ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Άνετα στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας με Κοσίδη και Μάνταλο

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα ματς όπου ο Ματίας Αλμέιδα έκανε rotation και είδε τους Κοσίδη και Μάνταλο να σκοράρουν για την Ένωση. Ντεμπούτο Σιντιμπέ με την Ένωση και επανεμφάνιση για Τζαβέλλα και Γαλανόπουλο στο αρχικό σχήμα.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε μια ευκολότερη πρόκριση απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ στην έκτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα ματς όπου ο Ματίας Αλμέιδα έκανε rotation στο αρχικό του σχήμα καθώς άφησε μόνο τους Αραούχο, Ελίασον σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο στην ενδεκάδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός είδε τους Κοσίδη και Μάνταλο να σκοράρουν για την Ένωση. Ο νεαρός επιθετικός μάλιστα πέτυχε το παρθενικό του τέρμα σε επίσημο ματς με την πρώτη ομάδα ενώ το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Σιντιμπέ και στην ενδεκάδα έκαναν την επανεμφάνιση τους οι Τζαβέλλας, Γαλανόπουλος και Μήτογλου.

Η Ένωση που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα δεν ήθελε να πέσει θύμα "έκπληξης" και για αυτό μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6'. Ο Αραχούχο βρέθηκε σε θέση βολής ο Πριόρ έδιωξε αλλά ο Κοσίδης πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το γκολ αυτό έδωσε στην ΑΕΚ την άνεση που ήθελε να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως ήθελε. Οι παίκτες του Αλμέιδα πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να πετύχουν και άλλα τέρματα. Ο Μάνταλος μάλιστα βρέθηκε σε θέση φορ δύο φορές στο πρώτο μέρος και με κεφαλιά από το ύψους του πέναλτι επιχείρησε να νικήσει τον Αθανασίου που είχε πάρει τη θέση του τραυματία Πριόρ αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε την απόδοση του και προσπάθησε να γίνει απειλητικός για την εστία της ΑΕΚ σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο που δεν έκανε ούτε μια τελική. Στο 64' ο Ριένστρα έπιασε ένα καλό σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή επιχείρησε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ "κλείδωσε" την υπόθεση πρόκριση όταν ο Ελίασον με υπέροχο τρόπο πέρασε τον αντίπαλο του, ο Καραχάλιος μπερδεύτηκε και τον κράτησε μέσα στην περιοχή, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, και πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην OPAP Arena.

Μέχρι το τέλος του αγώνα και με τις συνεχόμενες αλλαγές από τους δύο τεχνικούς η ΑΕΚ έψαξε ένα ακόμη τέρμα το οποίο δεν ήρθε με την καλύτερη φάση να είναι στο 79' με τον Αραούχο να κάνει ένα πανέμορφο σουτ και τον Αθανασίου να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζησαφί, Γαλανόπουλος (75' Φράνσον), Γιόνσον, Ελιάσον (72' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδης (72' Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ (19' Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (76' Κιάκος), Λιάσος, Μορέιρα (56' Ροσέρο), Φοφανά (76' Μπαλάν), Παμλίδης (56' Λώλης).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ