ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα προφίλ των Λέστερ, Μπράγκα και Ζόρια

Leicester's Jamie Vardy celebrates scoring his sides third goal of the game from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Sept. 27, 2020. (Catherine Ivill/Pool via AP)
Leicester's Jamie Vardy celebrates scoring his sides third goal of the game from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Sept. 27, 2020. (Catherine Ivill/Pool via AP) AP

Η κληρωτίδα έφερε την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τις Λέστερ Σίτι, Μπράγκα και Ζόρια στον 7ο όμιλο του Europa League. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα προφίλ των τριών αντιπάλων της Ένωσης.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Λέστερ, τη Μπράγκα και τη Ζόρια στον 7ο όμιλο του Europa League, έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής (2/10) στη Νιόν. Δείτε την ανάλυση των αντιπάλων των "κιτρινόμαυρων".

Λέστερ: Σε καλή κατάσταση με 3/3

Τα καθέκαστα: Χάθηκε άλλα βρήκε το δρόμο της

Το 2000 κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας. Ο επόμενος τίτλος ήρθε για τη Λέστερ μετά από έξι χρόνια, όταν στέφθηκε υπό την ηγεσία του Κλαούντιο Ρανιέρι τη σεζόν 2015/16, πρωταθλήτρια Αγγλίας. Έκτοτε, άρχισε να σημειώνει καθοδική πορεία στη Premier League, τερματίζοντας μάλιστα, την επόμενη χρονία από πρωταθλήτρια Αγγλίας στη 12η θέση. Η μοίρα των "αλεπούδων" ωστόσο, άλλαξε όταν το τιμόνι της ηγεσίας ανέλαβε τον περασμένο Φλεβάρη ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος κατάφερε να ανασυγκροτήσει την ομάδα και από την 9η θέση στη σεζόν 2018/19 να την οδηγήσει πέρυσι στην 5η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος. Φέτος οι "αλεπούδες" έχουν κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα, καθώς σημείωσαν 3/3 νίκες, κατατροπώνοντας μάλιστα, τη Μάντσεστερ Σίτι με 5-2.

Αστέρι: Η αναγέννηση του Βάρντι

Ο Τζέιμι Βάρντι αποτελεί τον ηγέτη των "αλεπούδων", ο οποίος αγωνίζεται με τη Λέστερ από το 2013, σημειώνοντας σε αυτή την πολύχρονη πορεία του 135 γκολ και 52 ασίστ. Ο Βάρντι στα 32 του χρόνια θεωρείται ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ της Premier League, ο οποίος σκοράρει σχεδόν σε κάθε αγώνα των Άγγλων, με αποτέλεσμα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε να πάρει το Χρυσό Παπούτσι. Πρόσφατα επίσης, τιμήθηκε και με το παράσημο του πρώτου παίκτη που πέτυχε χατ-τρικ στην έδρα ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μπράγκα: Θέλει την προσοχή της

Τα καθέκαστα: Η τέταρτη δύναμη της Πορτογαλίας

Η Μπράγκα βρίσκεται στους δυνατούς συλλόγους του πορτογαλικού πρωταθλήματος, με την ομάδα του Κάρλος Καρβαχάλ, ο οποίος έχει περάσεις επίσης και από τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, να τερματίζει την περασμένη σεζόν στην τρίτη θέση της Primeira Liga. Μάλιστα, πέρυσι κατέκτησε το Λιγκ Καπ και προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Εν ολίγοις, έρχεται να συμπληρώσει μετά την Πόρτο, τη Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ, τη δυναμική τετράδα της χώρας.

Αστέρι: Παουλίνιο

Τα δυνατά "χαρτιά" της Μπράγκα είναι οι δύο Πορτογάλοι φορ, Παουλίνιο και Ρικάρντο Χόρτα, που διαθέτει στο δυναμικό της. Ο Παουλίνιο μάλιστα, σε διάστημα τριών χρόνων που αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας, έχει πετύχεi σε 130 συμμετοχές 53 γκολ, ενώ αντίστοιχα ο Ρικάρντο Χόρτα, μετράει 55 γκολ και 30 ασίστ σε 185 συμμετοχές. Στο κέντρο του άξονα μάλιστα, οι Πορτογάλοι διαθέτουν τον Αργεντινό διεθνή, Νίκο Γκαϊτάν.

Ζόρια: Τρίτη στην Ουκρανία

Τα καθέκαστα: Το παλεύει με ό,τι έχει

Η Ζόρια αγωνίζεται στο ουκρανικό πρωτάθλημα και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε τρίτη, αν και αποτελεί μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, που τις αρέσει να ξοδεύει ελάχιστα χρήματα σε μεταγραφές και στηρίζεται κυρίως σε παίκτες της χώρας. Οι Ουκρανοί, οι οποίοι τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαν αποκλειστεί στα play offs, επέστρεψαν απευθείας στους ομίλους, με τη Ζόρια να θεωρείται πλέον, ως η νέα ανερχόμενη δύναμη. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ουκρανός Βίκτορ Σκρίπνικ. Μέχρι στιγμής, στο φετινό πρωτάθλημα σε τέσσερις αγώνες μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

TAGS ΑΕΚ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ