ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Τα τέσσερα sold out

ΑΕΚ--ΜΙΛΑΝ(CHAMPIONS LEAGUE)(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ)---- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi
ΑΕΚ--ΜΙΛΑΝ(CHAMPIONS LEAGUE)(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ)---- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi EUROKINISSI

Το Sport24.gr θυμίζει τις τέσσερις φορές που το Ολυμπιακό Στάδιο γέμισε από κιτρινόμαυρα κασκόλ και φανέλες, μετρώντας από τότε που η ΑΕΚ ξεσπιτώθηκε από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το μυαλό ταξιδεύει αυθόρμητα σε εκείνο το ματς της 21ης Νοεμβρίου 2006, όταν η ΑΕΚ επικράτησε της Μίλαν με 1-0, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ.

Οι εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα παρουσιάζουν και σήμερα εικόνα πληρότητας, με την τελευταία φορά που αυτό κατεγράφη (βάσει ασφαλώς του αριθμού των εισιτηρίων που είχαν εκδοθεί) να προσδιορίζεται στις 22/4/2018 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Λεβαδειακό, σε ματς-φιέστα, καθώς μέσω εκείνου του αποτελέσματος εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συνολικά, οι φορές κατά τις οποίες έχει καταγραφεί «εξαφάνιση» όλων των εισιτηρίων σε αγώνες της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, από το γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας» έως σήμερα, είναι τέσσερις και (λογικά) σήμερα θα προκύψει η πέμπτη!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ (7/11/2004): ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Τότε η «Ενωση» υποδέχθηκε την ομάδα του λιμανιού, σε αγώνα που τελείωσε ισόπαλος χωρίς γκολ. Τα εισιτήρια που διατέθηκαν ήταν 63.129, σε μια κομβική σεζόν για την ΑΕΚ η οποία μπήκε στο πρωτάθλημα με σκοπό να αποφύγει τον υποβιβασμό και με καθοδηγητή τον Φερνάντο Σάντος, έφτασε στο σημείο να διεκδικεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας έως τις τελευταίες αγωνιστικές. Ξόδεψε τη μεγάλη ευκαιρία της, όταν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Ιωνικό.

AEK: Τα τέσσερα sold out
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Μιχαϊλίδης, Τζιωρτζιόπουλος, Κόντης, Μπρούνο Αλβες, Κωστένογλου, Ασουνσάο, Κατσουράνης (90' Σολάκης), Ρούσεφ (46' Κωνσταντινίδης), Κρασσάς (46' Πέτκοφ), Σοάρες, Λυμπερόπουλος.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ (22/11/2006): ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ 1-0

Σε εκείνο το παιχνίδι, το οποίο καταγράφεται ως ένα από τα πιο σημαντικά στην ευρωπαϊκή «κιτρινόμαυρη» ιστορία, κατεγράφη το δεύτερο sold out, κοινώς, είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια (56.203) του αγώνα.

Η ΑΕΚ πέτυχε μία από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία της, αλλά δεν ήταν αυτή η πρώτη της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την είχε σημειώσει μία αγωνιστική νωρίτερα απέναντι στη Λιλ, με σκόρερ τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

ΑΕΚ--ΜΙΛΑΝ(CHAMPIONS LEAGUE)(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ)---- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi
ΑΕΚ--ΜΙΛΑΝ(CHAMPIONS LEAGUE)(ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ)---- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi EUROKINISSI

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας,Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78' Μόρας), Ζήκος, Έμερσον, Μαντούκα, Τόζερ (66' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86' Χετεμάι) Λυμπερόπουλος.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ (11/3/2015): ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (0-3 άνευ αγώνος)

Και πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ τότε να βρίσκεται στη Β' Εθνική, το ΟΑΚΑ γνώρισε μεγάλες πιένες καθώς βρέθηκαν σε αυτό 64.256 άνθρωποι, με τα εισιτήρια του αγώνα να εξαντλούνται.

Το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε λόγω εισβολής οπαδών της «Ενωσης» μετά το γκολ-χέρι (;) του Χάρα στα τελειώματα του αγώνα και αργότερα κατοχυρώθηκε 0-3 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

AEK: Τα τέσσερα sold out
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (87' Ντούνης), Μάνταλος (67' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (81' Ρόβας), Αραβίδης.

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ - 22/4/2018: ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0

Η ΑΕΚ επιζητούσε τη νίκη για να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ελλάδας κι έφτασε σε αυτή (2-0) χάρη σε δύο τέρματα του Τάσου Μπακασέτα.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι (50.141 τα εισιτήρια που τυπώθηκαν και εξαντλήθηκαν) βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να απαθανατίσουν τις στιγμές, άλλωστε ήταν η πρώτη κατάκτηση τίτλου πρωταθλήτριας ύστερα από 24 χρόνια.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Κονέ, Λόπες (56’ Γκάλο), Σιμόες, Λιβάγια , Μπακασέτας, Γιακουμάκης (77’ Χριστοδουλόπουλος).

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ