκετά εκτός περιοχής, πολλές φορές σαν τρίτος μέσος μπροστά από τους Γιόνσον - Σιμάνσκι, ο "κάπτεν" της Ένωσης έπρεπε να κάνει την αντίπαλη άμυνα να τον νιώσει περισσότερο για να μπει στα "παπούτσια" του 25χρονου φορ από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο.

Την ίδια στιγμή ο Πινέδα δεν είχε κάποια τελική στο ματς (συνήθως ο Αραούχο εκτελεί αρκετά από τον ρόλο που υπηρέτησε ο Μεξικανός), ενώ ο "Τσίνο" είχε τρεις τελικές προσπάθειες με "αξία" 0.19 xGoals. Με τον Ολυμπιακό αμφότεροι τα πήγαν καλύτερα, όπως καλύτερη ήταν η εικόνα της ΑΕΚ επιθετικά στο πρώτο μέρος και στα τελευταία λεπτά που πάλεψε να πάρει κάτι από το ματς.

Ο Λιβάι Γκαρσία δεν ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής του ομάδας λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει και θα φουλάρει σε αυτό το διάστημα για να προλάβει να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Έτσι θα παραμείνει στα Σπάτα όλο αυτό το διάστημα και θα προσπαθήσει να γίνει ένα από τα "κέρδη" της διακοπής. Αντίστοιχη περίπτωση είναι και ο Μουκουντί που ταλαιπωρήθηκε αρκετά πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό και έγινε αλλαγή, δείχνοντας να πονάει, στο 81'. Βέβαια, ο Καμερουνέζος στόπερ εκτός απροόπτου θα είναι κανονικά διαθέσιμος γι' αυτό το ματς.

Το "πρέπει" που υπάρχει στο ντέρμπι της Τούμπας

Στην πρεμιέρα των playoffs ο ΠΑΟΚ ήταν ίσως ο μεγαλύτερος κερδισμένος, μιας και πέρασε με νίκη από το Κλεάνθης Βικελίδης, μειώνοντας παράλληλα την απόσταση από τις δύο πρώτες θέσεις. Σε τέτοιο βαθμό που απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ και σε περίπτωση που τη νικήσει ξανά (όπως έκανε και στην κανονική διάρκεια) θα την αφήσει από κάτω, μιας και υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Μάλιστα υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την Ένωση να βρεθεί ακόμα και τέταρτη αν ηττηθεί σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, πέρα από το γεγονός ότι θα κινδυνέψει άμεσα να απομακρυνθεί από την κορυφή σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού επί του Βόλου.

Επομένως στο ντέρμπι της Τούμπας υπάρχει ένα "πρέπει", να παραμείνει τουλάχιστον όρθια στη Θεσσαλονίκη. Το διπλό θα ήταν αναγκαίο (εκτός από βαθμολογικούς λόγους) για την αγωνιστική και ψυχολογική της ανάκαμψη και θα μπορέσει με αυτό τον τρόπο να "μετριάσει" τη ζημιά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα θα τη βοηθήσει να πάει με μεγαλύτερη "άνεση" στα δύο επόμενα πιο "βατά" παιχνίδια με Βόλο και Άρη.

Σίγουρα, η ΑΕΚ για να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσει (τουλάχιστον) έναν διεκδικητή του τίτλου στην έδρα του, ανάλογα φυσικά και με το πόσες νίκες θα φέρει αντίστοιχα με τους ίδιους αντιπάλους στην OPAP Arena. Το ιδανικό ήταν να γίνει με τον ΠΑΟΚ, γιατί αυτή η σημαντική νίκη θα έχει έρθει νωρίς στη διαδικασία, όμως και το "Χ" δεν μπορεί να λογιστεί ως άκρως αρνητικό αποτέλεσμα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ