EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ-Ομόνοια 0-1

ΑΕΚ-Ομόνοια 0-1
ΑΕΚ για Ηλία

...ιδού και οι απαντήσεις. Οι Κυπριακές ομάδες έδωσαν το καλύτερο μάθημα στους... έτοιμους ελληνικούς συλλόγους. Μετά τον ΟΣΦΠ και η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Ομόνοια με 1-0 (Video)

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν πρόβλημα να διατηρήσουν ένα σταθερό ρυθμό με τα δεκάλεπτα κατοχής της μπάλας και ελέγχου της μεσαίας γραμμής να εναλλάσσονται. Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε τα άκρα της με αποτέλεσμα να δημιουργήσει φάσεις μόνο από στημένες μπάλες και μεμονωμένες εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών της.
Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν αλλά δεν έβρισκαν τον σωστό τρόπο. Η ΑΕΚ ήταν νωχελική όσο ποτέ, χωρίς φαντασία, χωρίς πάθος, χωρίς ενέργεια περιμένοντας κάτι από κάποιον για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Αυτό το... κάτι δεν ήρθε ποτέ και η ήττα έφερε την Ένωση πριν από ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι στην Κύπρο.

Σφυρίγματα ακούστηκαν από την εξέδρα κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και την ώρα της αλλαγής του Ριβάλντο που ήταν κακός.

Χωρίς εκπλήξεις η 11άδα

Με σύστημα 4-3-3 όπως δουλεύει όλο αυτό το διάστημα ο Γιώργος Δώνης και με “φύλακα άγγελο” τον Σεμπαστιάν Σάχα κάτω από τα δοκάρια παρέταξε την Ένωση ο Έλληνας τεχνικός. Στην άμυνα, ο Ράμος κάλυψε το δεξί άκρο, με τον Χουανφράν στο αριστερό και τους Μαϊστόροβοτς, Αλεξόπουλο στο κέντρο.

Ο Αντώνης Ρίκα σε ρόλο αμυντικού χαφ στην τριάδα της μεσαία γραμμής με τον Παντελή Καφές μπροστά του και λίγο δεξιά (αντί του Χετεμάι) με τον Ριβάλντο σε θέση μέσα αριστερά αλλά με μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις και στον χώρο.

Ο Ζορμπάς κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης με τον Νάτσο Σκόκο να είναι στα αριστερά και τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Ισμαέλ Μπλάνκο αιχμή της επιθετικής τριπλέτας.

Νωχελικά στα πρώτα λεπτά

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν πιέζοντας στα πρώτα λεπτά τους κιτρινόμαυρους που δεν μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της Ομόνοιας κέρδισαν τρία κόρνερ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα ενώ ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Παρ όλα αυτά η Ομόνοια δεν κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις απέναντι από τον Σεμπαστιάν Σάχα αφού η αμυντική λειτουργία των μετόπισθεν ήταν αλάνθαστη σε εκείνο το σημείο της πίεσης των Κυπρίων.

Βρήκε τα πατήματά της

Το σκηνικό άλλαξε μετά πέρας των πρώτων δέκα λεπτών. Η μεσαία γραμμή με τον Ρίκα και τον Ριβάλντο να βρίσκουν τα πατήματά τους είχε ως αποτέλεσμα η Ένωση να ανεβάσει στροφές στον κινητήρα της και να αναγκάσει της Ομόνοια να οπισθοχωρήσει με τους 11 ποδοσφαιριστές της κάτω από την σέντρα.

Στο 16ο λεπτό ήρθε το πρώτο σουτ από κιτρινόμαυρα πόδια αλλά το χλιαρό πλασέ το Καφέ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή δεν ανησύχησε τον Γεωργαλίδη. Ατυχή κατάληξη είχε και η φάση που δημιουργήθηκε πέντε λεπτά αργότερα με τον Ριβάλντο και τον Σκόκο να βγάζουν στο χορτάρι το πλούσιο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο.

Οι δυο τους άλλαξαν την μπάλα με κάθε δυνατό τρόπο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Βραζιλιάνο να δίνει στον Μπλάνκο του οποίου το μονοκόμματο σουτ κόντραρε σε αμυντικό της Ομόνοιας και κατέληξε κόρνερ.

Η απάντηση της Ομόνοιας



Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα στην φάση της ΑΕΚ και μετά το δεύτερο δεκάλεπτο που άνηκε στην Ένωση πήραν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα ξεκινώντας από μία εξαιρετική ευκαιρία.

Στο 22ο λεπτό ο Χριστοφή βγήκε στην αντεπίθεση μπήκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Σεμπαστιάν Σάχα αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας έδειξε την κλάση του απομακρύνοντας με τα ακροδάχτυλα.

Στην συνέχεια η Ομόνοια προσπάθησε να πιέσει επωφελούμενη από την έπαρση της πολύ καλής ευκαιρίας του Χριστοφή αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη αξιόλογη φάση μπροστά από τα κιτρινόμαυρα καρέ.

Αλλαγή σκηνικού (και πάλι)

Τόσο οι παίκτες της Ομόνοιας όσο και αυτοί της ΑΕΚ δεν έδειχναν ικανοί να κρατήσουν την απόδοσή τους σε σταθερό σημείο, πράγμα πολύ λογικό για την περίοδο με αποτέλεσμα τα... καλά δεκάλεπτα για τους 22 ποδοσφαιριστές να εναλλάσσονται.

Μετά την μισή ώρα αγώνα ήταν η... σειρά της Ένωσης να αναλάβει πρωτοβουλία και στο 35' ο Παντελής Καφές απώλεσε την ευκαιρία να βάλει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε το φάουλ ο Μπλάνκο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καφές δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το... πιο τυχερό τριφύλλι



Σύμφωνα με τα όσα είχε δείξει μέχρι τώρα ο αγώνας από το 40ο λεπτό η Ομόνοια θα έπρεπε να γίνει κυρίαρχος τους αγώνα και η... στατιστική των δεκαλέπτων δεν άλλαξε. Πέντε λεπτά πριν το τέλος τους ημιχρόνου με αρκετή δόση τύχης οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Ύστερα από κόντρα πάνω στον διαιτητή (! )η μπάλα κατέληξε στον Καφού που κατάφερε κερδίζοντας τις κόντρες να περάσει τον Μαϊστόροβιτς και μπροστά από τον Σάχα έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Στον χρόνο που έμενε η Ένωση δεν κατάφερε να αντιδράσει με τον Γιώργο Δώνη να είναι εμφανώς απογοητευμένος από την απόδοση της ομάδας του.

Ακόμα χειρότερη στην επανάληψη

Ο Γιώργος Δώνης πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στην ανάπαυλα βάζοντας στον αγώνα τον Παυλή στη θέση του Ζορμπά που δεν πήρε προσπάθειες και δεν βοήθησε από τα αριστερά.

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν αλλά οι κιτρινόμαυροι δεν έβρισκαν τον σωστό τρόπο. Η Ομόνοια ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνά της και τα γεμίσματα της Ένωσης δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την εστία του Γεωργαλίδη.

Στο 49ο λεπτό η Ένωση έφτασε όσο πιο κοντά κατάφερε να βρεθεί στο γκολ αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Ισμαέλ Μπλάνκο. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, ο Αργεντινός έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με την πλάτη στο τέρμα, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γεωργαλίδη.

Στη συνέχεια αντί η ΑΕΚ να εντείνει τις προσπάθειές και να πιέσει ορθολογικά προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα της Ομόνοια, προτίμησε τις "γιόμες".

Ο κόσμος εκνευρίστηκε στην εξέδρα και η Ένωση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και θα πρέπει να αισθάνεται και ευχαριστημένη στο τέλος.

Και αυτό γιατί στο 94 μετά από εξαιρετική αντεπίθεση Ο Αλωνεύτης έδωσε για τον Οκκά, εκείνος για τον Καφού που γύρισε στον Σλόγκαν ο οποίος σούταρε στην άδεια εστία της ΑΕΚ και ο Χουάνφραν με κεφαλιά πάνω στην γραμμή έσωσε την εστία με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Μετά από αυτό ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα και τα σφυρίγματα στην εξέδρα δυνάμωσαν...

Διαιτητής: Σερζ Γκουμιενί (Βέλγιο)

Κίτρινες: Ριβάλντο, Σκόκο - Ντούρο, Κλέιτον, Ντικουμάνα

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Ράμος, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Χουάνφραν, Ρίκκα (63΄ Χετεμάι), Καφές, Ριβάλντο (79΄ Λαγός), Σκόκο, Ζορμπάς (46΄ Παυλής), Μπλάνκο

Ομόνοια (Ρ. Ντούντιτς): Γεωργαλίδης, Ντικουμάνα, Βένζελ, Πλετς, Ζλόγκαρ, Κασέκε, Ντούρο (77΄ Καϊαφας), Κλέιτον (80΄ Αλωνεύτης), Χαραλάμπους, Χριστοφή (86΄ Οκκάς), Σεμέντο

Το γκολ της Ομόνοιας








































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ