ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η έδρα της επόμενης σεζόν, η OPAP Arena και το ΟΑΚΑ

Το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια EUROKINISSI SPORTS

Η προσπάθεια της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη, εντείνεται ώστε η ομάδα να μπει σύντομα στο καινούργιο σπίτι της. Το πρόβλημα με το ΟΑΚΑ και πότε προσδοκούν την είσοδο στην OPAP Arena.

Έχοντας κλείσει τα 98 χρόνια της, η σχεδόν αιωνόβια ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην πραγμάτωση ενός ονείρου 19 ετών, από τότε δηλαδή που ξεσπιτώθηκε με το γκρέμισμα του 'Νίκος Γκούμας'. Ο μεγάλος στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη και του club γενικότερα, είναι η είσοδος της ομάδας στη νεότευκτη 'Opap Arena' τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό πρεσβεύει ο προγραμματισμός και στην Ένωση δουλεύουν πυρετωδώς για να το πετύχουν.

Από την άλλη, προκύπτουν κάποια ζητήματα τα οποία χρήζουν προσέγγισης, ανάλυσης και αποφάσεων. Για παράδειγμα, αν η Ένωση καταφέρει να εξασφαλίσει τελικά ευρωπαϊκό εισιτήριο, το βέβαιο είναι ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στα προκριματικά της διοργάνωσης το νέο γήπεδό της. Ενδεχομένως ούτε αργότερα, εφόσον καταφέρει να προχωρήσει στο Europa Conference League, καθώς θα πρέπει να έχουν προηγηθεί τα απαραίτητα test events και το γήπεδο να έχει λάβει την αντίστοιχη ευρωπαϊκή έγκριση.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποφασιστεί ποια θα είναι η έδρα της ομάδας, μέχρι η 'Opap Arena' να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για να μπει η ΑΕΚ σε αυτήν. Πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί η πιθανότητα κάποιας καθυστέρησης, προβλεπόμενης ή και απρόβλεπτης, στις τελικές εργασίες του γηπέδου. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, στην Ένωση βρίσκονται σε συζητήσεις με το ΟΑΚΑ, ώστε να ανανεωθεί η σύμβαση με την τωρινή έδρα της ομάδας, τουλάχιστον έως τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Εδώ ωστόσο προκύπτουν άλλου είδους ζητήματα, έως και προβλήματα τα οποία πρέπει να συνυπολογιστούν πριν παρθεί η τελική απόφαση. Στο ΟΑΚΑ υπάρχουν ήδη κλεισμένες ημερομηνίες για συναυλίες, ενώ εκεί θα δημιουργηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μια εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή, εντός του κεντρικού Σταδίου, για τις ανάγκες του 'Ράλι Ακρόπολις'. Μαζί με το χρόνο δημιουργίας αλλά και τη χρήση του, υπολογίζεται ότι το Ολυμπιακό Στάδιο δεν θα είναι διαθέσιμο από 10 έως 15 ημέρες.

Αν λοιπόν στην ΑΕΚ κρίνουν ότι οι ημερομηνίες αυτές δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα και στις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να εξετάσουν εναλλακτικά προσωρινά πλάνα, όπως η έδρα της Ριζούπολης ή ακόμα και η χρήση του "Σεραφειδείου" γηπέδου στα Σπάτα, το οποίο θα είναι έτοιμο και λειτουργικό από κάθε άποψη για να φιλοξενήσει αγώνες της Α' Εθνικής. Όχι όμως και ευρωπαϊκά ματς, εφόσον η Ένωση καταφέρει να συμμετάσχει στο Europa Conference League.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ