ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τέσσερις βασικοί λόγοι που κρατούν τον Μπακασέτα μακριά της

ΑΕΚ: Τέσσερις βασικοί λόγοι που κρατούν τον Μπακασέτα μακριά της
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Στην Τουρκία έγραψαν ότι ο Τάσος Μπακασέτας απέρριψε πρόταση της ΑΕΚ. Τι ισχύει για τη συγκεκριμένη υπόθεση που ίσως απασχολήσει την Ένωση και τον παίκτη στο εγγύς μέλλον, αλλά σίγουρα όχι τώρα;

Βρήκαν θέμα να ασχοληθούν οι Τούρκοι, παρουσιάζοντας τον Τάσο Μπακασέτα να έχει απορρίψει πρόταση της ΑΕΚ προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην ομάδα μέσω της οποίας άνοιξε την πόρτα της Τουρκίας, με τα γνωστά, υπέροχα για την καριέρα του αποτελέσματα.

Ενδεχομένως στο μέλλον, λόγω του ότι ο ίδιος θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά κι η Ένωση πάντοτε θα αντιμετωπίζει αυτό το ενδεχόμενο ως πιθανό, οι συνθήκες να ωριμάσουν.

Ωστόσο, δεν είναι αυτή η περίοδος που μια συζήτηση για την επιστροφή του Μπακασέτα στην Ένωση γίνεται να έχει αληθινή αξία. Στο δια ταύτα:

  • Ο Μπακασέτας βρίσκεται στο πικ της καριέρας του και ταυτόχρονα στην πιο κρίσιμη καμπή για το μεγάλο βήμα. Έχει επίσης, για πρώτη φορά -μετά το καλοκαίρι του 2019, όταν αποχώρησε από την Ένωση- να επιλέξει από μόνος του τον επόμενο προορισμό του, ως ελεύθερος. Τώρα είναι η στιγμή για να εξασφαλίσει θέση σε κάποιο από τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αυτός είναι ο στόχος του, ενόσω ομάδες από Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία, εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του.
  • Δεν είναι βέβαιο ότι το ποδοσφαιρικό στιλ του είναι αυτό που ταιριάζει επακριβώς σε αυτό που ο Ματίας Αλμέιδα παρουσιάζει. Ο διεθνής επιθετικός αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τράμπζονσπορ και την Εθνική Ελλάδας. Πάντοτε βέβαια, ήταν παίκτης συνόλου, δίχως εγωκεντρικές συμπεριφορές. Ωστόσο, από την ΑΕΚ και μετέπειτα, ο ρόλος στις ομάδες που αγωνίστηκε ήταν πιο συγκεντρωτικός απ' ότι παλαιότερα, χώρια που οι απαιτήσεις που ο Αργεντινός έχει, δεν μοιάζουν ιδιαίτερα ταιριαστές με τα χαρακτηριστικά του Μπακασέτα.
  • Όπως η ΑΕΚ είναι δομημένη σήμερα, ο Μπακασέτας θα μπορούσε να αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό, στον χώρο δηλαδή που η Ένωση διαθέτει πλειάδα παικτών. Εκεί χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα ο Αραούχο κι ο Τσούμπερ, ακολούθως ο Μάνταλος, καθώς επίσης, κι ο Πισάρο. Επίσης, το κάνει κι ο Πινέδα, όποτε ο προπονητής το κρίνει απαραίτητο. Ανάγκη λοιπόν, για παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, κάθε άλλο παρά προκύπτει.
  • Στη φάση που βρίσκεται σήμερα ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έχει δικαίως μεγάλες οικονομικές βλέψεις. Στην Ένωση υπάρχει ένα ταβάνι αποδοχών, το οποίο δεν έχει ξεπεράσει κανείς. Χρήματα γύρω στο 1 εκατ. ευρώ, τα οποία -λίγο πάνω, λίγο κάτω- παίρνουν παίκτες όπως οι Πινέδα, Βίντα, Τσούμπερ, Γκαρσία. Ο αρχηγός Αραούχο, για παράδειγμα, έχει αποδοχές χαμηλότερες των 900.000 ευρώ. Από τη στιγμή που ο Μπακασέτας αρνείται πρόταση της Τράμπζονσπορ με 1,5 εκατ. ευρώ ετήσιες αποδοχές, προφανώς θεωρεί ότι μπορεί να βρει συμβόλαιο τέτοιο ή και καλύτερο. Όχι στην ΑΕΚ ωστόσο.

Θέμα Μπακασέτα για την Ένωση θα μπορούσε να ανοίξει το ερχόμενο καλοκαίρι, εάν κι εφόσον ο ίδιος δεν έχει βρει αυτό που θέλει και ψάχνει στο εξωτερικό, εάν οι οικονομικές απαιτήσεις του θα είναι πολύ χαμηλότερες απ' ό,τι σήμερα κι ασφαλώς στην περίπτωση κατά την οποία ο Αλμέιδα αποφανθεί ότι η ομάδα έχει πραγματικά ανάγκη από έναν ποδοσφαιριστή πίσω από τον επιθετικό.

Αν για παράδειγμα δεν έχει ανανεώσει ο Αραούχο ή αν έχει αποδειχθεί ότι δεν βγαίνει η μεταγραφή του Πισάρο. Πολλά τα ''αν'' που μαζεύτηκαν.

Έως τότε, αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα κι ουσία.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LIG ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ