ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι πιθανές αποχωρήσεις και οι μεταγραφικές στοχεύσεις για τη νέα σεζόν

Η αγκαλιά του Ορμπελίν Πινέδα με τον Ματίας Αλμέιδα στη φιέστα τίτλου της ΑΕΚ
Η αγκαλιά του Ορμπελίν Πινέδα με τον Ματίας Αλμέιδα στη φιέστα τίτλου της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ είναι σε φάση υλοποίησης του σχεδιασμού ενόψει της νέας χρονιάς, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους παίκτες που θα παραμείνουν από το υπάρχον ρόστερ.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν με την κατάκτηση του νταμπλ και μπαίνει στο καλοκαίρι με ηρεμία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του, πλην των διεθνών, είναι σε φάση διακοπών και γεμίζουν τις μπαταρίες τους πριν από την επιστροφή στις προπονήσεις και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ωστόσο δρομολογείται ήδη ο σχεδιασμός ενόψει της νέας χρονιάς από τα ιθύνοντα στελέχη και τον προπονητή φυσικά που έχει και τον τελευταίο λόγο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ άφησε το σημάδι ως προς αυτό το κομμάτι, λέγοντας ότι η ΑΕΚ θα πάει για 4-5 μεταγραφές (και ότι δεν πωλείται κανένας). Ήδη έχει δώσει τα χέρια με τον Πήλιο, ενώ οι μεταγραφές θα επηρεαστούν και από το κομμάτι των αποχωρήσεων.

Οι παίκτες που ενδέχεται να μη συνεχίσουν στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν

Το κομμάτι των μεταγραφών θα εξαρτηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και από τους παίκτες που θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν από το υπάρχον ρόστερ.

Σε πρώτο πλάνο είναι οι περιπτώσεις του Ορμπελίν Πινέδα και του Νορντίν Άμραμπατ. Ο Μεξικανός μέσος ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στην ΑΕΚ και επιστρέφει στη Θέλτα. Η ομάδα του Βίγκο παίζει την προσεχή Κυριακή με την Μπαρτσελόνα στην τελευταία αγωνιστική της La Liga και κινδυνεύει να υποβιβαστεί.

Ο πιθανός υποβιβασμός της είναι υπέρ της ΑΕΚ, που τον δελεάζει με μια πιθανή συμμετοχή στο Champions League. Στα υπέρ της είναι ότι ο Μεξικανός έχει αφήσει ανοικτή την επιλογή του να παραμείνει, μιας και στην Ένωση είχε μια πολύ καλή σεζόν, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με τον Αλμέιδα.

Να σημειωθεί ότι ο Πινέδα βρίσκεται στις κλήσεις της εθνικής Μεξικού που συμμετέχει (και) στο Gold Cup. Το Μεξικό που είναι και πολυνίκης του θεσμού είναι πολύ πιθανό να φτάσει και στον τελικό, ο οποίος θα γίνει στις 16 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τη θερινή προετοιμασία της ΑΕΚ, εφόσον συνεχίσει και στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν.

Για τον Νορντίν Άμραμπατ υπάρχει θετική διάθεση για να συνεχίσει και αυτός τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος δημόσια μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Ωστόσο θα πρέπει να διευθετήσει το σοβαρό οικογενειακό ζήτημα που αντιμετωπίζει.

Αν καταφέρει να μείνει μακριά από την οικογένειά του για άλλη μια χρονιά τότε φυσικά είναι ανοικτό το μέλλον του στην ΑΕΚ. Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, ο Μαροκινός είναι ελεύθερος και μπορεί να ορίσει πιο εύκολα τη μοίρα του.

Μέσα σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο Έλληνας στόπερ έκανε ένα post που έμοιαζε αρκετά με αποχαιρετιστήριο μήνυμα για την ΑΕΚ, ωστόσο δεν είναι 100% σίγουρο ότι αποχωρεί από την ομάδα. Το συμβόλαιό του είχε ισχύ μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Φυσικά δεν πρόκειται για τις μόνες περιπτώσεις που απασχολούν σε αυτό το κομμάτι, όμως αυτή οι τρεις "ξεχωρίζουν" την παρούσα ώρα.

Οι προτεραιότητες στο κομμάτι της ενίσχυσης

Οι προτεραιότητες στο κομμάτι της ενίσχυσης είναι συγκεκριμένες. Η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός στόπερ, άσχετα τι θα γίνει με τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Η πρόθεση είναι αποκτηθεί ένας κεντρικός χαφ με την υπόθεση του Πινέδα να επηρεάζει τις κινήσεις, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή η ΑΕΚ θα προχωρήσει για δύο παίκτες. Ενός ακραίου μεσοεπιθετικού, (θα αποκτηθεί και ένας ακόμα αν τελικά αποχωρήσει ο Άμραμπατ) ενώ πάντα είναι ανοικτές οι κεραίες και για έναν επιθετικό.

Τη νέα σεζόν τα παιχνίδια θα είναι πολύ περισσότερα, μιας και θα δώσει τουλάχιστον δέκα στην Ευρώπη και οι απαιτήσεις θα πιο μεγάλες. Γι' αυτό το λόγο ο Αργεντινός τεχνικός θα χρειαστεί να έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του και οι όποιες κινήσεις γίνουν θα έχουν ως γνώμονα και αυτή την παράμετρο, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουμε σοφότεροι στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Ματίας Αλμέιδα τη Δευτέρα (05/06) και θα ανοίξει τα χαρτιά του και για τη νέα σεζόν, μαζί με τον απολογισμό της άκρως επιτυχημένες προηγούμενης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ