FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ μπήκε στα παπούτσια του Λιβάι και ο Σιντιμπέ κυριάρχησε στα δεξιά

Τσούμπερ και Σιντιμπέ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο
Τσούμπερ και Σιντιμπέ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο INTIME

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με τον σκόρερ Τσούμπερ να μπαίνει στα παπούτσια του Λιβάι Γκαρσία και τον Σιντιμπέ να οργώνει την δεξιά πλευρά, σ' ένα ματς που και οι δύο πρωταγωνίστησαν.

Η ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League πάτησε στην κορυφή. Η Ένωση επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι σε εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης "στροφής" του πρωταθλήματος.

"Χρυσός" σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Σιντιμπέ πρόλαβε την μπάλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, τροφοδότησε τον 31χρονο Ελβετό, ο οποίος από κοντά εκτέλεσε δίνοντας στην ΑΕΚ το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε έως το φινάλε.

Ο Τσούμπερ έχει μπει στα παπούτσια του Λιβάι

Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει κληθεί να καλύψει το κενό του Λιβάι Γκαρσία στα δύο τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ ο Αλμέιδα τοποθέτησε τον Ελβετό στην επίθεση λίγο πιο μπροστά από τον Πέτρο Μάνταλο, ενώ στο Περιστέρι, είχε παρτενέρ του τον Αραούχο, με τον Αργεντινό να αγωνίζεται πιο πίσω του.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Στίβεν Τσούμπερ στην αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Τσούμπερ στο Ατρόμητος - ΑΕΚ
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Τσούμπερ στο Ατρόμητος - ΑΕΚ

Ο Τσούμπερ είχε συνολικά 33 ενέργειες και οι έξι από αυτές στην περιοχή του Ατρομήτου. Είχε δηλαδή τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ελβετός έκανε επίσης τρεις τελικές και η μία φυσικά βρήκε δίχτυα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως είχε 12/15 πάσες στην επίθεση, συνεισφέροντας στον δημιουργικό τομέα, όταν χρειαζόταν να παίξει έξω από το "κουτί", με τον Αραούχο να ανεβαίνει από πίσω του.

Το γκολ που πέτυχε ο Τσούμπερ ήταν το δεύτερό του με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Stoiximan Super League φέτος. Το πρώτο του ήταν το νικητήριο κόντρα στον Ιωνικό στις 22 Ιανουαρίου.

Οι τελικές και τα xGoals του Στίβεν Τσούμπερ
Οι τελικές και τα xGoals του Στίβεν Τσούμπερ

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει συνολικά στο πρωτάθλημα 40 τελικές με αξία 3.87xG. Δεν διστάζει να σουτάρει εκτός περιοχής, έχει πετύχει δύο γκολ μέσα στο "κουτί" , ενώ έχει χάσει μερικές μεγάλες ευκαιρίες.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Σιντιμπέ

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν κόντρα στον Ατρόμητο ήταν ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Γάλλος δεξιός μπακ ήταν εκείνος που πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα για τη δώσει στον Τσούμπερ, ώστε να σκοράρει.

Μπορείτε να δείτε στο γράφημα της Opta/Stats Perform όλες τις ενέργειες και τις επιδόσεις του Σιντιμπέ στην αναμέτρηση απέναντι στους Περιστεριώτες.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Σιντιμπέ στο Μπάγερν - Παρί
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Σιντιμπέ στο Μπάγερν - Παρί

Ο Σιντιμπέ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη δεξιά πλευρά. Τελείωσε το ματς με 74 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από τον κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος μπακ ανέβαινε συνεχώς στην πλευρά του, συνεργαζόταν αρκετά συχνά με τον Ελίασον και πάτησε τέσσερις φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Επιπλέον, είχε και τρεις τελικές, τις περισσότερες μαζί με τον Τσούμπερ. Τέλος, τα λάθη του ήταν λίγα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς είχε 38 στις 49 πάσες και 12 στις 19 μεταβιβάσεις στην επίθεση. Συλλύβδην, μαζί με τον Ελβετό ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, βοήθησε την ομάδα του να αποκτήσει πλάτος και να δώσει λύσεις τις στιγμές που η ΑΕΚ πίεζε.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ