ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στην Τούμπα για το διπλό και το καθοριστικό βήμα για τον τίτλο

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Εσέκιελ Πόνσε πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα με στόχο να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο (28/04, 19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24), έχοντας τη δυνατότητα να το κατακτήσει ακόμα και από την όγδοη αγωνιστική. Το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει μπροστά της ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (28/04, 19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η Ένωση έχει χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της, ωστόσο οφείλει να μην επαναπαυτεί.

Ο Ματίας Αλμέιδα φρόντισε να δώσει το σύνθημα γι' αυτό από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία για το ντέρμπι των Δικεφάλων. Άλλωστε η ΑΕΚ χρειάζεται δεδομένα τουλάχιστον πέντε βαθμούς για να το κατακτήσει, έχοντας φυσικά και ένα σενάριο με το οποίο κατακτούν το τρόπαιο από την Κυριακή.

Δεδομένα με νίκη θέτει τους Θεσσαλονικείς εκτός τίτλου και... περιμένει. Αλλά και το σενάριο της ισοπαλίας δεν είναι εντελώς καταστροφικό. Βέβαια θα δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου και θα χρειαστεί να πάρει το διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης αρκετές μέρες μετά.

Η ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να μπει με την ίδια νοοτροπία όπως και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας το μαχαίρι στα δόντια. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και αυτό δεν παύει να ελλοχεύει κινδύνους, μιας και οι παίκτες του Λουτσέσκου θα ψάξουν την αντίδραση απέναντι στην ΑΕΚ, ώστε να μείνουν με τη σειρά τους ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν γνωστοποίησε αποστολή, ωστόσο δεδομένα απουσιάζει ο Αρόλντ Μουκουντί που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις και αν υπάρχει κάποια απουσία θα γίνει γνωστή μαζί με την ενδεκάδα.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Αθανασιάδης παρά την επιστροφή του Στάνκοβιτς. Την τετράδα της άμυνας θα συνθέσουν οι Ρότα και Χατζισαφί στα δύο άκρα με τους Βίντα και Κάλενς στο κέντρο της άμυνας.

Από τη μέση και μπροστά ο Αλμέιδα έχει πολλές λύσεις. Είτε να χρησιμοποιήσει τους Σιμάνσκι - Γιόνσον μαζί στον άξονα είτε έναν εκ των δύο μαζί με τον Πινέδα. Αν ισχύσει το πρώτο σενάριο στον άξονα, τότε ο Πινέδα θα παίξει στα αριστερά όπως και με τον Παναθηναϊκό και ένας εκ των Ελίασον ή Άμραμπατ στα δεξιά. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θέση διεκδικεί και ο Γκατσίνοβιτς.

Ως προς την κορυφή ο Τσούμπερ το πιθανότερο είναι να επανέλθει στο βασικό σχήμα αντί του Αραούχο με τους Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία να διεκδικούν μια θέση για την κορυφή.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ