ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Βίντα έσπασε τα κοντέρ στο σκοράρισμα και απέδειξε ότι η ηλικία είναι ένας αριθμός

ΑΕΚ: Ο Βίντα έσπασε τα κοντέρ στο σκοράρισμα και απέδειξε ότι η ηλικία είναι ένας αριθμός
Ο Ντομαγκόι Βίντα INTIME SPORTS

Ο Ντομαγκόι Βίντα σκόραρε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και μπορεί το γκολ του να μην είχε βαθμολογικό αντίκρυσμα στο τέλος, ο ίδιος όμως θα θυμάται τη φετινή σεζόν ως την πιο παραγωγική της καριέρας του.

Η ΑΕΚ έψαχνε ένα διπλό σαν "match ball" στην Τούμπα, αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ, καθώς ηττήθηκε στο τέλος και μάλιστα με ανατροπή από τον ΠΑΟΚ με 3-2.

Η Ένωση έχει την ευλογία να εξαρτάται η μοίρα της από τα δικά της αποτελέσματα ως προς τη μάχη του τίτλου, όμως τίποτα δεν τελείωσε. Φυσικά η ισοπαλία στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στις 12 Μαΐου θα είναι ένα ιδανικό αποτέλεσμα για εκείνη, ωστόσο πρέπει να στραφεί αποκλειστικά και μόνο στη δική της δουλειά και πώς θα μπορέσει να διορθώσει την αδυναμία της να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

Ο μόνος που μπορεί να κρατήσει κάτι από το βράδυ της Κυριακής από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και σε καθαρά προσωπικό επίπεδο είναι ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος θα θυμάται δεδομένα τη φετινή σεζόν, όποια κατάληξη και αν έχει αυτή για την ΑΕΚ.

Ο Βίντα έκανε ρεκόρ καριέρας σε γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ

Ο Κροάτης στόπερ με την έλευσή του στην ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδο της ανασταλτικής του λειτουργίας από τα πρώτα ματς. Άλλωστε δεν επρόκειτο για ένα "λαχείο" (όπως τέτοιο μπορούσε να θεωρηθεί ο Μουκουντί), αλλά για έναν ποδοσφαιριστή με δεδομένη ποιότητα και εμπειρία.

Στη δεύτερή του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα ωστόσο ο Βίντα έδειξε και την πτυχή του σκόρερ, το οποίο στην περσινή σεζόν που κατέκτησε το νταμπλ δεν το ανέδειξε σε τέτοιο βαθμό. Ο Κροάτης πολύπειρος στόπερ έφτασε τα οκτώ γκολ (έξι στη Stoiximan Super League), τα οποία ήταν τα περισσότερα που έχει πετύχει στην καριέρα του, σπάζοντας τα επτά που πέτυχε πριν από 11 χρόνια, τη σεζόν 2012/13, με τη φανέλα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

ΑΕΚ: Ο Βίντα έσπασε τα κοντέρ στο σκοράρισμα και απέδειξε ότι η ηλικία είναι ένας αριθμός
Οι τελικές και τα xGoals του Ντομαγκόι Βίντα

Ο Βίντα απειλεί κυρίως με το κεφάλι, αποτελώντας το πιο σημαντικό "δείγμα" ότι η ΑΕΚ απέκτησε δύναμη στις στατικές φάσεις επιθετικά (έχει δεχθεί φυσικά γκολ και στα δικά της μετόπισθεν).

Ο Κροάτης έχει συνολικά 28 τελικές και οι 20 εξ αυτών είναι με το κεφάλι. Από τα έξι γκολ που έχει πετύχει τα τέσσερα προήλθαν από κεφαλιά και από στατική φάση. Φυσικά έχει πετύχει και δύο γκολ με το πόδι του κόντρα σε Άρη (στο 3-3) και Παναθηναϊκό (στην ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο στα playoffs) στα οκτώ σουτ που είχε.

Ο μέσος όρος της τελικής προσπάθειάς του είναι 0.1 xGoals και αυτό το νούμερο οφείλεται στο γκολ που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό, καθώς το πέτυχε στο ύψος της μικρής περιοχής και με τον Ντραγκόφσκι εξουδετερωμένο.

Φυσικά σκόραρε και δύο γκολ στην Ευρώπη, όλα τους σημαντικά. Το πρώτο με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην OPAP Arena, όταν και πάλι με το κεφάλι νίκησε τον Λιβάκοβιτς (ο οποίος νωρίτερα έπιασε το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία), ενώ σκόραρε και στο 1-1 με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια (και πάλι με κεφαλιά).

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκινάει την άμυνά του πάντοτε με αυτόν στη διάταξη και συνήθως ο παρτενέρ του είναι ο Κάλενς, μιας και ο Μουκουντί έχει παίξει ελάχιστα από το 2024 (όταν πήγε στο Κόπα Άφρικα με την εθνική Καμερούν. Ο Κροάτης στόπερ (που σήμερα συμπλήρωσε 35 χρόνια ζωής) και έχει συμβόλαιο με την Ένωση μέχρι και το 2025 με οψιόν για άλλον ένα χρόνο δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει με άνεση τον στηλοβάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας και τη νέα χρονιά.

Άλλωστε ειδικά για το πρωτάθλημα, παίκτες της ποιότητας και του επαγγελματισμού του Βίντα (όχι μόνο αυτοί που έχουν περάσει από την ΑΕΚ, αλλά και από άλλες ομάδες, όπως ο Τάισον του ΠΑΟΚ) δείχνουν ότι η ηλικία είναι (πράγματι) ένας αριθμός.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ