ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι ιδανικές 2+3 κινήσεις στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου

Ο Έντερ Μπαλάντα με τον Λιονέλ Μέσι
Ο Έντερ Μπαλάντα με τον Λιονέλ Μέσι © 2021 OLIVIER MATTHYS/AP IMAGES

Στην τελική ευθεία για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της αλλά και να δώσει λύσεις σε βασικά ζητήματα του ρόστερ βρίσκεται η ΑΕΚ, λίγο πριν φύγει ο Γενάρης.

Έπρεπε να οδηγηθούμε στις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της ΑΕΚ σε ζητήματα τα οποία την απασχολούν εδώ και μήνες. Προφανώς και η επιλογή όσον αφορά στην ενίσχυση του ρόστερ της ήταν συνειδητή, καθώς καταπιάστηκε με περιπτώσεις δύσκολες (Μπαρμπόσα, Μπαλάντα κ.α.) για τις οποίες έπρεπε να παίξει παιχνίδι αναμονής, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα μπορούσαν να γίνουν πιο προσιτές προς εκείνη μόνο στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί τέλος στην υπόθεση του Μπαλάντα, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Η Μπριζ δεν "καίγεται" να τον παραχωρήσει παρόλο που δεν είναι πάντα βασικός. Σε περίοδο με έξαρση του Covid-19, οι ομάδες φοβούνται να δώσουν έτσι απλά καλούς ποδοσφαιριστές τους, προτιμώντας να έχουν βάθος στο ρόστερ τους καθώς οι απώλειες λόγω κρουσμάτων είναι διαδοχικές.

Οι Βέλγοι θα το έκαναν αν επί παραδείγματι η Ένωση είχε να παρουσιάσει ζεστό χρήμα στο τραπέζι για αγορά, την ώρα που η ΑΕΚ θα είναι ικανοποιημένη ακόμα και με δανεισμό χωρίς καν οψιόν για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η απόσταση είναι σημαντική και δύσκολα γεφυρώνεται, εκτός αν δούμε συνταρακτική αλλαγή σε αυτά που η μία εκ των δύο ομάδων αρχικά ήθελε, ώστε να έρθουν πιο κοντά.

Το ιδανικό για τους "κιτρινόμαυρους" θα ήταν να αποκτηθεί ο Μπαλάντα και ακόμα ένας μέσος, όμως το σενάριο αυτό, πέντε ημέρες (με τη σημερινή) πριν πέσει η αυλαία του χειμερινού παραθύρου, είναι ουτοπικό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων κι εφόσον η Ένωση ολοκληρώσει την απόκτηση ενός μέσου που δεδομένα θα πάρει, θα ήταν να προστεθεί ένας εξτρέμ, όμως μια τέτοια εξέλιξη-έκπληξη προϋποθέτει το "ξεφόρτωμα" του ρόστερ από συμβόλαια-βαρίδια.

Ο Τάνκοβιτς ρυθμιστής για το απρόσμενο

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός Μουαμέρ Τάνκοβιτς, είναι το πιο ελκυστικό φύλλο που έχει η ΑΕΚ να παρουσιάσει στη μεταγραφική παρτίδα, στα τελειώματά της. Υπήρξε όντως ενδιαφέρον από ομάδα του αμερικανικού MLS, όμως η πρόταση αφορούσε δανεισμό του ποδοσφαιριστή δίχως καν ενοίκιο, δηλαδή να πληρωθεί μόνο το συμβόλαιό του και... βλέπουμε.

Στην Ένωση αρνήθηκαν, όμως ευελπιστούν ότι ίσως κάτι άλλο προκύψει, είτε από την ίδια Λίγκα, είτε από την Τουρκία. Άλλωστε και ο ίδιος ο "Μούγιο", με την ποδοσφαιρική κακομεταχείριση που υφίσταται στο βωμό του τρόπου που ο προπονητής θέλει η ομάδα να παίζει, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο εξωτερικό.

Αν ο Τάνκοβιτς αδειάσει χώρο και χρήμα στο ρόστερ, τότε θα δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την προσθήκη ενός εξτρέμ για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις έχουν προταθεί για δανεισμό, όμως στην Ένωση δεν θα κινηθούν εφόσον ο πρώην παίκτης της Χάμαρμπι δεν αποχωρήσει.

Από εκεί και πέρα, ακόμα αναζητείται η φόρμουλα παραχώρησης του Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος παραμένει απενεργοποιημένος από τα παιχνίδια με τη Βέλεζ, ενώ ευπρόσδεκτες θα ήταν για την ΑΕΚ προτάσεις για τον Σάκχοφ που ούτως ή άλλως μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι πολλα τα "θέλω" βέβαια για το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που απομένει έως ότου κλείσει η μεταγραφική κουβέντα για τους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαια.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ