ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Μιχάλης Κοσίδης εκπληρώνει μία απίστευτη πρόβλεψη 20ετίας

Ο Μιχάλης Κοσίδης στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μιχάλης Κοσίδης στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME

Ο Μιχάλης Κοσίδης σκόραρε το παρθενικό γκολ του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και το πρώτο της ΑΕΚ στην OPAP Arena για το Κύπελλο. Ποιος είναι ο υψηλόσωμος φορ από τις Σέρρες που εκπληρώνει την έμπνευση της βαφτιστικής πρόσκλησης του.

Το πρόσωπο της αναμέτρησης για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν, αναμφίβολα, ο Μιχάλης Κοσίδης.

Ο 20χρονος φορ της Ένωσης εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του πορτιέρε Πριόρ, πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε το 1-0 των κιτρινόμαυρων (οι οποίοι επικράτησαν 2-0 και προκρίθηκαν στους 16 της διοργάνωσης).

Αυτό το γκολ ήταν το παρθενικό του "Κόσι" με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Είχε αρχίσει να κερδίζει ευκαιρίες επί Χιμένεθ, αλλά γκολ στο ΟΑΚΑ ή εκτός έδρας δεν είχε βρει σε αυτό το διάστημα. Σαν να ήταν γραφτό να σκοράρει στην OPAP Arena.

Όπως γραφτό του ήταν να γίνει "ο μελλοντικός επιθετικός της ΑΕΚ". Ναι, έτσι έγραφε το προσκλητήριο της βάπτισής του σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα (27/10 του 2002 είχε μπει στην κολυμπήθρα). Μία απίστευτη έμπνευση η οποία έμελλε να λάβει υπόσταση το βράδυ της Τετάρτης.

Πώς έφτασε στην ΑΕΚ

Ο Μιχάλης Κοσίδης γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2002 και έχει καταγωγή από τις Σέρρες,. Είναι υψηλόσωμος σέντερ φορ (ύψους 1,91μ) που άρχισε να κλωτσάει την μπάλα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Αργότερα ανέβηκε σκαλοπάτι στην καριέρα του και φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή.

Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ κι έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής των κιτρινόμαυρων έως το 2021 όταν και άρχισε να μπαίνει στην πρώτη ομάδα (παίζει και στη Super League 2 με την ΑΕΚ Β).

Στην Κ19 ο Κοσίδης, όπως κι άλλα παιδιά της ηλικίας του εκείνη την περίοδο, σταμάτησε βίαια το ποδόσφαιρο εξαιτίας του κορονοϊού και έμεινε να προπονείται μόνος του στη Θεσσαλονίκη έως ότου η ΑΕΚ τον καλέσει για να τον κάνει επαγγελματία και να εντάξει μόνιμα για προπονήσεις στην πρώτη ομάδα.

Ποδοσφαιρική οικογένεια

Καταλαβαίνει κανείς πως η πορεία του Μιχάλη Κοσίδη μέχρι το πρώτο γκολ του δεν είναι ουρανοκατέβατη. Ούτως ή άλλως δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της οικογένειας, καθώς τα δύο μικρότερα αδέρφια του ασχολούνται επίσης με την μπάλα.

Από τη μία, ο μεσαίος Χρήστος (κεντρικός αμυντικός) αγωνίζεται κι αυτός στην ΑΕΚ, ως αρχηγός μάλιστα της Κ19. Από την άλλη, ο βενιαμίν, Γιώργος, έχει γεννηθεί το 2007 και κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΠΑΟΚ. Είναι επίσης κεντρικός αμυντικός όπως και ο αδερφός του Χρήστος.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ