FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο πασπαρτού Πινέδα καθάρισε ξανά για την Ένωση και ταίριαξε αρμονικά και με τον Μάνταλο

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ορμπελίν Πινέδα μετατοπίστηκε ξανά και κόντρα στον Βόλο έδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί οπουδήποτε, όχι μόνο λόγω του τέρματος που σημείωσε που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή συνδυάστηκε αρμονικά στη μεσοεπιθετική γραμμή με τον Μάνταλο, ο οποίος έκανε "αθόρυβο" αλλά μεστό παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της στο Πανθεσσαλικό, καθώς επικράτησε του Βόλου 1-0 και παρότι θα μπορούσε να καθαρίσει με περισσότερα γκολ τη νίκη, πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι της με στόχο να κόψει πρώτη το νήμα στο τέλος στα playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές (και χρόνο σε κάποιους άλλους), καθώς ακολουθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μάχες με τον Άρη για το πρωτάθλημα και η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet, πριν από τη διακοπή λόγω Πάσχα.

Στο "πλαίσιο" αυτών των αλλαγών ο Πινέδα άλλαξε θέση για μια ακόμα φορά στην ΑΕΚ, ενώ ο Μάνταλος πήρε φανέλα βασικού σε αγώνα πρωταθλήματος ένα μήνα μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και οι δυο τους τα πήγαν εξαιρετικά. Αφενός ο πρώτος πέτυχε το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ της Ένωσης και ο δεύτερος έκανε μια "αθόρυβη" αλλά ουσιαστική δουλειά στον άξονα.

Ο "παπαρτού" Πινέδα καθάρισε και πάλι

Ο Πέτρος Μάνταλος (20) αγωνίστηκε στον άξονα μπροστά από τον Γεν Γιόνσον (4) και δεν παρέκκλινε αρκετά από τη θέση του. Αντίθετα ο Πινέδα (13) που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης είχε μια μεγαλύτερη ελευθερία των κινήσεων και συνέκλινε προς τον άξονα όντας στο πλάι του Μάνταλου.

Στα αριστερά μετατοπίστηκε και ο Σέρχιο Αραούχο (11), αφήνοντας έτσι τον Πινέδα να έχει την ελευθερία των κινήσεων με τον Λιβάι Γκαρσία (7) να είναι ο "φουνταριστός" της ΑΕΚ και τον Ελίασον (19) να παίζει στα δεξιά όντας "απομονωμένος" από τους υπόλοιπους.

ΑΕΚ: Ο πασπαρτού Πινέδα καθάρισε ξανά για την Ένωση και ταίριαξε αρμονικά και με τον Μάνταλο
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Βόλο SPORT24

Ο Ορμπελίν Πινέδα επέστρεψε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και το συνδύασε με ένα όμορφο γκολ, το οποίο ουσιαστικά έδωσε το τρίποντο στην ΑΕΚ.

Ο Μεξικανός απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να αγωνιστεί παντού, καθώς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της μεσοεπιθετικής γραμμής μετά τον Πέτρο Μάνταλο.

Συνολικά είχε 54 ενέργειες με την μπάλα. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του κόντρα στον Βόλο, οι οποίες απλώνονται από αριστερά στην άμυνα, μέχρι και δεξιά λίγο πιο πάνω από τη σέντρα.

ΑΕΚ: Ο πασπαρτού Πινέδα καθάρισε ξανά για την Ένωση και ταίριαξε αρμονικά και με τον Μάνταλο
Οι ενέργειες του Πινέδα στο παιχνίδι με τον Βόλο SPORT24

Ο Πινέδα είχε συνολικά 39/43 εύστοχες μεταβιβάσεις οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν πάνω από τη σέντρα, ενώ είχε 13/16 εύστοχες πάσες στην επίθεση. Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του εκτός κουτιού. Επιχείρησε τρία σουτ εκτός περιοχής και ένα από αυτά, από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε τον στόχο του.

Η "αξία" της απειλής του Πινέδα ήταν 0.16 xGoals. Ο 25χρονος διεθνής μέσος δεν ψάχνει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να εκτελέσει, αλλά το κάνει σε "λογικά" πλαίσια". Γι' αυτό άλλωστε είναι και ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ με εννιά τέρματα, παρότι πριν από την ΑΕΚ η έφεση το σκοράρισμα δεν ήταν στο ρεπερτόριό του σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Η συνεισφορά του ήταν σημαντική και στην ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης, καθώς ο Πινέδα ανέκτησε τέσσερις φορές την κατοχή για την ομάδα του και είχε δύο πετυχημένα τάκλιν.

Το αθόρυβο αλλά "μεστό" παιχνίδι του Μάνταλου

Ο Πέτρος Μάνταλος διανύει μια εξαιρετική σεζόν φέτος με την ΑΕΚ, καθώς δείχνει αναγεννημένος με τον Ματίας Αλμέιδα και στο Πανθεσσαλικό απέδειξε εκ νέου ότι είναι σε καλή κατάσταση σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν είχε τον ρόλο του game changer ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά ξεκίνησε βασικός και ήταν από τους πιο δραστήριους της Ένωσης.

ΑΕΚ: Ο πασπαρτού Πινέδα καθάρισε ξανά για την Ένωση και ταίριαξε αρμονικά και με τον Μάνταλο
Οι πάσες του Μάνταλου στο παιχνίδι με τον Βόλο SPORT24

Ο Μάνταλος είχε 78 ενέργειες με την μπάλα, ένα νούμερο αρκετά μεγάλο για ποδοσφαιριστή που κινήθηκε ψηλά στο γήπεδο. Ξεχώρισε στις μεταβιβάσεις καθώς είχε 59/68 εύστοχες πάσες και οι 53 εξ αυτών στο μισό του Βόλου, με τον Βίντα να είναι ο μόνος που τον προσπέρασε, έχοντας 55 πάσες.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός είχε όμως τις περισσότερες πάσες στην επίθεση, έχοντας 16/25 εύστοχες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου προς την εστία του Κλέιμαν. Η δουλειά του ήταν "αθόρυβη" γιατί δεν είχε κάποιο σουτ ή κάποια τελική πάσα, όμως και πάλι κατάφερε να γίνει αισθητός, έχοντας ξανά μια αγωνιστική εικόνα με θετικό πρόσημο.

Οι δύο παίκτες είναι ανάμεσα στα κέρδη που κρατάει ο Αλμέιδα ενόψει συνέχειας

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε αρκετά "κέρδη" από τον αγώνα με τον Βόλο, καθώς είδε αρκετούς παίκτες να επιστρέφουν σε φουλ ρυθμούς, όπως ο Μοχαμάντι που έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά από πέντε μήνες ή ο Λιβάι Γκαρσία που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός μετά τη θλάση που υπέστη στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην OPAP Arena.

Ωστόσο "κέρδη" ήταν και οι Πινέδα και Μάνταλος. Παρότι έχουν αγωνιστεί ελάχιστες φορές μαζί στο βασικό σχήμα φέτος, έδειξαν ότι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά. Άλλωστε για τον Μεξικανό ο Αλμέιδα δήλωσε ότι μπορεί να παίξει οπουδήποτε και να μεταλλαχτεί. Ο Μάνταλος από την άλλη έδειξε ότι μπορεί να καλύψει τυχόν κενά που θα υπάρξουν λόγω προβλημάτων τραυματισμού και να αποδώσει καλά και ως βασικός, όχι μόνο ως αλλαγή.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ