THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ: Στα έξι εκατομμύρια οι συνολικές απολαβές του Λιβάι, ούτε ασχολήθηκε η Ένωση με την ύστατη βελτιωμένη κρούση της Λανς

ΑΕΚ: Στα έξι εκατομμύρια οι συνολικές απολαβές του Λιβάι, ούτε ασχολήθηκε η Ένωση με την ύστατη βελτιωμένη κρούση της Λανς
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 το ακριβές ποσό που θα εισπράξει βάσει του νέου συμβολαίου του ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι 6 εκατ. ευρώ συνολικά (1,2 εκατ. ετησίως). Ούτε που ασχολήθηκε η ΑΕΚ με την ύστατη προσπάθεια της Λανς, η οποία ενημέρωσε πως ήταν διατεθειμένη να βάλει στο τραπέζι ως και 27 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων των μπόνους.

Το δέλεαρ σημαντικό. Και με πολλά μηδενικά συνοδευμένο. Τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Λιβάι Γκαρσία. Η εξ αρχής όμως διακηρυχθείσα πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να κρατήσει στα "κιτρινόμαυρα" τον περυσινό αρχισκόρερ των νταμπλούχων Ελλάδας όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά υπογραμμίστηκε και με τη συμφωνία επέκτασης και αναπροσαρμογής συμβολαίου ως το καλοκαίρι του '28 του επιθετικού από το Τρινιντάντ.

Αναπροσαρμογής αντάξιας της σημασίας, του ρόλου, αλλά και των προτάσεων που έφτασαν στα γραφεία της ΑΕΚ για χάρη του Γκαρσία, ο οποίος λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 υπέγραψε νέο συμβόλαιο που προβλέπει πως θα λάβει συνολικά για την επόμενη πενταετία 6 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται τα διάφορα (ατομικά και ομαδικά) μπόνους.

Με τον διευρυμένο χρονικό ορίζοντα του νέου συμβολαίου, πέραν της έμπρακτης πίστης της ΑΕΚ προς τον Γκαρσία, καλύφθηκε σε σημαντικό βαθμό (και πάντα κατ’ αναλογία) η προσφορά που είχε καταθέσει η Λανς στον 26χρονο επιθετικό, δηλαδή 1.8 εκατ. ευρώ για κατ’ ελάχιστο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Έτσι λοιπόν, ο Γκαρσία μπαίνει στη λίστα των… εκατομμυριούχων της Ένωσης, εξασφαλίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας. Πρόδηλο της διαφοράς το ότι στο προηγούμενο πια συμβόλαιό του, στη διετία που θα του απέμενε προβλέπονταν να εισπράξει συνολικά, ακριβώς ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτονόητο πως η οικονομική αναπροσαρμογή έχει άμεση ισχύ, επισημαίνεται πως στο νέο συμβόλαιο δεν υπάρχει κανένα buy out, ενδεικτικό και αυτό της προσδοκίας των ανθρώπων της ΑΕΚ πως το αντίτιμο για τον Γκαρσία στην αγορά, πλέον, δεν έχει ταβάνι ούτε και οριοθετείται.

Κάτι ακόμη. Εξίσου εντυπωσιακό και ανάλογα χαρακτηριστικό της αταλάντευτης στάσης της ΑΕΚ. Χτες, πριν τις υπογραφές, η Λανς έκανε την ύστατη προσπάθειά να αλλάξει τη ρότα των πραγμάτων, ενημερώνοντας για διάθεση προσφοράς, η οποία θα έφτανε – μαζί με τα μπόνους – τα 27 εκατ. ευρώ (σ.σ. για να καταλαβαίνουμε τα μεγέθη: ο Σαντιό Μανέ παραχωρήθηκε στην Αλ Νασρ από την Μπάγερν έναντι 28 εκατ.).

Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, δεν επηρέασε τίποτα, δεν σηκώθηκε ούτε βλέφαρο, καμία απολύτως έστω υπόνοια δεύτερης σκέψης.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ