FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και ο Σιμάνσκι ύψωσε τείχος στα μετόπισθεν

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και ο Σιμάνσκι ύψωσε τείχος στα μετόπισθεν
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκανε μετά από καιρό μια μεστή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό και πήρε μπροστά, χάρη και στο γκολ του, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Την ίδια στιγμή ο Νταμιάν Σιμάνσκι ύψωσε τείχος προστασίας στην κιτρινόμαυρη άμυνα και περιόρισε σημαντικά την απειλή των ερυθρολεύκων.

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο επικρατώντας 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, παραμάνοντας συγκάτοικος του Παναθηναϊκού, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των playoffs της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, όπως και στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, είχε μια εξαιρετική σε γενικές γραμμές απόδοση στο Φάληρο, με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά η εικόνα της είχε αντίκρισμα χάρη στους τρεις βαθμούς, αλλά και στο ψυχολογικό "μπουστάρισμα" που πήρε, προσφέροντας άπλετη χαρά στους φιλάθλους της.

Η Ένωση είχε πολλούς πρωταγωνιστές στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο ένας εξ αυτών ήταν, αναμφίβολα, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που συνδύασε το καλό του ματς με το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για το διπλό, την ώρα που ο Νταμιάν Σιμάνσκι ύψωσε τείχος στα μετόπισθεν και συνέβαλε στην καλή αμυντική λειτουργία του κιτρινόμαυρου συνόλου.

Ο Γκατσίνοβιτς επέστρεψε στις μεστές εμφανίσεις

Η στρατηγική της ΑΕΚ δεν μεταβλήθηκε, παρότι τα πρόσωπα άλλαξαν συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Γκαρσία (7) και Τσούμπερ (10) ήταν ξεκάθαρα στην κορυφή, οι Γκατσίνοβιτς (8) και Ελίασον (19) στις δύο πτέρυγες. Αίσθηση προκάλεσε ότι ο Πινέδα (13) έμεινε χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο και ο ρόλος του ουσιαστικά δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση με εκείνον του Γιόνσον.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τον χώρο δράσης και τον δίκτυο μεταβιβάσεων των ποδοσφαιριστών της Ένωσης κόντρα στους ερυθρόλευκους.

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και ο Σιμάνσκι ύψωσε τείχος στα μετόπισθεν
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό SPORT24

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μετά από ένα σημαντικό χρονικό κενό έκανε αισθητή την παρουσία του με μια καλή εμφάνιση. Εκτός από το τέρμα που πέτυχε στο 7' ήταν ένας από τους πιο δραστήριους της κιτρινόμαυρης επίθεσης.

Συνολικά είχε 47 ενέργειες με την μπάλα, οι οποίες ήταν οι περισσότερες από όλους τους παίκτες του Αλμέιδα από τη μέση και μπροστά (πλην δηλαδή της τετράδας της άμυνας). Μάλιστα πάτησε αρκετά και στην περιοχή του Πασχαλάκη, έχοντας πέντε ενέργειες μέσα στο κουτί. Μια εξ αυτών το τέρμα που σημείωσε με το ωραίο "ένα - δύο" με τον Στίβεν Τσούμπερ.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός σκόραρε στη μοναδική τελική που επιχείρησε στο ματς. Παρ' όλα αυτά προσέφερε αρκετά στο κομμάτι της δημιουργίας με τρεις key passes, τις περισσότερες από κάθε παίκτη που αγωνίστηκε σε αυτό το ντέρμπι του Φαλήρου.

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και ο Σιμάνσκι ύψωσε τείχος στα μετόπισθεν
Οι πάσες του Γκατσίνοβιτς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό SPORT24

Μοναδικό ψεγάδι στην απόδοσή του ήταν το κομμάτι στις μεταβιβάσεις. Ο Σέρβος επιχείρησε 30 πάσες με ποσοστό ευστοχίας 70% (21 πάσες), ενώ στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου είχε 6/13 εύστοχες πάσες.

Ο Σέρβος έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν. Μετά την απώλεια του Αραούχο λόγω τραυματισμού, ο Αλμέιδα θα ήθελε να έχει όλους τους παίκτες της επιθετικής γραμμής σε καλή κατάσταση για να περιοριστεί έτσι το κενό του αρχηγού της Ένωσης.

Ο Σιμάνσκι ύψωσε τείχος και θωράκισε την άμυνα

Φουριόζος από την ανανέωση του συμβολαίου μέχρι το 2027 και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι του ο Νταμιάν Σιμάνσκι άρχισε βασικός χωρίς τον Διόσκουρό, τον Γενς Γιόνσον, ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Η επιλογή του Πινέδα στον άξονα εμπεριείχε ένα ρίσκο ως προς το ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο ο Μεξικανός ανταποκρίθηκε περίφημα, μένοντας πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πολωνός διεθνής μέσος δεν πήρε μέτρα στο γήπεδο και έμεινε πιο πίσω από τον "καθιερωμένο" ρόλο του, παρέχοντας υποστήριξη στους στόπερ με σημαντική αμυντική συνεισφορά.

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και ο Σιμάνσκι ύψωσε τείχος στα μετόπισθεν
Οι ενέργειες του Σιμάνσκι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό SPORT24

Ο Σιμάνσκι είχε συνολικά 59 ενέργειες κόντρα στον Ολυμπιακό, με τις περισσότερες να γίνονται πίσω από τη σέντρα. Ο Πολωνός έμεινε χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο και οι περισσότερες από τις επιθέσεις που ξεκίνησαν με build-up από τα μετόπισθεν πέρασαν από τα πόδια του. Γι' αυτό και είχε υψηλό ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του (91%), έχοντας 39/43 εύστοχες πάσες.

Ως προς το αμυντικό κομμάτι, ο Σιμάνσκι μέτρησε εννιά ανακτήσεις κατοχής της μπάλας, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη που έπαιξε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (είχε και ο Αθανασιάδης τον ίδιο αριθμό ανακτήσεων).

Την ίδια στιγμή είχε έξι κλεψίματα και ισοφάρισε την κορυφαία προσωπική επίδοσή του από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέσα σε αυτά πρόσθεσε το αμυντικό κρεσέντο του με δύο τάκλιν και 6/10 κερδισμένες μονομαχίες στο χορτάρι. Ως ο καλύτερος αμυντικός της ΑΕΚ (με βάση τους αριθμούς) συνέβαλε τα μέγιστα στην περιορισμένη απειλή των ερυθρόλευκων στο μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ