ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο γύρος της ταλαιπωρίας του "λοχία" Αρόλντ Μουκουντί και της Ένωσης για 80 ημέρες

EUROPA LEAGUE 2023-2024 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Αρόλντ Μουκουντί EUROKINISSI

Ο Καμερουνέζος στόπερ, Αρόλντ Μουκουντί, είναι πλέον υγιής κι έτοιμος να ενισχύσει την ταλαιπωρημένη αμυντικά ΑΕΚ ύστερα από έναν γύρο απουσίας, διάρκειας 80 ημερών.

Όχι ότι κι εκείνος δεν ήταν παρόντας σε στιγμές αδράνειας και πλήρους (συνολικής και ατομικής) αμυντικής απάθειας που οδήγησαν σε αποτελέσματα τα οποία κόστισαν οδυνηρές απώλειες βαθμών για την ΑΕΚ.

Ίσα, ίσα που με τον Αρόλντ Μουκουντί στην ενδεκάδα της και με εκείνον να κάνει ένα αχρείαστο πέναλτι που έβαλε τον Παναιτωλικό ξανά μέσα στο παιχνίδι, η ΑΕΚ είδε την ομάδα του Αγρινίου να την υποχρεώνει σε ισοπαλία (2-2) κι ενώ εκείνη είχε προηγηθεί με 2-0.

Αντιθέτως, είχε βγει από το γήπεδο στο 79’ της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό λόγω ενοχλήσεων και δεν ήταν εντός του σχήματος όταν αυτό είδε την ομάδα των Σερρών να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 90’, έπειτα από γκάφα του Γιώργου Αθανασιάδη.

Εκείνο (στις 21/12/2023) ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Μουκουντί με την ΑΕΚ, καθώς έκτοτε δεν ήταν διαθέσιμος.

Αρχικά επειδή αποχώρησε από την Ελλάδα για να λάβει μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με το Καμερούν κι εν συνεχεία επειδή επέστρεψε από εκεί με σημαντικό πρόβλημα, τον οποίο τον κράτησε εκτός δράσης για επιπλέον έναν μήνα (και βάλε).

Συνολικά, την ερχόμενη Κυριακή (10/03) στη Λαμία, ο Μουκουντί θα συμπληρώσει 80 ημέρες εκτός αγώνων της ΑΕΚ! Μεγάλο το διάστημα της απουσίας του, ποτέ δεν είχε λείψει τόσο, όσο ο Φιλέας Φογκ κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό, όμως κι εκείνος μοιάζει να είναι "ξεζουμισμένος" παίζοντας συνεχώς, κάποιες φορές δε και με μικροενοχλήσεις.

Φαίνεται, άλλωστε, στα τελευταία κομμάτια των παιχνιδιών της Ένωσης ο Περουβιανός στόπερ να χάνει δυνάμεις, να υποπίπτει σε λάθη κούρασης και γενικά, να είναι χαμηλότερης αποδοτικότητας και συνέπειας εν συγκρίσει με την παρουσία του κατά τα πρώτα 60 λεπτά των αγώνων.

Το δίδυμο με τον Βίντα κι ο Μήτογλου

Το κάπως οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι σε περιπτώσεις που θα μπορούσε να το κάνει ο Ματίας Αλμέιδα δεν εμπιστεύτηκε τον Σίμο Μήτογλου παρόλο που ο τελευταίος τον είχε βγάλει όποτε του ζητήθηκε ασπροπρόσωπο κι ακόμα ειδικότερα, σε πολύ δύσκολες αποστολές: στο διπλό της ΑΕΚ στο Μπράιτον, στο διπλό στη Λεωφόρο, ενώ εξαιρετικός ήταν και στο 1-1 με τον Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκης", αντικαθιστώντας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο τον Ντομαγκόι Βίντα.

Σε κάθε περίπτωση, όταν οι Βίντα και Μουκουντί είναι καλά και σε φόρμα, αποτελούν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας.

Ένα ζευγάρι που τα είχε πάει πέρυσι περίφημα στην τελική ευθεία, τόσο στα playoffs όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Σε αυτήν την κατάσταση θέλει να επαναφέρει τον "Μούκου" ο Αλμέιδα ενόψει του φετινού απαιτητικού φίνις, ίσως δε η επιστροφή του να βάλει σε μια καλύτερη τάξη την αμυντική γραμμή της ομάδας, εφόσον είναι απολύτως καλά και ξαναβρεί άμεσα τη χημεία που είχε πέρυσι με τον Κροάτη παρτενέρ του.

Ενδεχομένως ο κυριακάτικος αγώνας με τη Λαμία να είναι η πρώτη ευκαιρία για βασικός μετά από 80 ημέρες περιπλάνησης και τραυματισμών, αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να επιστρέψει στον απαιτούμενο βαθμό στο ντέρμπι της 31ης Μαρτίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στην OPAP Arena.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ