ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στην επιστροφή του Γκαρσία, ο Τσούμπερ περιμένει την ευκαιρία που απείρως δικαιούται

Ο Στίβεν Τσούμπερ
Ο Στίβεν Τσούμπερ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θα έχει τον Λιβάι Γκαρσία στην αποστολή της για το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2/4) στην Τούμπα, όμως το δίλημμα για την κορυφή της επίθεσης παραμένει υπαρκτό και πολύ συγκεκριμένο.

Από εκείνο το παιχνίδι, στις 25/2 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην OPAP Arena, όταν ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης, έχουν περάσει πλέον 33 ημέρες.

Διάστημα στο οποίο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας Novibet έχει κάνει πολύ λίγες προπονήσεις.

Η ιδέα συμμετοχής του για μικρό διάστημα στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, του κόστισε περαιτέρω απουσία από το προβλεπόμενο, καθώς ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο.

Έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μόλις την Πέμπτη (30/3) θα μπει σε φουλ ρυθμό προπόνησης, όπως είναι προγραμματισμένο να συμβεί.

Θα είναι -εκτός νέου απρόοπτου- στην αποστολή που θα μεταβεί στην Τούμπα ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (2/4), όμως ο χρόνος συμμετοχής του είναι αυτή τη στιγμή απροσδιόριστος.

Όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση του ιατρικού επιτελείου και τη διαχείριση που θα αποφασίσει να κάνει ο Ματίας Αλμέιδα.

Περιθώρια για το οποιοδήποτε επιπλέον ρίσκο δεν υπάρχουν, καθώς έπονται άλλα οκτώ ματς έως το τέλος των playoffs και μάλιστα διαδοχικά κοντινά παιχνίδια, καθώς η ΑΕΚ μεσοβδόμαδα θα παίξει εκτός έδρας με τον Βόλο (5/4), ενώ τη μεθεπόμενη Κυριακή (9/4) θα αντιμετωπίσει εντός τον Άρη.

Το σχέδιο που δεν πέτυχε όσο έλειψε

Στα δύο παιχνίδια που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ως βασικός ή και καθόλου, ο Αργεντινός κόουτς επανέφερε τον Σέρχιο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, προσπερνώντας τον Φαν Βερτ που είναι ο επόμενος κλασικός φορ, αλλά και αποφεύγοντας να δώσει την ευκαιρία στον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος σε προηγούμενες αναμετρήσεις τον είχε βγάλει ασπροπρόσωπο, δίνοντας βαθμούς ως 'ψευτο-εννιάρι'. Πέτυχε τα νικητήρια τέρματα σε Νίκαια και Περιστέρι, κόντρα σε Ιωνικό και Ατρόμητο αντιστοίχως.

Σκόραρε, επίσης, κόντρα στον Ολυμπιακό μειώνοντας σε 1-3 και δείχνοντας ότι έχει την ικανότητα να γεμίσει τη θέση αυτή, έστω κι ως κατά συνθήκη φουνταριστός.

Μολαταύτα, ο Αλμέιδα είχε προτιμήσει τον Αραούχο στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, απόφαση η οποία δεν του βγήκε, επηρεάζοντας και τη συνολική λειτουργία της ομάδας καθώς ο "Τσίνο" έφυγε από τη θέση του all-around επιτελικού χαφ στην οποία φέτος αποδίδει εξαιρετικά.

Το σχέδιο της Τούμπας με ή χωρίς Λιβάι

Αν ο Αλμέιδα πάρει τη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού επιτελείου -αλλά και του ίδιου του ποδοσφαιριστή- ότι μπορεί να βγάλει 60 λεπτά, δεν αποκλείεται να τον συμπεριλάβει στην αρχική ενδεκάδα.

Αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο, έχει τις λιγότερες πιθανότητες να συμβεί. Στην περίπτωση που παρθεί απόφαση ότι πρέπει να μείνει στον πάγκο για να παίξει 25-30 λεπτά ως αλλαγή, τότε θα πρέπει ο προπονητής να αποφασίσει αν θα επιμείνει στην επιλογή του Αραούχο ή αν θα δώσει την ευκαιρία στον Τσούμπερ.

Η εικόνα του Ελβετού ήταν εξαιρετική στα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε, ενώ ιατρικά και σωματικά είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση των τελευταίων δύο ετών που βρίσκεται στην ΑΕΚ.

Σε συνδυασμό με όσα η ομάδα χάνει όταν ο Αραούχο μετατοπίζεται από το ρόλο που φέτος του ανατέθηκε και τον οποίο υπηρετεί με ουσία και συνέπεια, ίσως ο Τσούμπερ να είναι η πιο λογική επιλογή εφόσον ο Γκαρσία μείνει στον πάγκο.

Όσο για τον τραυματία Φαν Βερτ, λογικά δεν προλαβαίνει την Τούμπα, αλλά ακόμα κι αν αυτό συμβεί, θα είναι η επιλαχούσα επιλογή.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ