ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι δύο εκδοχές για τα διαρκείας στην OPAP ARENA

Πανοραμική φωτογραφική από την Αγιά Σοφιά
Πανοραμική φωτογραφική από την Αγιά Σοφιά EUROKINISSI

Η ΑΕΚ, όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24, ανανέωσε τη σύμβασή της με το ΟΑΚΑ και πλέον πρέπει να αποφασίσει αν θα υπάρξει μετάβαση στην OPAP ARENA των κατόχων διαρκείας.

Στις 13 του περασμένου Απρίλη, το SPORT24 είχε αποκαλύψει τις συζητήσεις μεταξύ της ΑΕΚ και της διοικητικής ομάδας του ΟΑΚΑ, για την επέκταση της συνεργασίας τους έως το τέλος του έτους. Ρεπορτάζ το οποίο επιβεβαιώθηκε από την υπογραφή νέας συμφωνίας με ορίζοντα την τελευταία ημέρα του 2022.

Όπως η ΑΕΚ εξήγησε, αυτό δεν σημαίνει ότι η ενεργοποίηση της νέας έδρας της θα λάβει χώρα στις αρχές του 2023. Όπως άλλωστε έχουμε επισημάνει, ο στόχος είναι να μπει η ομάδα στο νέο γήπεδό της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Έως τότε, εφόσον έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα πρέπει να δώσει τα παιχνίδια του Conference League στο ΟΑΚΑ. Επίσης, στο ενδεχόμενο να μην είναι όλα απολύτως έτοιμα για να ξεκινήσει τους αγώνες πρωταθλήματος στην OPAP ARENA, θα πρέπει να παίξει κάποιο ή κάποιο ματς και για τη Super League Interwetten, στη νυν έδρα της.

Αυτή η κατάσταση ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάγκη εύρεσης ενός σχεδίου το οποίο θα εξασφαλίζει τη μετάβαση των οπαδών που θα προμηθευτούν κάρτες διαρκείας, από το έναν χώρο στον άλλον, από το Ολυμπιακό Στάδιο στην έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Μια διαδικασία που δεδομένα είναι περίπλοκη, καθώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να κωδικοποιήσεις και να συνδυάσεις χωροταξικά δύο εντελώς διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Έτσι, λοιπόν, προκύπτουν δύο εκδοχές: Η μία να εκδοθούν διπλές κάρτες διαρκείας που αρχικά θα τοποθετούν τους οπαδούς στο ΟΑΚΑ και ακολούθως θα τους παρέχουν τη θέση τους στην OPAP ARENA, με κάποια είδους αντιστοίχηση που θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, όταν αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει καν αρίθμηση των εξεδρών στο νέο γήπεδο. Εκτός βέβαια αν έχει ήδη υπάρξει μια σχετική ηλεκτρονική μέριμνα από τους υπεύθυνους γι' αυτή τη δαιδαλώδη διαδικασία.

Η δεύτερη εκδοχή, φαντάζει πιο λογική και ασφαλώς, πολύ πιο εύκολα εφαρμόσιμη. Να εκδοθούν κάρτες διαρκείας μόνο για τη νεότευκτη έδρα της ΑΕΚ και σε όσους αγώνες είναι να δώσει στο ΟΑΚΑ, οι υποστηρικτές της να προσέρχονται με απλά εισιτήρια. Αν εξασφαλιστεί ότι τα παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα εκεί θα είναι λίγα -ή και καθόλου αν δεν υπάρχει Ευρώπη- τότε αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση κατά την οποία φανεί ότι η ομάδα θα εισέλθει στη νέα έδρα της αργότερα μέσα στο χειμώνα, γεγονός το οποίο θα καταστήσει πιο σοβαρό το ενδεχόμενο εφαρμογής της πρώτης εκδοχής. Εκτός αν αποφασιστεί ότι όσο θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα διαθέτει απλά εισιτήρια.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ