ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι επόμενες κινήσεις για τη συμπλήρωση του ρόστερ

Ο Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση της ΑΕΚ
Ο Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση της ΑΕΚ INTIME

Έχοντας πλέον κάτι λιγότερο από 20 μέρες για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, η ΑΕΚ επιταχύνει τις επόμενες κινήσεις της στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, έχοντας σε πρώτο πλάνο την απόκτηση ενός επιθετικού και ενός στόπερ. Την ίδια στιγμή ο Αλμέιδα καλείται να λάβει αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το μικροσκόπιό του στην προετοιμασία στην Ολλανδία.

Η ΑΕΚ έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για την έναρξη της νέας χρονιάς και μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε λίγες ποσοτικά αλλά πολύ καλές ποιοτικά μεταγραφές (Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Πινέδα και Βίντα), οι οποίες βελτιώνουν την ομάδα σε σχέση με πέρυσι, ειδικότερα στη μεσαία γραμμή όπου υπάρχει υπεροπλία, ειδικότερα όταν θα είναι "πλήρως" διαθέσιμος ο Γαλανόπουλος.

Πλέον καλείται να ικανοποιήσει τις υπόλοιπες εισηγήσεις του Ματίας Αλμέιδα, προκειμένου η ΑΕΚ να είναι έτοιμη στην ιστορική σεζόν που μπαίνει, στην οποία επιστρέφει στο σπίτι της. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι μπαίνει στο νέο της γήπεδο, αλλά και η προσμονή του κόσμου να επιστρέψει η Ένωση στις ρίζες της (έχουν φύγει ήδη τουλάχιστον 18 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας), έχουν θέσει ήδη τον πήχη ψηλά και ο Αλμέιδα θα ήθελε να έχει όλα τα υλικά μαζί του για να χτίσει κάτι καλό.

Οι επόμενες κινήσεις της Ένωσης είναι η απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού και ενός επιθετικού. Αυτές τις κινήσεις οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν στο μυαλό τους από την αρχή του καλοκαιριού.

Ο φορ που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αραούχο (και τον Λιβάι Γκαρσία που υπολογίζεται ως φορ), να παίζει πιο κοντά στο "κουτί" και να είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, βοηθώντας έτσι στις ειδικές συνθήκες. Όπως και στις άλλες θέσεις (πλην του Βίντα) η ΑΕΚ ασχολείται κυρίως με παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο, όπως ο Πογιόνπαλο, ρίχνοντας τις ματιές της και στην ελεύθερη αγορά.

Για τον στόπερ, εξακολουθεί να παραμένει στα υπόψιν η περίπτωση του Μπόγκνταν Πλάνιτς της Μακάμπι Χάιφα, όσο φυσικά ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με τους Ισραηλινούς. Αν τελικά δεν ανανεώσει τότε η Μακάμπι πρέπει να αποφασίσει αν θα τον παραχωρήσει ή θα κινδυνέψει να τον χάσει άνευ αντιτίμου τη νέα σεζόν. Σε περίπτωση που επιλέξει το πρώτο τότε θα πρέπει να χαμηλώσει τις απαιτήσεις της για να προχωρήσει η Ένωση στην απόκτηση του Σέρβου στόπερ.

Αφού ολοκληρώσει τις δύο μεταγραφές τότε θα δει τα περιθώρια για τις επόμενες κινήσεις της. Σε μεγάλο βαθμό οι μεταγραφές που θα ακολουθήσουν θα "καθοριστούν" από τα κενά που θα "προκύψουν" όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για κάποιους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην Ολλανδία και δεν είναι σίγουρη η θέση τους στο ρόστερ.

Αναμονή αποφάσεων για τους "δανεικούς" και τους παίκτες από τη Β' ομάδα

Η ΑΕΚ είδε πέντε παίκτες της να επιστρέφουν στα Σπάτα από δανεισμούς και ήδη για τους τρεις έχει "καθοριστεί" η μοίρα τους. Ο Γιώργος Αθανασιάδης θα μείνει κανονικά στο ρόστερ της Ένωσης και θα πλαισιώσει τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Μπότος αποχώρησε με δανεισμό για τη Σέριφ και ο Ντέλετις συνεχίζει στον Βόλο ως ελεύθερος.

Πλέον μένει να αποφασιστεί τι μέλει γενέσθαι με τους Θεοδόση Μαχαίρα και Χρήστο Αλμπάνη. Αν κάποιος από αυτούς τεθεί εκτός πλάνων του Αλμέιδα τότε η Ένωση θα κινηθεί για την απόκτηση παίκτη στις θέσεις τους. Ο Μαχαίρας πάντως έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ, αν και το πιθανότερο είναι να παραχωρηθεί δανεικός αν δεν τον υπολογίζει ο Αργεντινός κόουτς.

Από εκεί και πέρα ο Αλμέιδα πρέπει να λάβει αποφάσεις και για τους παίκτες που πήρε από τη δεύτερη ομάδα. Αυτή που "καίνε" πιο πολύ είναι οι Γιούσης, Κορνέζος και Μουστακόπουλος, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής με τη δεύτερη ομάδα λόγω ηλικίας, επομένως πρέπει να αποφασιστεί αν θα μείνουν ή θα φύγουν από το ρόστερ και με ποια φόρμουλα.

Από τους υπόλοιπους της δεύτερης ομάδας που πήγαν στην Ολλανδία (Θεοχάρης, Λάτσι, Μιτάι, Κοσίδης, Ραντόνια) μένει να φανεί αν θα συνεχίσουν με δανεισμό σε άλλη ομάδα (κατά προτίμηση στο εξωτερικό) είτε φυσικά στη Β' ομάδα. Στην Ολλανδία είχε ταξιδέψει και ο Τζούντα Γκαρσία, ο οποίος όμως θα είναι στη δεύτερη ομάδα και τη νέα σεζόν και ήδη έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της δεύτερης ομάδας στην Πορταριά.

Στα ερωτηματικά του κιτρινόμαυρου ρόστερ προστίθενται και οι ακραίοι αμυντικοί. Ο πρώτος απ' όλους ο Κλεμάν Μισελέν, ο οποίος έχει χάσει τη θέση βασικού από τον Λάζαρο Ρότα και ο Αλμέιδα πρέπει να αποφασίσει αν θα τον κρατήσει έστω σαν δεύτερο. Ο Γάλλος μπακ ήρθε το περασμένο καλοκαίρι με την προοπτική να παίζει βασικός, ωστόσο δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και ο ρόλος του περιορίστηκε.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος που είναι υπό κρίση από το περσινό ρόστερ της πρώτης ομάδας, καθώς τα πάντα είναι ανοικτά και για τον Φράνσον, όπως και για τους Μοχαμάντι και Χατζισαφί. Οι δύο τελευταίοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποχωρήσουν ωστόσο ένα αρνητικό για εκείνους είναι ότι καταλαμβάνουν θέσεις μη κοινοτικών, που περιορίζουν τις κινήσεις της Ένωσης στο ρόστερ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ