ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Στη Σουηδία για "8άρι", στην Αργεντινή για "6άρι"

ΑΕΚ: Στη Σουηδία για "8άρι", στην Αργεντινή για "6άρι"

Η ΑΕΚ ψάχνει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για τον χαφ, σε συγκεκριμένες μεταγραφικές αγορές. Το Sport24.gr αναλύει.

Μπορεί ακόμα να μην έχει ξεκαθαρίσει απολύτως το μεταγραφικό τοπίο της ΑΕΚ ως προς τους στόχους. Εκείνο όμως που είναι εντελώς ξεκάθαρο, είναι πως όλο το βάρος έχει πέσει στην υπόθεση του χαφ. Κάτι άλλωστε που είχε προαναγγελθεί και επισήμως εδώ και πολύ καιρό.

Μόνο που οι εξελίξεις με τον Σιμόες, όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Sport24.gr, έχει βάλει και άλλες παραμέτρους στην μεταγραφική αναζήτηση της Ένωσης. Όλες όμως, αφορούν την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Εκείνο που επίσης έχει ξεκαθαρίσει, είναι πως η ΑΕΚ ψάχνει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά στον χαφ, σε συγκεκριμένες μεταγραφικές αγορές.

Στην Σουηδία η Ένωση κοιτάζει για έναν μέσο, που θα μπορεί περισσότερο να παίξει ως "οκτάρι". Έναν χαφ δηλαδή, που θα είναι Γιόχανσον, με ακόμα μεγαλύτερη έφεση στην δημιουργία του παιχνιδιού. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που είχε θέσει η ΑΕΚ στην αναζήτηση ενός μέσου, ήδη από την πρώτη στιγμή που έβαλε ως προτεραιότητα την διόρθωση του λάθους που έχει στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Και αυτόν τον χαφ, φαίνεται πως τον ψάχνει στην αγορά της Σουηδίας. Τόσο ο Αλεξάντερ Φράνσον, για τον οποίο υπήρξε δημοσίευμα πως έχει γίνει ήδη πρόταση, όσο και οι άλλοι Σουηδοί στους οποίους έριξε (και ρίχνει) ματιές η ΑΕΚ, είναι περισσότερο "οκτάρια". Χαφ με δημιουργικές ικανότητες. Παρόλο που ο Φράνσον σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Σουηδία δήλωσε, πως στο πέρασμα του από το ελβετικό πρωτάθλημα, βελτίωσε πολύ τις ανασταλτικές του ικανότητες.

Αντίθετα με την αναζήτηση στην σουηδική αγορά, η ΑΕΚ στην Αργεντινή έψαξε για ένα καθαρόαιμο εξάρι. Έναν αμυντικό χαφ, που θα είναι περισσότερο "κόφτης". Και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά θα ταιριάζουν περισσότερο σ’ αυτά του Σιμόες. Τέτοια περίπτωση είναι και ο Αντριάν Αρέγκι, για τον οποίο μέχρι και αργά χθες (6/12) το βράδυ, υπήρχαν δημοσιεύματα στην Αργεντινή που επέμεναν πως απέναντι στη Νιούελς θα κάνει το τελευταίο του ματς και μετά θα μετακομίσει στην ΑΕΚ. Ωστόσο από την Ένωση επέμεναν να είναι πιο συγκρατημένη στην υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, τα χαρακτηριστικά που έψαξε η ΑΕΚ στην Αργεντινή για τον χαφ, είναι αυτά του καθαρόαιμου "εξαριού".

Εκείνο που μένει να φανεί, εκτός από τις τελικές επιλογές που θα γίνουν στους στόχους, είναι αν η ΑΕΚ θα αποκτήσει τον Γενάρη δυο παίκτες για τη μεσαία γραμμή της. Ή τελικά θα καταλήξει είτε μόνο σε "οκτάρι", είτε μόνο σε "εξάρι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ