STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: Με σούπερ Τσούμπερ πέρασε από το Περιστέρι και πάτησε στην κορυφή

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι, επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου με γκολ του Τσούμπερ στο 31ο λεπτό και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +6 από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ έφυγε με ένα πολύ σημαντικό διπλό από το Περιστέρι. Η Ένωση επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: Με σούπερ Τσούμπερ πέρασε από το Περιστέρι και πάτησε στην κορυφή

Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ο "χρυσός" σκόρερ της αναμέτρησης, με τον Ελβετό μέσο να ανοίγει το σκορ στο 31' με σουτ από κοντά, έπειτα από την πάσα του Σιντιμπέ.

Η ΑΕΚ με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 59 βαθμούς και πέρασε πάνω από τον Παναθηναϊκό στο +1, ενώ βρίσκεται στο +6 από τον Ολυμπιακό, πριν να τον αντιμετωπίσει την Κυριακή στην OPAP Arena.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε από νωρίς στο παιχνίδι θέλοντας να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό. Η Ένωση κυκλοφορούσε την μπάλα προσπαθώντας να πατήσει στην περιοχή του Ατρομήτου. Στο 21' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Ο Σιντιμπέ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Στο 31' η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιντιμπέ έφτασε πρώτος στην μπάλα, αποδέκτης στη συνέχεια έγινε ο Τσούμπερ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά και έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 43' έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Γιόνσον έψαξε στην άλλη πλευρά τον Αραούχο. Εκείνος από τα αριστερά μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πλάσαρε με την μπάλα να σταματάει ξανά στο δοκάρι, για δεύτερη φορά.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 50' είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Αραούχο που έφυγε άουτ. Ο Ατρόμητος εξακολουθούσε να μην μπορεί να γίνει απειλητικός, ο ρυθμός άνοιξε μετά το 65ο λεπτό και τις πρώτες αλλαγές του Κόουλμαν.

Τελικά, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν κάπως. Στο 80ο λεπτό οι Περιστεριώτες είχαν καλή στιγμή. Ο Φριντζόνσον έφυγε απέναντι από τον Αθανασιάδη, πάτησε την μπάλα για να ντριμπλάρει και γλίστρησε. Η φάση τελείωσε με σουτ του Κλωναρίδη που έφυγε άουτ. Στο 89' ο Ατρόμητος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Κλωναρίδης έκανε το γύρισμα στον Τζαβίδα, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα, όμως αστόχησε από κοντά.

Μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα που είχε από το πρώτο μέρος και έφυγε με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: Με σούπερ Τσούμπερ πέρασε από το Περιστέρι και πάτησε στην κορυφή


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (86' Μαυρομμάτης), Γκονζάλες, Καμαρά, Κουέν (77' Φριντγιόνσον), Ροτάριου (65' Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (65' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (65' Τζαβίδας)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (76' Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (86' Φαν Βέερτ), Γιόνσον (76' Πινέδα), Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Αραούχο

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ