ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όλοι γύρω του και ο Αλμέιδα πάνω από όλους

Ο Ματίας Αλμέιδα στην επίσημη παρουσίασή του από την ΑΕΚ | 20 Μαΐου 2022
Ο Ματίας Αλμέιδα στην επίσημη παρουσίασή του από την ΑΕΚ | 20 Μαΐου 2022 INTIME

Το SPORT24 εξηγεί γιατί ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ είναι το απόλυτο αφεντικό της νέας παρέας που συστάθηκε στο ποδοσφαιρικό οργανόγραμμα της ομάδας.

Χαριτολογώντας γίνεται η αναφορά, αλλά αν πράγματι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έψαχνε να βρει τον μπελά του, τότε το κατάφερε με τον Ματίας Αλμέιδα.

Καλώς εννοούμενος και αμιγώς ποδοσφαιρικός μπελάς, πίσω από τον οποίον κρύβεται μία ξεκάθαρη απόφαση του αφεντικού της ΑΕΚ να δώσει σε προπονητή υπερεξουσίες που δεν απήλαυσε ποτέ κανείς στο παρελθόν κατά τα τελευταία εννέα χρόνια. Θα το έκανε αν ήξερε ότι ανακάλυψε έναν δεύτερο Μπάγεβιτς.

Νωρίς να το πούμε βέβαια, και προφανώς δεν συντρέχει θέμα σύγκρισης αν το σκεφτούν έτσι κάποιοι. Όμως, γι' αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο πριν από την είσοδο της ομάδας στη νέα ποδοσφαιρική έδρα της, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ είχε αποφασίσει ότι θα σταματήσει να βαδίζει σε λιμνάζοντα νερά, ανακυκλώνοντας προπονητικούς χαρακτήρες που δεν τον έπειθαν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο από τα να είναι απλά κόουτς στον πάγκο της ομάδας.

Και κάπως έτσι, επέλεξε τον πρώτο επί των ημερών του τεχνικό που θα είναι πάνω από όλους τους άλλους.

Τίποτα ασφαλώς δεν έχουμε δει ακόμα, καθώς η ΑΕΚ δεν έχει πραγματοποιήσει την παραμικρή μεταγραφική κίνηση πέραν της αγοράς του Στίβεν Τσούμπερ, όμως ακόμα κι αυτό το γεγονός λέει από μόνο του μια αλήθεια.

Συνήθως τέτοιο καιρό η ομάδα είχε προαποφασίσει προσθήκες μη γνωρίζοντας καν ποιος θα είναι αυτός που θα κάθεται στον πάγκο της.

Το έχουμε δει το έργο σχεδόν με όλους και με περιπτώσεις όπως ο Γιακουμάκης, ο Αλμπάνης, ο Ντέλετιτς, ο Τσιντώτας, ο Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, ο Μπάρκας, ο Μπακασέτας κι ένα σωρό άλλοι, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι ήταν εν δυνάμει παίκτες της ΑΕΚ πριν το ξεκίνημα της σεζόν κι ασφαλώς προτού να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή.

"Αυτά που ξέρατε, θα τα ξεχάσετε"

Θα μπορούσε να έχει συμβεί και φέτος αυτό αν μέσα από τη μακρά λίστα που η πρώην αρμόδια για μεταγραφικές αποφάσεις και επιλογές παρέα παρέδωσε, είχαν προστεθεί στο ρόστερ ένας ή περισσότεροι εκ των Λοντίγκιν, Σούντγκρεν, Φαν Βέερτ, Περέα, Χατζηγιοβάνη και κάποιων ακόμα που ο Αλμέιδα έκοψε ή δεν μπήκε καν στη διαδικασία να εξετάσει.

Ήταν αυτή μία απόλυτα κυριαρχική παρέμβαση και το μήνυμα προς όλους ότι "από τη στιγμή που είμαι εγώ εδώ αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε".

Ασφαλώς για να συμβεί αυτό είχε ήδη εξηγήσει στον Μελισσανίδη ότι η σχέση του με την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι τέτοια. Ουδείς θα λαμβάνει αποφάσεις που θα αφορούν στο ρόστερ δίχως να υπάρχει η έγκρισή του. Κι από τη στιγμή πού ο πρόεδρος της ΠΑΕ το αποδέχτηκε, ο δρόμος για μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στην ΑΕΚ άνοιξε διάπλατα.

Είναι ξεκάθαρο και πλήρως αποσαφηνισμένο επίσης, προς όλα τα στελέχη του εντάχθηκαν στο οργανόγραμμα ότι άπαντες θα πρέπει να δουλεύουν για τα θέλω του προπονητή.

Ο καθένας ασφαλώς με εξουσίες στις αρμοδιότητές του, αλλά δίχως τη δυνατότητα να αποφασίζουν για την ομάδα πράγματα που δεν θα ικανοποιούν απόλυτα τον προπονητή. Τούτο μάλιστα, δεν σχετίζεται αποκλειστικά τις μεταγραφές, αλλά και με την καθημερινότητα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, τη λειτουργία του οποίου θα καθορίσει ο Αλμέιδα.

Ακόμα και η επαφή των ποδοσφαιριστών με τα Media, θα πρέπει να χαίρει της δικής του έγκρισης προτού γίνει οτιδήποτε. Από εκείνον επίσης πάρθηκε η απόφαση για την αλλαγή σχεδίων όσον αφορά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία και στον τόπο διαμονής της ομάδας και διεξαγωγής αυτού.

Συνολικά λοιπόν, όλοι όσοι επελέγησαν για να αποτελέσουν τους βασικούς συνεργάτες του Αλμέιδα σε όλα τα επίπεδα δομής, οργάνωσης και στελέχωσης της ομάδας, καλούνται να προσαρμοστούν στα δικά του δεδομένα και να τον βοηθήσουν, ώστε να γίνουν όλα όσα θέλει για την πρόοδο της ΑΕΚ.

Ασφαλώς πάντοτε σε κλίμα σύμπνοιας και εμπιστοσύνης, καθώς όλοι οι νεοφερμένοι, προτού αναλάβουν τα πόστα που σήμερα κατέχουν, είχαν καθαρή εικόνα από τον Μελισσανίδη ότι ο προπονητής θα είναι αυτή τη φορά πάνω από όλους και προφανώς συμφώνησαν με αυτό.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ