STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-2: Την ξέρανε με ανατροπή και γκολάρα του Μεντόσα

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-2: Την ξέρανε με ανατροπή και γκολάρα του Μεντόσα
INTIME

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-1 στο ΟΑΚΑ, με τους Καρέλη και Μεντόσα να πετυχαίνουν τα γκολ για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Το σκορ για την Ένωση άνοιξε ο Ανσαριφάρντ στο 45'.

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1. Τα γκολ για την ομάδα του Αγρινίου πέτυχαν οι Καρέλης στο 79' και Μεντόσα στο 84' με τον Ανσαριφάρντ να ανοίγει το σκορ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου στο 45'. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναιτωλικού στην έδρα της ΑΕΚ, ενώ η Ένωση παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΚ ήταν ελαφρώς καλύτερη για το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, ωστόσο στο τελευταίο ημίωρο δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν τούμπα το ματς. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ και πάλι με ανατροπή, όπως με τον ΟΦΗ.

Ο Μεντόσα στο 84ο λεπτό ξέρανε την Ένωση, χάρη στο εκπληκτικό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, το οποίο έστειλε στην αριστερή γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιντώτα.

Πέντε λεπτά νωρίτερα ο Καρέλης έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 79ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Μεντόσα με καταπληκτική κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Καρέλη στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ στο 45ο λεπτό. Ο Ανσαριφάρντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, απέφυγε τον Βργκοτς με ωραία προσποίηση και από κοντά έκανε το 1-0.

Η Ένωση έφτασε κοντά στο 2-0 στο 48ο λεπτό, ωστόσο η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.

Ξεκόλλησε μετά το 25' και σκόραρε η ΑΕΚ

Με δύο αλλαγές παρέταξαν οι δύο προπονητές τις ομάδες τους, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους στη Super League Interwetten.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες τελικές στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο άμυνες να αλληλοεξουδετερώνουν εύκολα κάθε απειλή. Στο τέταρτο λεπτό ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφτασε μέχρι την περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Η Ένωση απείλησε κυρίως με εκτελέσεις κόρνερ, ωστόσο οι κεφαλιές που επιχείρησαν οι Βράνιες και Τζαβέλλας στο 23' και το 32' αντίστοιχα δεν νίκησαν τον Μελίσσα. Ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Μάνταλος, ο οποίος είχε συνολικά τρεις τελικές στο πρώτο μέρος, δίχως ωστόσο να στείλει κάποια στην εστία.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή στο 26ο λεπτό, το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 30' ένα σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα και κατέληξε κόρνερ.

Ο Ανσαριφάρντ "προειδοποίησε" στο 37ο λεπτό, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή εξουδετερώθηκε με εξαιρετική επέμβαση του Μελίσσα.

Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι πριν από το γκολ του Ιρανού φορ της Ένωσης ήταν ένα σουτ του Μπαρμόσα μέσα από την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε ο Τσιντώτας, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το γύρισε στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός

Ένα λεπτό μετά το δοκάρι του Τζαβέλλα, ο Λιβάι Γκαρσια έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Ανσαριφάρντ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι από τα αριστερά, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να επιχειρεί το σουτ με τη μία και τον κίπερ των Αγρινιωτών να απομακρύνει με τα πόδια.

Μετά από αυτή τη φάση η Ένωση εξακολουθούσε να πιέζει ψηλά και να μην αφήνει τον Παναιτωλικό να απειλήσει. Σταδιακά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, στην προσπάθειά της να πάρει κάτι από το παιχνίδι, αφήνοντας κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ένα λεπτό πριν από το τέρμα του Καρέλη ο Τσούμπερ προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε με επέμβαση του Μελίσσα.

Αυτό που δεν κατάφερε να το πετύχει σε σετ παιχνίδι το πέτυχε μέσω αντεπίθεσης με τον Καρέλη, ενώ το υπέροχο τέρμα του Μεντόσα ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ομάδα του Αγρινίου.

Στο 87' ο Τσούμπερ επιχείρησε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά, ωστόσο οι προσπάθειες των Μάνταλου (δύο) και ένα φιλόδοξο αλλά καλό σουτ του Γέβτιτς στο 90+3' δεν νίκησαν τον Μελίσσα.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ