ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Οι λίστες της προηγούμενης κατάστασης που κράτησε ζωντανές ο ανοιχτόμυαλος Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα INTIME

Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, δεν έχει αφήσει παίκτη για παίκτη που να μην εξέτασε διεξοδικά από τις λίστες που είχαν καταρτίσει οι Κονέ και Παπαδημητρίου.

Τόσο ενεργό προπονητή στα μεταγραφικά δρώμενα της ΑΕΚ, είχαμε χρόνια να δούμε είναι η αλήθεια. Ασχέτως, λοιπόν, με το ότι σήμερα, 28 Ιουνίου, μόλις δύο εβδομάδες πια πριν από την αναχώρησή της για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, η Ένωση έχει προχωρήσει στην πρώτη κίνησή της με την προσθήκη του Γκατσίνοβιτς, ο Ματίας Αλμέιδα έχει ήδη κάνει πολλά. Προσεχώς και περισσότερα.

Αν και πολλοί έκαναν εικασίες σύμφωνα με τις οποίες στο ρόστερ της ομάδας θα προστεθούν ως επί το πλείστον παίκτες που θα αποτελούν δικές του εισηγήσεις, η πραγματικότητα μας δείχνει ότι ο Αργεντινός είναι αποφασισμένος να περάσει από κόσκινο όλους τους ποδοσφαιριστές που του παρουσιάζονται, ασφαλώς και εκείνους που θεωρούν ως καλές περιπτώσεις για την ΑΕΚ, οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας για 1,5 έτος.

Από αυτές τις λίστες άλλωστε, που παραμένουν 'ζωντανές', ο προπονητής ξεχώρισε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ζήτησε να γίνει η προσπάθεια για την απόκτησή του. Από εκείνες επίσης έκοψε έναν σωρό παίκτες, όπως οι Σούντγκρεν, Λοντίγκιν, Χατζηγιοβάνης, Φαν Βέερτ και πάει... γράφοντας. Από τις ίδιες κοιτάζει κι άλλους που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αγωνιστική αναβάθμιση της ομάδας, δίχως να έχει εμμονές όταν βλέπει κάτι που του αρέσει.

Το ανοιχτό μυαλό του ίδιου και του Κουχάρσκι

Ως νεόκοποι στην ΑΕΚ, ο νέος προπονητής και ο επίσης καινούργιος τεχνικός διευθυντής Ράντεκ Κουχάρσκι, θα έπρεπε από κάπου να ξεκινήσουν μέχρι να βάλουν στο παιχνίδι των μεταγραφών και τις δικές τους προτάσεις, όπως για παράδειγμα αυτές των Πινέδα, Γιόνσεν και Βιτάο. Για να συνειδητοποιήσει κάποιος το μέγεθος της δουλειάς, όταν έφτασε η στιγμή του ξεκαθαρίσματος και της εκκίνησης των επαφών με επίδοξους στόχους, οι αρμόδιοι του επιτελείου ενίσχυσης της Ένωσης είχαν καταρτίσει λίστα 50 παικτών!

Σίγουρα, λοιπόν, έχουν γίνει κινήσεις τις οποίες δε γνωρίζουμε, δεδομένα έχουν πέσει 'άκυρα' από παίκτες που δεν βιάζονται να αποφασίσουν ή απλώς δεν θέλουν Ελλάδα. Ωστόσο αριθμός ισοδύναμων περιπτώσεων υπάρχει άφθονος και προσεγγίσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Ο Αλμέιδα είναι αυτός που θέτει τις προτεραιότητες αλλά ταυτόχρονα και εκείνος που δείχνει προς όλους ότι τους εμπιστεύεται και λαμβάνει σοβαρά υπόψη του όσα έχουν να καταθέσουν.

Έτσι, τόσο ο Παναγιώτης Κονέ, όπως επίσης και το τμήμα scouting που παρέμεινε το ίδιο, με κύριους εκφραστές τον Στάθη Ταυλαρίδη και τον Φανούρη Γουνδουλάκη, αντιλαμβάνονται ότι έχουν ενεργό ρόλο στην ΑΕΚ και δεν είναι απλά μια ομάδα ανθρώπων που καταθέτουν προτάσεις οι οποίες περνούν στο ντούκου. Και γι ' αυτό, πόντους κερδίζει ο επίσης οικουμενικός Ράντεκ Κουχάρσκι ο οποίος εξ αρχής έδειξε προς όλους ότι ο στόχος του είναι να δημιουργηθεί μια συμπαγής μεταγραφική ομάδα για το καλό της Ένωσης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ