STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Ξέσπασε με τριάρα και πάει στον "τελικό" Ευρώπης με Άρη

Ο Χατζισαφί πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΣ
Ο Χατζισαφί πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΣ INTIME

Η ΑΕΚ ξέσπασε στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 3-0, χάρη στα γκολ των Χατζισαφί στο 39', Άμραμπατ στο 45+4' και Κριχόβιακ στο 59'. Η Ένωση πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και πλέον πάει με αναπτερωμένο το ηθικό, στον τελικό "Ευρώπης" με τον Άρη.

Εύκολο έργο είχε η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε 3-0, καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο τον αγώνα με τους Ηπειρώτες. Τα γκολ για την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου πέτυχαν οι Χατζισαφί στο 39', Άμραμπατ από την άσπρη βούλα στο 45+4' και ο Κριχόβιακ στο 59', ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης. Έτσι η ΑΕΚ πάει με καλή ψυχολογία στον τελικό της "Ευρώπης", απέναντι στον Άρη.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι και το 3-0. Μετά το 60' ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες, έχοντας στρέψει την προσοχή τους στα επόμενα παιχνίδια, με τους δύο προπονητές να δίνουν ανάσες στους παίκτες τους.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 39'. Ο Κριχόβιακ έκανε μια μπαλιά τρύπα στην περιοχή και ο Χατζισαφί από πολύ πλάγια θέση νίκησε τον Λοντίγκιν υποδειγματικά, κάνοντας το 1-0.

Λίγα λεπτά μετά πέτυχε ένα ακόμα γκολ από την άσπρη βούλα. Ο Κάργας έκανε χέρι έπειτα από γύρισμα του Άμραμπατ και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, αν και οι συμπαίκτες του δεν ήταν σύμφωνοι με την απόφασή του. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στα δεξιά, ο Λοντίγκιν έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα.

Τη νίκη των γηπεδούχων υπέγραψε ο Κριχόβιακ στο 59'. Ο Τσούμπερ έκανε μια βαθιά μπαλιά από τα αριστερά και ο Κριχόβιακ από θέση τετ-α-τετ, νίκησε τον Γιούρι Λοντίγκιν με ψύχραιμο πλασέ.

Επέστρεψε στην ενδεκάδα ο Μάνταλος, με προβλήματα ο ΠΑΣ

Ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τον Χατζισαφί να παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μοχαμάντι να μένει στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ταξίδεψε με 18 παίκτες στην Αθήνα, έπαιξε με τον νεαρό Γιάννη Ρίζο στο αριστερό άκρο της άμυνας, λόγω των απουσιών των Πίρσμαν και Ποζνάνσκι. Εκτός έμειναν και οι τραυματίες, Κόντε, Μορέιρα, Ντομίνγκεθ και Ποζνάνσκι.

Ξεμπούκωσε με το γκολ του Χατζισαφί

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, όμως μετά το 10λεπτο η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και πίεσε τους Ηπειρώτες, που περιορίστηκαν στα καρέ τους.

Η πρώτη τελική έγινε στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Άμραμπατ δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, ωστόσο η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ, ενώ στο 5' ένα γυριστό σουτ του Κάργα, ήταν υπό έλεγχο από τον Στάνκοβιτς. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική του ΠΑΣ στο παιχνίδι.

Στο 10ο λεπτό, ο ΠΑΣ έχασε καλή στιγμή να προηγηθεί. Ο Σάλιακας (που δημιουργούσε διαρκώς ρήγματα για τον ΠΑΣ), έκανε ένα γύρισμα από τα δεξιά και ο Κύρκος από κοντά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, η Ένωση πίεσε ασφυχτικά την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά και την περιόρισε στα καρέ της. Ο Σιμάνσκι στο 12' από πολύ κοντά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πέτρου Μάνταλου και κεφαλιά του Τζαβέλλα, έστειλε την μπάλα ψηλά, καθώς τη βρήκε στην αναπήδησή της. Στο 17' ο Τσούμπερ έκανε ένα γύρισμα από τα αριστερά και ο Άμραμπατ από κοντά νικήθηκε από τον Λοντίγκιν.

Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, εξακολουθούσαν να απειλούν την εστία του Λοντίγκιν. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν με τον Κριχόβιακ στο 26'. Ο Πολωνός μέσος, έπειτα από φάση διαρκείας με ένα ωραίο βολ πλανέ έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΣ απείλησε με τον Περέα. Ο Σάλιακας έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Κολομβιανός φορ με τον ώμο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στάνκοβιτς. Βέβαια αν έβρισκε δίχτυα, το γκολ θα ακυρωνόταν, γιατί ήταν εκτεθειμένος.

Στο 35' και ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ εξακολουθούσαν να πιέζουν ασφυχτικά, ο Λιβάι Γκαρσία είδε μια κεφαλιά του να περνάει άουτ, έπειτα από γλυκιά σέντρα του Άμραμπατ. Δύο λεπτά μετά ο Λοντίγκιν έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του σε σκαστή κεφαλιά του Μήτογλου έπειτα από σέντρα του Μάνταλου.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Ένωση μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, χάρη στα γκολ του Χατζισαφί στο 39' και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ ένα λεπτό μετά.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να έχει τα ηνία του αγώνα, παίζοντας δίχως την πίεση του να πάρει τη νίκη.

Στο 48ο λεπτό ο Τσούμπερ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ωστόσο λίγα λεπτά μετά ο Λιβάι Γκαρσία με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Μετά και το 3-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες ευκαιρίες προς τις δύο εστίες, δίχως όμως να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, στην προσπάθειά τους να δώσουν ανάσες στους παίκτες τους. Δύο λεπτά μετά το γκολ του Κριχόβιακ, ο Τσούμπερ έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Κριχόβιακ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει ένα ακόμα γκολ, ωστόσο ο Κριχόβιακ βρήκε με το καλάμι την μπάλα προ κενής εστίας, έπειτα από γύρισμα του Τσούμπερ στο 75' και την έστειλε λίγο άουτ. Το τελικό αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τέλος, δίχως να συμβεί κάτι αξιοσημείωτο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 79*

2. ΠΑΟΚ 60

3. Άρης 56

4. ΑΕΚ 56

5. Παναθηναϊκός 55*

6. ΠΑΣ Γιάννινα 46

*Το ματς είναι σε εξέλιξη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ