ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τελευταίο δυνατό τεστ με Ομόνοια πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Γκενκ | Σάββατο 16 Ιουλίου 2022
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Γκενκ | Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δίνει ένα δυνατό τεστ απέναντι στην Ομόνοια (20:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της και ο Ματίας Αλμέιδα θα ήθελε να δει από τους παίκτες του αγωνιστική βελτίωση, καθώς πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος.

Ένα πολύ σημαντικό τεστ δίνει η ΑΕΚ πριν από την έναρξη της Super League, καθώς αντιμετωπίζει την Ομόνοια (20:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στο ΓΣΠ. Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να δει από την ομάδα του βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό, καθώς η πρεμιέρα του πρωταθλήματος πλησιάζει.

Η Ένωση συνέχισε τη σκληρή δουλειά από την Ολλανδία στα Σπάτα, προκειμένου να εμφανιστεί βελτιωμένη στο φιλικό απέναντι στους κυπελλούχους Κύπρου, οι οποίοι εκτός από τα πρωτάθλημα περιμένουν να ξεκινήσουν και τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις στα playoffs του Europa League.

Στην Αθήνα έμεινε ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος και θέλει λίγο χρόνο για να μπει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ έκτος έμειναν και οι ανέτοιμοι, Γαλανόπουλος, Μαχαίρας, Αλμπάνης, Μισελέν, Λάτσι.

Νέο τεστ για την τριάδα στην άμυνα

Όπως και στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, έτσι κόντρα και στην Ομόνοια, ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα ξανά με τριάδα στην άμυνα. Οι δύο σίγουροι είναι ο Τζαβέλλας και ο Μήτογλου και τρίτος στο κέντρο της άμυνας ενδέχεται να είναι ο Σιμάνσκι είτε ο Χατζισαφί.

Με την τριάδα στην άμυνα η Ένωση έδειξε κάποια θετικά στοιχεία στα φιλικά, ενώ κάποιοι παίκτες έδειξαν να ανταποκρίνονται στους νέους τους ρόλους στην ομάδα. Ο Λιβάι Γκαρσία τα πάει εξαιρετικά στην κορυφή της επίθεσης, ενώ οι Ρότα και Τσούμπερ δείχνουν να μην έχουν προβλήματα στη θέση του full back.

Φυσικά ενδιαφέρον θα έχει αν ο Αλμέιδα θα δοκιμάσει και σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα κατά τη διάρκεια του αγώνα ή θα κρατήσει μέχρι τέλους την ίδια διάταξη.

Με τον κόσμο στο πλευρό της

Έντονη θα είναι η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ. Αυτό φάνηκε τόσο κατά την ανοικτή προπόνηση, όπου η φίλη της ομάδας δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, η οποία εντυπωσίασε τους παίκτες αλλά και το τεχνικό επιτελείο του Αλμέιδα.

Η παρουσία του κόσμου δίνει ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες του Αλμέιδα να παρουσιάσουν μια καλή εικόνα, προκειμένου να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη χαρά στους φίλους της ομάδας, που θα βρεθούν στο ΓΣΠ. Δεν είναι λίγοι οι φίλοι της ΑΕΚ στην Κύπρο, όπως φάνηκε από τις εκδηλώσεις λατρείας προς την ομάδα και δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να τη βλέπουν από κοντά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ