ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο "μπροστάρης" της Β' Χρήστος Γιούσης αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία

Ο Χρήστος Γιούσης με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Χρήστος Γιούσης με τη φανέλα της ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Γιούσης έχει μια εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής με την ΑΕΚ Β', έχοντας σημείωσει τα μισά γκολ της ομάδας της ομάδας του, δείχνοντας ότι αξίζει να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία, μετά από αυτή που του έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ Β' τα έχει εξαιρετικά μέχρι στιγμής στη Super League 2, καθώς δεν έχει γνωρίσει κάποια ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ είναι στην κορυφή έχοντας παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο από τον δεύτερο Λεβαδειακό που έχει έναν βαθμό λιγότερο.

Το γεγονός ότι η δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ δεν καίγεται για βαθμούς, μιας και δεν μπορεί ούτε να προβιβαστεί ούτε να υποβιβαστεί, δε σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αδιάφοροι, το αντίθετο μάλιστα. Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου δεν τα παρατάνε, παλεύουν κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους, με στόχο να δείξουν ότι αξίζουν να πάρουν μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα.

Ο πρώτος που το κέρδισε, έστω και από "σπόντα" ήταν ο Γιώργος Μουστακόπουλος. Ο 23χρονος μέσος δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών "μπαλαντέρ" που προπονούνται και με την πρώτη ομάδα, ωστόσο κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή και μάλιστα 90 λεπτά, στον επαναληπτικό με την Κηφισιά για το Κύπελλο.

Από το φετινό οικοδόμημα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, αυτός που ξεχωρίζει δίχως αμφιβολία είναι ο Χρήστος Γιούσης, πρώτος σκόρερ της ομάδας και ένας εκ των αρχηγών της. Ο Γιούσης έχει πετύχει συνολικά πέντε γκολ, έχει μοιράσει δύο ασίστ και έχει ένα κερδισμένο πέναλτι (το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κοσίδης), με την ΑΕΚ να έχει πετύχει συνολικά δέκα γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει συνεισφέρει στο 80% τερμάτων, επομένως η συνεισφορά του δεν γίνεται να μην είναι μεγάλη στην ομάδα. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, καθώς παίζει με άνεση και με τα δύο πόδια. Βέβαια τόσο τα γκολ όσο και τις ασίστ που έχει τη φετινή σεζόν, τις έχει πετύχει κυρίως με το δεξί του πόδι.

Μέχρι στιγμής πλην του σκοραρίσματος έχει βοηθήσει την ΑΕΚ πολύ και στο κομμάτι της δημιουργίας με κάθετο παιχνίδι, αλλά και με δικά του στημένα χτυπήματα (η μια από τις δύο ασίστ). Η δυνατότητά του να παίζει και με τα δύο πόδια, βοηθάει τον Οφρυδόπουλο να αλλάζει πλευρές στους μεσοεπιθετικούς του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Από το 2013 στα τμήματα υποδομής της Ένωσης, μέχρι το ντεμπούτο με τα δύο γκολ και την "πρώτη ευκαιρία"

Ο Γιούσης ανήκει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από το 2013, έχοντας περάσει και από δοκιμαστικά στον Ολυμπιακό και τέσσερα χρόνια μετά (2017), ως μέλος της Κ20, υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα, το οποίο είχε ισχύ για πέντε χρόνια.

Παράλληλα μαζί με την πορεία του στην ΑΕΚ φόρεσε και τη φανέλα με το εθνόσημο για τα μικρότερα κλιμάκια. Με την Κ19 έπαιξε 14 φορές, πετυχαίνοντας από δύο γκολ, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Κ21 δύο φορές, για δύο φιλικές αναμετρήσεις.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις στα μικρότερα κλιμάκια της ΑΕΚ δεν έμειναν απαρατήρητες και ο πρώτος που τον πρόσεξε, τον πήρε μαζί του σε προετοιμασία της πρώτης ομάδας και τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ.

Η μέρα που έκανε ντεμπούτο δεν άργησε να έρθει, καθώς στις 30 Νοεμβρίου του 2017, η Ένωση αντιμετώπιζε την Καλλιθέα για το Κύπελλο, σε ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, καθώς είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Ο Γιούσης έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ, η οποία επικράτησε της Καλλιθέας με 3-2. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιούσης προκάλεσε "κρότο" και για πολλούς θεωρήθηκε ένας "νέος Γαλανόπουλος", ωστόσο ο 22χρονος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα.

Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο με την Καλλιθέα, έπαιξε άλλες επτά φορές, μόλις μια ως βασικός και δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ ή ασίστ, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2020 να παραχωρείται δανεικός στον Πλατανιά.

Οι δύο δανεισμοί στη Super League 2 και το ενδιαφέρον από Ολλανδία

Η Ένωση προτίμησε να παραχωρήσει δύο φορές δανεικό τον Γιούση προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του. Η πρώτη δεν πήγε καθόλου καλά στον Πλατανιά, καθώς πρόλαβε να παίξει έξι φορές, πριν έρθει ο... κορονοϊός στη ζωή μας.

Η ποδοσφαιρική δράση συνεχίστηκε στην Ελλάδα, αλλά μόνο στη Super League Interwetten, με αποτέλεσμα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιούση να ολοκληρώνονται τον... Μάρτιο στην ομάδα των Χανίων.

Την επόμενη σεζόν (την περσινή) παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Παναχαϊκή. Στην ομάδα της Πάτρας ο Γιούσης είχε μια θετική παρουσία, έχοντας απολογισμό τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 27 συμμετοχές, όντας ο τέταρτος σκόρερ της ομάδας, πίσω από Μπάτροβιτς, Αραβίδη (πρώην παίκτης και αρχηγός της ΑΕΚ) και Κουσκουνά.

Το καλοκαίρι επέστρεψε και η απόφαση ήταν να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Υπήρχε ένα έντονο φλερτ με τη Μάαστριχτ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας, δοκιμάστηκε στο σύλλογο (την ίδια περίοδο που η Ένωση έκανε προετοιμασία στο Βέλγιο), ωστόσο οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα να καταλήγει στην ΑΕΚ Β'.

Ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός και η συνθήκη που ίσως του ανοίξει το δρόμο για την πρώτη ομάδα

Στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ Β' με τον Αστέρα Βλαχιώτη, κόντρα στον οποίο πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι, ο Γιούσης επέλεξε να πανηγυρίσει, δείχνοντας το όνομά του στη φανέλα.

Ο Χρήστος Γιούσης μιμείται τον Πέτρο Μάνταλο στον πανηγυρισμό του
Ο Χρήστος Γιούσης μιμείται τον Πέτρο Μάνταλο στον πανηγυρισμό του INTIME

Με τον ίδιο τρόπο είχε πανηγυρίσει και ο Πέτρος Μάνταλος το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια, με την Ένωση να τονίζει στα social της πάντως, τον "ιδιαίτερο" τρόπο που πανηγύρισαν και οι δύο ποδοσφαιριστές τα γκολ που πέτυχαν.

Η Ένωση έχει ξεκινήσει ήδη τις διεργασίες για το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, τόσο στο κομμάτι των ενισχύσεων όσο και σε αυτό των αποχωρήσεων, οι οποίες θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις μεταγραφές, καθώς η ΑΕΚ ψάχνει να ξεφορτωθεί συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται ή δεν βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις της δεύτερης κατηγορίας (που δεν βρίσκονται σε πρώτο πλάνο) είναι αυτή του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος δεν ταιριάζει στα "θέλω" του Αργύρη Γιαννίκη. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός είναι στο ψάξιμο και σίγουρα η ΑΕΚ δεν θα ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει.

Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Τάνκοβιτς τον Ιανουάριο, η ΑΕΚ δεν είναι δεδομένο ότι θα πάρει εκεί, καθώς προτεραιότητα αποτελεί ένας χαφ που θα την ανεβάσει επίπεδο. Αν δεν πάρει παίκτη στα άκρα (σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Τάνκοβιτς) θα υπάρχει ένας κενός χώρος για τον Γιούση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλους ποδοσφαιριστές.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, αξίζει να πάρει μια ευκαιρία, για να φανεί αν αξίζει να παραμείνει στην ΑΕΚ μετά το πέρας του συμβολαίου του.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ