ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι τρεις δρόμοι για τον Αθανασιάδη και την Ένωση

Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τη φανέλα της ΑΕΚ INTIME

Ο 29χρονος γκολκίπερ Γιώργος Αθανασιάδης επιστρέφει στην ΑΕΚ με παράσημα εντυπωσιακής σεζόν στη Σέριφ Τιρασπόλ και η υπόθεσή του σηκώνει λήψη αποφάσεων.

Έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν ως δανεικός στη Σέριφ Τιρασπόλ της Μολδαβίας, ο Γιώργος Αθανασιάδης επιστρέφει στην ΑΕΚ με μια σχετικά ασάφεια γύρω από το μέλλον του. Τα σπουδαία επιτεύγματά του στο πρωτάθλημα της χώρας, αλλά πρωτίστως οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του στους ομίλους του Champions League, είναι λογικό να βάζουν την Ένωση σε σκέψεις σχετικά με την περυσινή αξιολόγησή του.

Η επιθυμία του ύστερα από μία τόσο γεμάτη σεζόν μακριά από τη μιζέρια και την πίεση που χαρακτήριζαν τη νυν ομάδα του κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του σε αυτήν, είναι να βρει ένα αντίστοιχο περιβάλλον με αυτό της Σέριφ ώστε να χαίρεται το ποδόσφαιρο και βασικά να έχει συμμετοχές. Η ΑΕΚ αλλάζει και δημιουργεί το κλίμα για να του το εξασφαλίσει.

Ασφαλώς, δεν είναι και τόσο απλό να αποδεχθεί ότι θα επιστρέψει στην ομάδα που ανήκει για να κάθεται στον πάγκο και χωρίς τη δυνατότητα να εξαργυρώσει με ένα νέο συμβόλαιο και καλύτερες αποδοχές την εξαιρετική σεζόν του μακριά από την Ελλάδα.

Από την άλλη, βέβαια, έχει συμβόλαιο με την Ένωση για επιπλέον ένα έτος. Και στην παρούσα φάση, είναι σίγουρα πιο ψηλά στην εκτίμηση του προπονητικού επιτελείου από τον Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος έχει επίσης εν ισχύ συμφωνία με την Ένωση έως το καλοκαίρι του 2023. Μπορεί όμως να είναι και πρώτος, μπροστά από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς;

Σύμφωνα με όσα ο Ματίας Αλμέιδα αλλά και ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Κάρλος Ρόα έχουν συμπεράνει, εφόσον ο Αθανασιάδης παραμείνει στην ΑΕΚ, θα γίνει πολύ δυνατή ανάμεσα σε εκείνον και στον Αυστριακό. Κι αυτό είναι που κάθε ομάδα θέλει για τη θέση του βασικού γκολκίπερ.

Όπως στο SPORT24 έχουμε αναλύσει, η ΑΕΚ θα ήταν πολύ δεκτική στην παραχώρησή του με πώληση, αρκεί να έρθουν για εκείνη τα χρήματα που περιμένει. Δεν πρόκειται να υποπέσει ξανά στο λάθος απομάκρυνσης ενός γηγενούς παίκτη για «ψίχουλα», καθώς είναι κάμποσα τα παραδείγματα που το μετάνιωσε. Ωστόσο έως σήμερα, επίσημη πρόταση που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της, δεν έχει προκύψει.

Βάζοντας λοιπόν τα δεδομένα σε μια σειρά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν τρεις δρόμοι για την ΑΕΚ και τον Αθανασιάδη:

  1. Η παραμονή του στην ομάδα με το υπάρχον συμβόλαιο και η επαναξιολόγησή του μέσα στη σεζόν, επιλογή με την οποία ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπογράψει ως ελεύθερος όπου επιθυμεί τον Ιανουάριο του 2023, ειδικά στην περίπτωση που δεν παίζει.
  2. Η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών ώστε αμφότερες να νιώθουν ασφαλείς και σίγουρες για το μέλλον. Ο Αθανασιάδης -ο οποίος συγκαταλέγεται πια στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ- εξασφαλίζοντας ένα συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές και η ΑΕΚ τη σιγουριά ότι ο τερματοφύλακάς της δεν θα χαθεί χωρίς αντάλλαγμα. Σενάριο το οποίο ωριμάζει όλο και πιο πολύ εντός των τειχών.
  3. Η πώληση του 29χρονου γκολκίπερ με τρόπο που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές ώστε ο Αθανασιάδης να ξέρει ότι θα πάει κάπου που θα παίζει και η ΑΕΚ να καρπωθεί τα χρήματα που αξιώνει για την παραχώρησή του.
TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ