ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το καύσιμο που θέλει να πάρει στο Βικελίδης πριν τα ματς "φωτιά" για τον τίτλο

Ο Έκι Πόνσε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Άρη
Ο Έκι Πόνσε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Άρη PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ πρέπει να ντουμπλάρει τις νίκες της κόντρα στον Άρη στο Βικελίδης, όπου έχει υποστεί ήδη δύο ψυχρολουσίες, για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην τριάδα αγώνων που θα κρίνει τη μοίρα της στη μάχη του τίτλου. Το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα.

Ένα δύσκολο πέρασμα έχει η ΑΕΚ πριν από την κρίσιμη τριάδα αγώνων για τον τίτλο, καθώς αντιμετωπίζει τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης (20/04, 19:30, NOVA Sports Prime και Live SPORT24), στο οποίο στις προηγούμενες δύο επισκέψεις της αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας Betsson και άφησε βαθμούς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν για το συγκεκριμένο παιχνίδι μέσα σε όλη την εβδομάδα, μιας και δεν είχαν αγωνιστική δράση, αλλά και για το επόμενο και κρισιμότερο όλων που θα έχει δώσει (μέχρι το επόμενο) κόντρα στον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Μέχρι τότε όμως στο μυαλό όλων είναι οι τρεις βαθμοί από το Κλεάνθης Βικελίδης, πως θα καταφέρει να τους πάρει και να προχωρήσει παρακάτω στην επόμενη και πιο απαιτητική πίστα. Το νέο καλεντάρι και οι νέες υποχρεώσεις της θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς ημέρες.

Το καύσιμο που ψάχνει στο Βικελίδης και το πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα

Ο Άρης εδώ και αρκετό καιρό έχει επικεντρωθεί στον στόχο του Κυπέλλου και το κίνητρό του από βαθμολογικής άποψης είναι μικρότερο σε σχέση με της ΑΕΚ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι κιτρινόμαυροι πρέπει να παρουσιαστούν αφελείς στο Βικελίδης και να δείξουν ότι πήραν μαθήματα από τις προηγούμενες δύο επισκέψεις τους εκεί μέσα στη χρονιά.

Στην OPAP Arena η Ένωση το διαχειρίστηκε περίφημα, καθώς βρήκε νωρίς τα δύο γκολ με τον Εσέκιελ Πόνσε και στη συνέχεια κατάφερε να το διαχειριστεί αρκετά καλά, δίχως να την απειλήσει αρκετά ο Άρης. Μια ίδια εμφάνιση θα ψάξει και την Κυριακή για να κάνει τη δουλειά.

Με αυτό τον τρόπο θα μείνει στην κορυφή και θα βρει το καύσιμο που έψαχνε σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, πριν από τα τρία διαδοχικά ντέρμπι με τους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου. Ταυτόχρονα ο Αλμέιδα θα προσπαθήσει να μοιράσει τον χρόνο έτσι ώστε να έχει όσο περισσότερο φρέσκους μπορεί τους παίκτες του.

Η διαχείριση ενόψει των κρίσιμων ντέρμπι

Η ΑΕΚ πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Λιβάι Γκαρσία, Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Αρόλντ Μουκουντί, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, με τον Άμραμπατ να δηλώνει παρών στην προπόνηση της Παρασκευής και να είναι κι αυτός διαθέσιμος, ωστόσο πολύ δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού.

Ο "Πελάδο" ενδέχεται να προχωρήσει σε διαχείριση του ρόστερ με Άρη, δίνοντας ανάσες σε αυτούς που έχουν τραβήξει πολύ κουπί τη φετινή σεζόν, μιας και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη, αλλά κι αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή. Αμφότερα θα κρίνουν τη μοίρα της Ένωσης στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Μέσα σε αυτά πρέπει να υπολογίζεται και το κομμάτι των καρτών. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι "καθάρισε", εκτίοντας την ποινή του με τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική και αυτή τη στιγμή στο "όριο" βρίσκονται ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Λάζαρος Ρότα και η λογική λέει ότι το "κομμάτι" κάρτες θα απασχολήσει αρκετά την ΑΕΚ (όπως και τους υπόλοιπους) τις τελευταίες αγωνιστικές.

Αμφότερων η παρουσία στα ντέρμπι είναι κομβική, καθώς θεωρούνται νο.1 επιλογή στη θέση τους, έχοντας κερδίσει όποιον ανταγωνισμό υπάρχει.

Ως προς την ενδεκάδα κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αθανασιάδης. Βίντα και Κάλενς θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Ρότα δεξιά και ο Πήλιος ενδέχεται να επιλεχθεί αντί του Χατζισαφί αριστερά.

Γιόνσον και Σιμάνσκι μονομαχούν για μια θέση στο "έξι" έχοντας μπροστά τους τον Πινέδα ή τον Λιούμπιτσιτς αν πάρει ανάσες ο Μεξικανός. Ο Ελίασον θα παίξει στα δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Πόνσε στην κορυφή έχοντας πίσω του τον Τσούμπερ. Φυσικά θέση διεκδικεί και ο Πέτρος Μάνταλος.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ