ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι έξι λύσεις του Αλμέιδα για την αναγκαστική γύμνια στις πτέρυγες

ΑΕΚ: Οι έξι λύσεις του Αλμέιδα για την αναγκαστική γύμνια στις πτέρυγες
Ο Λιβάι Γκαρσία INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της με σημαντικές απώλειες στις πτέρυγες της επίθεσής της και ο Αλμέιδα καλείται να βρει απαντήσεις.

Μπήκε ο Δεκέμβριος και πλέον η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για την πρώτη (εκτός έδρας) επίσημη αναμέτρηση του μήνα, σε δύο εβδομάδες από σήμερα, την Πέμπτη 15/12, κόντρα στην Κηφισιά.

Θετικό το να επιστρέφει στη δράση απέναντι σ' έναν πολύ βατό αντίπαλο για το θεσμό του Κυπέλλου, ώστε οι βασικοί να έχουν ένα παιχνίδι στα πόδια τους ενόψει του ματς με τη Λαμία για το πρωτάθλημα, στις 21/12. Άλλωστε η 'Ένωση' θα επιχειρήσει να τελειώσει με την πρόκριση από το πρώτο ματς ώστε να έχει ένα δεύτερο εύκολο, εν μέσω φουλ υποχρεώσεων για τη Super League.

Ο αγώνας με τη Λαμία και αμέσως μετά, εκείνος με το Βόλο εκτός έδρας (28/12) είναι ασφαλώς τα δύο παιχνίδια που απασχολούν ιδιαίτερα τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς παρατηρείται λειψανδρία στα άκρα της επίθεσης. Οι απώλειες είναι σημαντικές και πολλές, τέσσερις τον αριθμό: ο Ελίασον θα επιστρέψει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- κατά τα τέλη του Φλεβάρη, ενώ οι Τσούμπερ και Άμραμπατ που τώρα είναι στα 'πιτς', ίσως να είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι στο Βόλο, αλλά και πάλι, έχοντας πίσω τους πολλές εβδομάδες εκτός προπονήσεων και ρυθμού.

Ως απώλεια πρέπει να λογίζεται και ο νιόφερτος Φερνάντες, από τη στιγμή που ήδη προπονείται με την ΑΕΚ. Δεν έχει ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής νωρίτερα από τις 4 του ερχόμενου Γενάρη, όταν η 'Ένωση' θα ταξιδέψει στα Γιάννινα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Εκεί θα κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του. Συμπερασματικά, ο Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει για τα τρία επόμενα επίσημα ματς σε τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στις πτέρυγες. Δύσκολος ο γρίφος...

Υπάρχουν λύσεις, εκ των έσω αλλά δοκιμασμένες

Ακόμα κι έτσι, ο Αργεντινός έχει επιλογές για να 'μακιγιάρει' τα προβλήματα και να παρουσιάσει την ομάδα ώστε να είναι συμπαγής και πιεστική, όπως μέχρι την ημέρα που ήρθε η διακοπή του πρωταθλήματος.

Με ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση ορισμένων παικτών, όπως εν προκειμένω με τον Γκατσίνοβιτς ο οποίος ακολουθεί συντηρητικά προγράμματα διότι νιώθει σφιξίματα στα πόδια του. Μια ακόμα απώλεια στη μεσοεπιθετική γραμμή, θα είναι οδυνηρή. Τι μπορεί να κάνει ο Αργεντινός;

1.Να επαναφέρει γι' αυτά -ή κάποιο/κάποια από αυτά- τα παιχνίδια τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί φτερό της επίθεσης και να χρησιμοποιήσει στην κορυφή τον επανακάμψαντα Τομ Φαν Βέερτ που είναι πλέον έτοιμος και οπλισμένος.

2. Να φέρει δεξιά τον Γκατσίνοβιτς, διατηρώντας τον Λιβάι στην κορυφή και χρησιμοποιώντας τον Μάνταλο αριστερά, στο ρόλο που φέτος έχει ο Σέρβος. Ρόλο τον οποίο ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ υπηρετεί στην Εθνική Ελλάδας.

3. Να τοποθετήσει αριστερά τον Αραούχο, με τον Γκατσίνοβιτς δεξιά και τον Πινέδα να μετατοπίζεται πιο κοντά στον Γκαρσία. Σε αυτή την περίπτωση, στην ενδεκάδα θα χωρέσουν μαζί οι Σιμάνσκι και Γιόνσον. Ή ακόμα και ένας εκ των Γαλανόπουλου ή Μάνταλου σε ρόλο κεντρικού χαφ.

4.Να ανεβάσει αριστερά, στο ρόλο του Γκατσίνοβιτς τον Χατζισαφί (αν ο Μοχαμάντι δεν έχει κάτι σοβαρό), με τον Σέρβο να πηγαίνει δεξιά και τον κεντρικό άξονα να παραμένει ως έχει.

5. Να φέρει τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Φαν Βέερτ, αριστερά να ξεκινήσει ο Μάνταλος και δεξιά ο Γκαρσία. Όλοι τους έχουν κατά καιρούς παίξει στις συγκεκριμένες θέσεις.

6. Να παίξει ο Πινέδα δεξιά -το έχει κάνει αυτό στην καριέρα του-, να παραμείνει ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και οι υπόλοιποι στις θέσεις τους, όπως παίζουν έως σήμερα, με έναν εκ των Σιμάνσκι ή Γαλανόπουλου να παίζει κοντά στον Γιόνσον. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν απαιτείται καν αλλαγή στη διάταξη που έχει πλέον παγιωθεί.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ