ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι 10 παίκτες που περιμένουν τις αποφάσεις του Αλμέιδα για το μέλλον τους

Ο Κλεμάν Μισελέν
Ο Κλεμάν Μισελέν EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επέστρεψε χθες από την Ολλανδία και μπαίνοντας στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, ο Αλμέιδα καλείται να αποφασίσει για το 'κόντεμα' του ρόστερ.

Η ΑΕΚ μετέβη στην Ολλανδία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με 30 ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς προστέθηκε κατά τη διάρκειά της, ο Ορμπελίν Πινέδα, ενώ από Δευτέρα (01/08) θα ενταχθούν στις προπονήσεις οι Κώστας Γαλανόπουλος και Ντομαγκόι Βίντα, άρα θα γίνουν 33. Αν σε αυτούς συνυπολογιστούν οι τουλάχιστον 3-4 προσθήκες που θα προκύψουν έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο αριθμός αυξάνεται σε ύψη που θα δυσχεράνουν το καθημερινό έργο του προπονητή.

Είναι δεδομένο ότι ο Ματίας Αλμέιδα θα προχωρήσει σε "κοψίματα" ώστε να περιορίσει το ρόστερ σε 25-26 ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα δουλεύει στα Σπάτα, παρακολουθώντας ασφαλώς όλους όσοι πήγαν στην Ολλανδία και θα επιστρέψουν στην ΑΕΚ Β. Δεν υπάρχει ωστόσο αυτό το παράθυρο για όλους, ενώ υπάρχουν και εκείνοι μάλλον έχασαν έδαφος μέσα από τη διαδικασία στο Άλκμααρ. Το SPORT24 εξηγεί:

Βασίλης Χατζηεμμανουήλ

Ο 23χρονος τερματοφύλακας δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΕΚ Β, καθώς ξεπέρασε το επιτρεπόμενο ηλικιακό όριο. Η λογική λέει ότι θα παραμείνει ως ο τρίτος γκολκίπερ της Ένωσης, καθώς ο Γιώργος Θεοχάρης θα γίνει ο βασικός στη δεύτερη ομάδα. Εκτός εάν κριθεί απαραίτητη η προσθήκη και τρίτου, έμπειρου τερματοφύλακα.

Ζίγκα Λάτσι

Είχε ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο φιλικό κόντρα στη Γκενκ, όμως στάθηκε άτυχος στην πορεία καθώς ένας τραυματισμός του στέρησε το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας. Δεν θέλει να παίξει ξανά στην ΑΕΚ Β, οπότε αν ο Αλμέιδα δεν τον υπολογίζει, θα ψαχτεί για να αγωνιστεί ως δανεικός σε επίπεδο Α' Εθνικής, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Ο Ζίγκα Λάτσι
Ο Ζίγκα Λάτσι INTIME SPORTS

Γιώργος Κορνέζος

Ο παρτενέρ του Λάτσι σε πολλά ματς της περυσινής δεύτερης ομάδας, δεν έχει πλέον λόγω ηλικίας το "μαξιλαράκι" της ΑΕΚ Β. Οπότε, ή θα μείνει στο ρόστερ ως μια εξτρά επιλογή στους στόπερ, είτε θα αποχωρήσει εντελώς από την ομάδα, είτε θα του προταθεί νέο συμβόλαιο (το υπάρχον έχει ήδη λήξει) για να παραχωρηθεί με δανεισμό.

Μάριο Μιτάι

Ήταν πιο δυνατός και αποφασιστικός σε σχέση με την περυσινή προετοιμασία, μεγαλώνει και ωριμάζει, αν και είναι ακόμα μόλις 19 ετών. Η λογική λέει ότι θα ενεργοποιηθεί αγωνιστικά εκ νέου στην ΑΕΚ Β, δεν αποκλείεται ωστόσο να προπονείται πιο συχνά με την πρώτη ομάδα.

Κλεμάν Μισελέν

Δεν είναι μια απλή περίπτωση, καθώς πρόκειται για μεταγραφή που κόστισε 1 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2021. Ασφαλώς, αν ο Αλμέιδα ζητήσει ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας, η μοίρα του Γάλλου ενδέχεται να αλλάξει.

Αλεξάντερ Φράνσον

Ο Σουηδός χαφ παρέμεινε στο ρόστερ ώστε να υπάρχει μια επιπλέον λύση αλλά και για να δοκιμαστεί από τον προπονητή στην Ολλανδία. Δεν ήταν αρνητικός, όχι όμως και κάτι το ιδιαίτερο κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Άλκμααρ. Έχει ένα χαμηλό συμβόλαιο και δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα.

Ο Αλεξάντερ Φράνσον
Ο Αλεξάντερ Φράνσον INTIME SPORTS

Γιώργος Μουστακόπουλος

Ο 24χρονος χαφ από την Πάτρα ήταν η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας, με πολύ μεστές και γεμάτες εμφανίσεις στα φιλικά ματς. Έδειξε έτοιμος για ομάδα Α' κατηγορίας, ωστόσο στην ΑΕΚ των τόσων πολλών επιλογών πλέον στη μεσαία γραμμή της, δύσκολα θα βρει χώρο και χρόνο για να παίξει και να αναπτυχθεί, αν και για παράδειγμα έδειξε να το αξίζει περισσότερο από τον Φράνσον. Έχει συμβόλαιο έως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Χρήστος Αλμπάνης

Ήταν η προετοιμασία που ο ίδιος περίμενε ως τη μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στα αγωνιστικά πλάνα της ΑΕΚ, όμως συμμετείχε ελάχιστα σε αυτήν, λόγω διαδοχικών ενοχλήσεων. Δεν είναι κακό να υπάρχει ως μια επιπλέον επιλογή στα άκρα της επίθεσης, δεν θα είναι ωστόσο και περίεργο αν ο Αλμέιδα ζητήσει κάτι καλύτερο ως εναλλακτική λύση.

Χρήστος Γιούσης

Ο σταρ και πρώτος σκόρερ της περυσινής ΑΕΚ Β, είχε μια καλή προετοιμασία στο Άλκμααρ. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2023, δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη ομάδα δεν έχει πλέον, οπότε είναι καθαρά θέμα απόφασης του προπονητή, αν τον καλύπτει ως εναλλακτική λύση στα άκρα της επίθεσης, ή όχι.

Ο Χρήστος Γιούσης
Ο Χρήστος Γιούσης INTIME SPORTS

Θεοδόσης Μαχαίρας

Κάποια μυϊκά προβλήματα, ως απομεινάρια του περυσινού σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο, δυσκόλεψαν την κατάσταση για εκείνον στην Ολλανδία. Έχει συμβόλαιο έως το 2026, το δικαίωμα να παίξει με την ΑΕΚ Β αν η ομάδα το κρίνει απαραίτητο και ασφαλώς τη δυνατότητα να δοθεί ως δανεικός. Μοιάζει απίθανο να χωρέσει στο "rotation" του Αλμέιδα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ